Какво би била една лятна ваканция без слънце, без плаж и без Коста дел Сол?

Испания- страната на най-много  пребиваващи българи, но и страната с едни от най-красивите морски курорти в Европа.

Всеки знае по нещо, но не всеки се е докоснал лично до най-южната точка на кралството, в което позитивизмът и слънцето огряват още с преминаването на границата.

Общото между Costa del Sol, испанското крайбрежие, и черноморският ни Слънчев бряг е само в съвпадението на имената при превод.

Намира се в южната или андалусийската част на Испания, която значително се различава от другите с непрестанните си фиести.

Costa del Sol_party

Богатсвото на крайбрежието е първата асоциация, но тук луксът не засенчва традиционните и автентични красоти, а сякаш духовното и материалното са се слели в идеален унисон.

Най-известният и скъп курорт Марбея– слънчевият лъч на Испания, където английските мафиоти са инвестирали богатствата си, а арабските шейхове акустират шикозните си яхти на пристанището Пуерто Банус. Тук Антонио Бандерас, Памела Андерсън и Кристиано Ронално са част от личностите, притежаващи имоти и имения за милиони евра. Тук, където дори и обикновеният турист е посрещан подобаващо и със заслуженото му уважение.

costa-del-sol-marbella

Коста дел Сол или Коста дел Голф е другото име на испанското Сен Тропе. Ето къде голф ентусиастите могат да практикуват любимия си спорт. В Марбея е  създадено първото голф игрище в Европа, което е осветено и през нощта. Наред с останалите луксозни забавления са и плажните клубове, в които прекарвате горещите дни с чаша шампанско или екзотични коктейли, поднесени от несравнимо обслужване. Любимата локация на богати и известни посреща гостите си най-вече по плажовете на Ники Бийч, Ла Кабана Бийч и Пуро Бий.

costa-del-sol-costa-del-golf

А на фона на цялото богатство изпъкват и малките градчета, където испанската култура поражда още по-голям интерес. За любопитните това е град Ронда, мястото, където се е провела първата корида и е изработена първата китара. Атракцията през август, обаче, е на ферията в Малага. В този край по-често се чува как андалусийците свирят на китара, а около тях красива испанка прехрърля кървавочервените си поли в ритъма на Пасо добле. Градът на Пикасо и Къщата-музей е другото, което със сигурност трябва да знаете и видите в Малага. Не липсват и забавления като множеството Аква паркове, Био парк в Естепона, делфинариум и разходка с лифт покрай прелитащи орли в Беналмадена или типичните испански кориди.

Costa-del-Sol-Spain

В този край всеки може да намери нещо свое, всеки може да остави нещо или да си вземе нещо за себе си, дори и това да са 3-4 стъпки фламенко или гледката от Гибралтар и възможността да застанеш между Средиземно море и Атлантическият океан, а около теб съвсем спокойно да се разхождат маймунки. Китайците поднасят на обикновения турист най-изгодните цени на всякакъв вид стоки от техните магазини. Там може да се пазарува на воля, а след това да се насладите на традиционната за испанците Сангрия.

Настървени бикове, червени плащове, красиво обагрени ветрила, палми, много цветя, галени от слънцето, което почти никога не е сърдито и благозвучието на испанския език, който дори и да не разбирате, е като симфония за ухото. Тук фиестите не престават, въпреки кризата и въпреки жегите.

 

 

 

автор: Ива Парапанова

снимки: www.hotels365.com

No Comments Yet

Leave a Reply