Най-мощните афродизияк храни

Търсите ли нещо, което да подправи по неповторим начин сексуалния ви живот и да разпали неочаквана страст в спалнята ви? Е, ние сме ви приготвили един необикновен списък с храни, които са в пряка зависимост със сексуалното желание на хората.

Връзката между секса и храната е стара почти колкото света. Историята познава много доказателства за това – Марк Антоний хранел с грозде Клеопатра, Джакомо Казанова похапвал скариди за полова потентност (и успял да съблазни монахиня) и Шекспир, който във „Веселите уиндзорки“ твърди, че картофите действат като афродизиак.

Вероятно не знаете, че терминът „афродизиак“ произлиза от името на гръцката богиня на красотата, любовта и сексуалното привличане Афродита. Интересен факт е, че политеистичните религии са обожествявали Любовта и са издигали в култ всичките й форми и проявления. За съжаление обаче с приемането на монотеистки религии, хората спират да извършват различните езически ритуали. И все пак любовта си остава най-значимото и силно чувство в живота, за което си струва да положим всички усилия и да дадем всичко от себе си, за да го съхраним.

Разходете се из градините на Афродита и си изберете някое от нейните оръжия „афродизиаци“ и му се насладете, откривайки как действа магическата сила на храната на любовта. От чисто прагматична гледна точка някои храни носят славата си на афродизиаци само заради формата си или аромата си, докато други претендират за химична основа на техните „любовни“ възможности.
1. Бадеми

Бадемите са използвани от векове за да повишат плодовитостта.

2. Авокадо

Този плод е може би един от най-известните афродизиаци из между всички храни обявени за такива.

3. Аспержи

Спокойно може да добавите този пролетен зеленчук в ежедневното си меню, тъй като е доказано, че повишава сексуалното желание.

4. Артишок

За артишока се знае, че повишава издръжливостта и сексуалното желание в хората. Пълен с разнообразие от полезни антиоксиданти освен това е и много вкусен.

5. Банани

Те са богати на магнезий, калий, и Витамин В. Освен това съдържат ензими и минерали, които повишават мъжкото либидо.

6. Цвекло

Древните римляни са вярвали, че сока на цвеклото провокира романтични и страстни чувства.

7. Канела

Канелата има няколко противовъзпалителни свойства, които нормализират нивата на захар в кръвта.

8.  Чили

Щипка от тази подправка е способна да стимулира сексуалната ви активност. Това е много мощна подправка, която доста често ползват и в медицината. Внимавайте да  не прекалите.

9. Моркови

Хапвайте много моркови, тъй като те съдържат полезните витамини виновни за производството на сексуалните хормони.

10. Кокосова вода

Водата на кокосовия орех действа като ускорява метаболизма ни. По този начин кръвта се движи много по-спокойно в тялото ни и има повече кислород. Поради тази причина тя се причислява към храните афродизиаци.

11. Кориандер

За тези от вас, които не знаят кориандера има отхрачващо и противовъзпалително действие. Спокойно може да го използвате в супи.

12. Селъри

Този ароматен зеленчук освен като разядка можем да го ползваме за почти всички варива и супи, придава им невероятен аромат. Освен редица полезни вещества, селърито съдържа и два химични елемента – андростенол и андростерон, които са добре познати при желание да повишите сексуалното си желание.

13. Хайвер

Съдържа цинк, който стимулира формирането на тестостерон в организма. Действа еднакво и при мъжете и при жените, като им дава сексуална енергия.

14. Шоколад

Чистия черен шоколад съдържа фенилетиламин (РЕА), който стимулира, който се освобождава от организма по време на секс. Може да пробвате ниско калоричен чист черен шоколади сами ще се убедите в действието.

15. Сирене

Сиренето съдържа РЕА. И то като черния натурален шоколад освобождава същите хормони и повишава сексуалното желание.

16. Кардамон

Кралицата на подправките освен, че ни дарява с уникален аромат, ускорява проводимостта на кръвта в организма, което автоматично я включва в списъка с афродизиаци. Може да си направите чай и да сложите малко кардамон в него или да поръсите в супата си.

17. шампанско

Всички знаем, че шампанското е „питието на любовта“, което замайва хората с аромата и съдържанието на алкохол в него. Не прекалявайте с него, чаша две са напълно достатъчни да развихрят въображението ви.

18. Смокини

Този сладък плод е изключително полезен що се касае от гледна точка на високото съдържание на фибри в него. Колкото до това защо е в списъка на храните афродизиаци е по скоро заради асоциацията с женските полови органи. Много хора свързват разрязаната смокиня именно с тях.

19. Чесън

Богат на алицин, който ускорява движението на кръвта в тялото ни и по този начин повишава сексуалната енергия и издръжливост.

20. Джинджифил

Този корен е уникално творение на природата. Той не само, че ще повиши либидото ви, но ще оздрави из основи организма ви. Може да го добавите освен в храната, но и в напитките си.

21. Борови иглички/ Мед от борови иглички

В средновековието боровите иглички са били ползвани за да повишат сексуалната издръжливост на мъжете. Богати на цинк, който е основна съставка в производството на тестостерон. Може да си приготвите страхотно песто с борови иглички, чесън, босилек и зехтин, с което да овкусявате салатата си.

22. Зеленолистни зеленчуци

23. Мед

24. Годжи Бери

25. Индийско орехче

26. Овес

27. Тиквени семки

28. Гъби

29. Ананас

30. Нар

31. Червено вино

32. Малини

33. Ягоди

34. Шафран

35. Сьомга

36. Сладки картофи

37. Трюфели

38. Диня

39. Босилек

40. Гинко Билоба

41. Ванилия

42. Иланг-Иланг

Списъка може да продължи с още много екзотични плодове, зеленчуци и подправки, които за съжаление не са познати на нашата географска широчина и трудно бихме могли да се сдобием с тях. Включете вече изброените към менюто си и няма да съжалявате. Резултата ще ви изненада много приятно.

 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.today

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply