Какво в същност е МОДЕРНО?

МОДЕРНО!

Какво означава това? Защо някой определят нещо като модерно и после всички се превръщат в клонинги носейки го под претекст, че е наложена модна тенденция. Нима загубихме същността си или желанието да се себеизразяваме по уникален начин?

Къде остана желанието за собствен стил и присъствие?

Наскоро попаднах на една мъдрост от Руми, която гласеше: „Видях хора, които нямаха дрехи. Видях и дрехи без хора в тях!“ Колко вярно нали!?

Във времена на масово производство, конфекция, консумация и реклама има само едно нещо, което може да ни отличи. Това е нашият личен стил, този който се забелязва, кара хората да говорят за него и да се обръщат след нас, да ни запомнят. Това е начинът, по който ние изразяваме нашата личност, нашето светоусещане, това е начинът, по който сме способни да кажем: Ето ме, това съм АЗ!

Личен стил и себеизразяване

Да носим дрехите, които са модерни вече не е модерно.

Това не показва нашата същност, напротив прави ни безлични и един от многото, масовка. За да покажем същноста си се иска много повече. Изисква се да се познаваме, да имаме предпочитания, да сме в собствената си кожа, а не в тази на някой идол и едновременно с това да сме гъвкави и да успяваме да взимаме от новото време.

Сега вече марките на са това, което бяха. Всички копират от всички и затова ние, като личности трябва да си намерим мястото да се заявим и да покажем характер. Винаги имаме това, което ни е нужно, трябва само да го използваме. Вдъхновение струи от всеки цвят, спомен, кино герой или близък човек, но само толкова, останалото е наша работа. Да съберем пъзела и да се изразим пред света, така че да ни видят, забележат и кажат… ей супер.. а и на нас да ни е весело, душата ни да играе, защото сме я облекли правилно.

Хората, които се стараят да са облечени в марки и това да си личи обикновено нямат собствен стил, затова разчитат само и единствено на дизайнерите (защото те разбират и са известни) и оставят собствената си същност на заден план, някъде забравена.

В същия момент други, които не са толкова претенциозни обират овациите и се чувстват добре в кожата си, без да робуват на марки, цени и нови тенденции. Те всъщност познават себе си и това, което ги подчертава и прави красиви, защото не всяка тенденция може да се напасне към всеки и не всяка марка произвежда за всички.

какво е модерно

Руснаците имат много хубава поговорка, че приятели по вкус и по цвят няма, еми няма…защото всички сме различни и имаме пъстри души.

В работата си съм се възхищавала на различни хора минали по различни пътища  в опознаването си и начина им на изразяване. Няма правилен начин, но има по-лесни пътища.

В същия момент не мога да различа съседските деца, тинейджъри, защото са еднакви, никакво творчество. От страх, какво ще кажат за тях? Как ще ги възприемат? Дали са различни, защото това е пагубно?…  Така се убиват таланти, погубва се пъстротата в света, ставаме клонинги, които нямат мнение и изглеждат еднакво, защото имат страхове.

Ако искате да имате повече щастие, радост и любов в живота си носете цветове, независимо дали на дрехи или аксесоари. Изразявайте душата си, тя е пъстра. Показвайте и на себе си и на другите колорита си. Давайте чувство в облеклото си, не просто дреха. Животът ни е пълен с усещания, това е едно от тях, затова има хора със стил и хора без. Те се различават по усещането си за света. Обръщайте внимание на детайла с лекота, не със задълбоченост и не защото „трябва да е така“. Нищо не трябва, но може и понякога, някои неща са по-добри от други.

Затова избирайте внимателно за себе си, то е само за вас и за никой друг. Правете нещата, както Ви харесват, но и подкрепени с истински знания, а не измишльотини, които някой смята за верни, за да си продаде стоката.

Рискувайте, има моменти, в които интуицията Ви работи, а вие успорвате казаното от нея, защото Ви е страх…НЕ, направете, точно това, което искате и се радвайте на разултатите, защото те винаги са положителни. Дори и да направите грешка, тя може да е поучителна и да внесе много смисъл в живота.

Бъдете смели в решенията си, за да сте различни и да казвате това, което искате да кажете на света.

Помнете, че нямате втори шанс за първо впечатление. По дрехите посрещат, по ума изпращат. И най-вече няма по-силно оръжие от това човек да бъде себе си!!!

източник: част от материала е разработен под насоките на имидж консултант Ивета Петрова

снимки: Pinterest | личен колаж

No Comments Yet

Leave a Reply