6 тайни как да променим живота си

Ако четете тази статия и се опитвате да живеете в тяло, което знаете че би могло да изглежда далеч по-добре, ако се чудите в кои дрехи излишните килограми ще си личат по-малко, ако постоянно сте във война с килограмите и хладилника, ако тренирате, но така и не успявате да постигнете желания от вас резултат и вече сте се отказали от борбата с външния си вид – тогава четете по-долните редове много внимателно!

Ще ви издам 6 тайни метода с помощта на които ще постигнете тялото за което мечтаете!!!

И за да не ви звучи налудничаво, нека ви обясня…..

Нека сме наясно, никой не се събужда един ден с тялото мечта. Няма таен бутон, който да натиснем и мигновено да се превърнем в стегната мадама без капчица излишна мазнина по нея, която носи размер 36!

Но това, което може да се случи, е че големите промени в живота на човек идват мигновено тогава, когато има взето категорично решение в определена посока. Тогава бутона „ПРОМЯНА“ е превключен на действие и е активирал всички онези процеси, които са ни необходими за да постигнем желания резултат.

Проблема е, че много хора пропускат тези пориви , които са реални възможности и се пускат по течението чакайки нещо да се случи.

Не бъдете един/една от тях!

Много вероятно е в близкото минало да се били обсебени от фитнеса или друг вид спорт. Тренирали сте здраво 3 пъти на ден. Имали се тяло на което всички са се възхищавали. Сега обаче нещата са се променили. Ако сте жена на 35-40 години най-вероятно имате поне 2 деца (някои дами се радват на 3 и повече), преминала сте през минимум две бременности със съответните последствия, колкото и минимални да са те. Центруфугата на ежедневието така ви е завъртяла, че да успеете да се откачите поне за час от нея е истински празник за тялото и душата и в един момент осъзнавате, че тялото, което сте имала на 25-30 години съвсем не е това, което виждате в огледалото. Ако трябва да съм напълно откровена – следите от целулит, поувисналия корем, меката част от вътрешната страна на бедрата, ръцете ви карат да се събудите и да си зададете въпроса – Какво за бога става с мен?

Възможно е и да сте от жените в доста добра форма за възрастта си, но просто не може да изчистите натрупани мазнини в определени зони? За вас „добра форма“ е неприемливо и искате най-доброто на което сте способна. Резултат обаче няма. Без значение колко добре се храните и колко често спортувате тези мазнини стоят.

Или сте като много жени, които познавам и които си позволяват по чаша вино (понякога и повече) всяка вечер за да спят по-спокойно. Това в комбинация със прилично хранене най-често води до обща подпухналост и едни постоянни 5+ килограма в повече, които как да ви кажа – ви вадят очите, но някак все не може да ги свалите.

Разказвам ви всичко това за да сте наясно, че не сте единствена. Има толкова много като вас. Самата Аз преди около два месеца установих рязко покачване на килограмите без някаква определена причина. Не бях променила храненето си, динамиката на живота ми бе обичайната, но резултата на кантара казваше своята тежка дума. Как мислите дали изпаднах в тих ужас?

За да ви уверя, че всичко е възможно ще ви кажа с ръка на сърцето – За да постигнете нещо трябва да го искате от дъното на душата си и да имате воля да го постигнете. Няма никакво значение на колко години сте колко килограма сте и кой размер дрехи носите. Единственото важно нещо е вашето  категорично решение и желание да промените отражението в огледалото!

Чувала съм страшно много истории за това как много жени са пробвали всичко – от храна до тренировки и няма резултат! Съжалявам момичета, НО не вярвам на тези приказки нито за секунда.

Започнете от това да промените нагласата си към този процес на трансформация от: Аз мога да го направя! – към Аз го правя! Аз се променям! Моето тяло се променя, дрехите започнаха да ми стават широки, чувствам се напълно нова личност!

Ще ви споделя едни от най-мощните техники с помощта на които може да сътворите чудеса с вас и вашата същност. Те могат да се приложат не само в посока сваляне на килограми…с тях спокойно може да постигнете драматична дългосрочна същностна промяна.

1. Не пропускайте знаците по пътя

С други думи казано – в нашия житейски път наред с ежедневната рутина ни се случват неща, които ако им обърнем внимание може да се окажат съдбоносни в живота ни. Това са знаци на съдбата, които имат за цел да ни насочат в правилната посока. Може да е възможност за нова работа, покана за уникално събитие или просто статия в някой блог или уебсайт, които отварят вратата на един абсолютно нов свят, за който дори не сме подозирали че може да съществува.

Помислете си внимателно, мога да се обзаложа, че ще се сетите за поне три такива случая.

Ако вярвате, че сте в състояние да се чувствате и изглеждате по-добре, не само физически, но здравословно и психически, да бъдете по-щастливи, да се радвате на по-хубави взаимоотношения с партньора до вас, ако имате усещането,че е време за драматични промени в живота ви, но не сте сигурни каква да е следващата ви стъпка, то тогава слушайте!

