Как да се преборим с целулита в домашни условия?

Никой не харесва портокаловата кожа нали ;(!?

За съжаление обаче, целулитът е кожен проблем на 99% от жените по света. Хормоните, диети, начин на живот и ген – много фактори могат да играят важна роля във формирането на целулит. Грешно е твърдението, че целулита е проблем само при хората с наднормено тегло. Момичета няма такова нещо. Целулита е кожен проблем без значение дали сте 50 или 150 кг.

Има изписани милиони статии по този въпрос, има също толкова козметични продукти с които да третирате кожата си в желанието да се отървете от портокаловата кожа.  Ще се опитаме да ви обясни изначално как да влияете на тази напаст.

В тази статия ще се опитаме да ви дадем ясни насоки как да си помогнете без да се налага да похарчите половината си заплата за LPG и какво ли още не.

Като начало ХРАНЕНЕ, ВОДА, ХРАНЕНЕ, ВОДА и най-вече много движение или СПОРТ …. това е формулата за здрава кожа, здраво тяло и здрав дух!

Обтриване със суха четка

Това е един от най-често срещаните съвети в борбата с целулита. За предпочитане е да го правите ежедневно, отколкото от време на време, така и резултатът ще дойде по-бързо. Уверете се, че кожата ви е суха и обтривайте зоните с целулит по дължина от колкото с кръгообразни движения.

Това ще стимулира клетките и ще активира анти целулитни процеси и ще отстрани мъртвия слой клетки от кожата ви.

Скраб с кафе

Скраба с кафе има страхотен ефект в борбата с целулита. Масажните движения и ексфолирането на кожата помага на циркулацията на кръвта, а кофеинът има стягащ ефект.

За да си направите този скраб са ви необходими: 1/4 чаша смляно кафе или утайка, 3 с.л.захар и около 3 с.л. олио от кокос. Разбъркайте хубаво съставките докато получите паста. Хубаво е да приготвите сместа в стъклена купа. Масажирайте се не по-малко от 15 мин. 3 пъти в седмицата.

Ходете на САУНА

Ходете на сауна! Така по-лесно ще изчистите натрупаните токсини, а и кожата ви ще бъде по-свежа.

Тайната на ябълковия оцет

Ябълковия оцет е неоспоримо едно от най-добрите естествени лекове за целулита. В началото споменахме, че целулита може да е формиран на база липсващи или нарушени хормони. Често пъти по време на или след бременност освен стрии се сдобиваме с портокалова кожа. Ако консумирате ябълков оцен редовно ще забравите за този проблем много бързо. Разредете 2 с.л. ябълков оцет с 8 с.л. вода и приемайте тази субстанция поне 3 пъти в седмицата.

Хранене

Погрижете се да консумирате достатъчно фибри чрез храната, която приемате. Плодовете и зеленчуците са богати на фибри, особено аспержи, броколи, авокадо, банани, круши и листните зеленчуци. Освен това са с малко калории 😉

 

Успех дами…очакваме да споделите с нас вашите полезни съвети срещу портокаловата кожа.

 

 

 

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимки: Pinterest

 

No Comments Yet

Leave a Reply