Това не са просто преминаващи през вас случайни мисли и чувства, това е вашата интуиция, която ви подсказва, че СЕГА е времето в което трябва да направите крачката напред. Дори и да ви е страх да не паднете, не се отказвайте защото това е ВАШЕТО време!

2. Канализирайте желанията си

Веднъж като сте осъзнали нуждата от промяна, е необходимо да начертаете пътя по който ще я постигнете.

Живота има толкова много капани. Ще ви дезорганизира, притиска с отговорности и предизвикателства, че дори и най-устремените от вас могат да се подадат на изкушението от провал. Не позволявайте това да се случи. Фокусирайте вниманието си върху новия път по който сте избрали да вървите, напомняйте си ежедневно защо сте го избрали? Какво искате да постигнете? Каква е вашата цел?  Защо е важно това за вас? Какво ще ви донесе? Въпросите са толкова много, които могат да ви помагат в ситуация в която сте изкушени или демотивирани за да продължите напред. Опитайте се да задържите вниманието си върху онова, което ви е накарало да изберете този път и продължете напред като мравчицата, която трохичка по трохичка гради своята кула.

3. Мобилизирайте енергията си

Веднъж като сте избрали новата посока, мобилизирайте всички източници на енергия и вдъхновение, които да ви дадат сила да продължите напред. Спрете да се вкарвате в ролята на жертва и не позволявайте на околните да казват как да се чувствате и какъв е правилния избор за вас. Събуждайки се всеки ден активирайте енергията си и дайте най-доброто на което сте способни във всичко, което правите.

Не си губете времето с негативни хора, те никога не биха направили нещо стойностно в живота си. Бъдете безскрупулни! Няма нищо лошо да поставите себе си на първо място. Ако сте по-здрави, по-щастливи, по-успешни и по-доволни от начина по който изглеждате и се чувствате, то със сигурност всички около вас ще се чувстват по същия начин като вас!

4. Изправете се пред страховете си

Много често пропускаме страхотни неща в живота си, само защото ни е страх! Страх от какво? От неизвестното???? Приемете новото и неизвестното, което предстои да ви се случи, като нещо което ще ви развие, ще ви направи по-добра версия на самите вас, ще научите много нови неща, ще срещнете много нови хора и възможност….трябва ли да продължавам още 😉 ? Спрете с оправданията и се изправете срещу всичките си страхове с вяра и усмивка. Няма нищо страшно. Фокусирайте се върху целта си продължете напред! Изберете съзнателно да се съсредоточите върху важните за вас неща. Без значение какво ще ви коства! Накрая ще си кажете – Струваше си!!!!

5. Приемете закъснялото възнаграждение

Ето това си заслужава….

Всички си мислят, че когато си решил да влезеш във форма трябва да се подложиш на мъчителни лишения, като любимото парче тирамису например. Няма такова нещо. Разбира се, че може да му се насладиш, само че в подходящото време и количество.

Нека да бъда малко по-точна. Трябва да се научите да отлагате задоволяването на определени физически или емоционални желания като награда за вашето тяло.

Ако ви се хапва шоколад по никое време например просто си кажете  -„Няма да позволя на тялото ми да ми казва какво да правя. Аз решавам кога ще се насладя на подобни изкушения.“ Вие контролирате процесите!

6. Променете ежедневието си

Ако трябва да промените нещо – то нека бъде това. За да се сдобиете с мечтаното от вас тяло не е необходимо да правите огромни промени, да ви бъде трудно или да преминавате през този процес драматично.

Необходимо е да правите малки, постоянни промени!!!

Запомнете това и го утвърждавайте всеки ден.

Променете деня си, променете тялото си и ще промените живота си!!! Най-успешните истории са в резултат на малки постоянни промени в точната посока.

Спрете да се фокусирате в голямата планина пред вас, която трябва да изкачите, просто започнете с една малко промяна за едно по-хубаво утре. Утре направете следващата крачка….и така всеки ден! Преди да се усетите ще сте си създали съвсем различен ритъм на живот.

Какво мислите направих Аз след като видях кантара с 5+ килограма от горе. Взех своето категорично решение и започнах да правя всеки ден по 30 минути (само 30 мин.) всеки ден интезивни кардио упражнения. След четири седмици кантара беше – 5 килограма, а Аз имах нов здравословен навик – да правя всеки ден кардио упражнения, които вкарваха много повече кислород в тялото ми, активираха метаболизма ми и се чувствай повече от прекрасно. Ако се чудите дали продължавам с упражненията – естествено, че ДА и нямам никакво намерение да преустановявам нещо, което ме кара да се чувствам прекрасно и да изглеждам така, както не съм изглеждала никога преди това.

Вие бихте ли го направили?

УСПЕХ и не забравяйте да ни пишете или коментирате под статията 😉

 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.today

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply