Какъв фон дьо тен да използваме след 40 години?

Добри новини….никога не е късно да започнем да използваме фон дьо тен. По-важният въпрос е какъв да бъде той?

Преди да продължим в тази посока е важно да сме наясно, че за всяка жена преминала 35 години е много важно да се грижи правилно за кожата си. Какво ще рече това?

На първо място е важно да имате подходящ продукт за почистване спрямо типа кожа /суха, мазна или смесена/. Следва серум с витамин С, околоочен крем и подхранващ крем със слънцезащитен фактор за през деня и дълбоко подхранващ крем за през нощта, защото това е времето, когато клетките се регенерират.

Ако не поддържате кожата си правилно, какъвто и фон дьо тен да си изберете ефектът от него ще е минимален. Много вероятно е да се врязва във фините бръчици и по този начин да ги прави още по-видими. А ние не целим това нали!?

Второ по значимост е да използвате правилните инструменти за нанасяне на такъв тип продукти. В козметичните магазини има различни по дебелина четки за фон дьо тен. Изберете средна дебелина четка от естествен косъм, особено ако сте със суха кожа. Не ви препоръчвам да нанасяте с пръсти, тъй като по тях остават повечето от полезните вещества, които се намират във фон дьо тена. Ако ви е по-удобно може да си закупите гумени тампони вместо четка и с тях да нанасяте продукта, но имайте в предвид, че голямо количество от него ще остане в тампона, а така губите вие.

И ето го момента с избора на марка.

Аз залагам на MAC Studio Tech. Разбира се има много други марки като Dior, ISL, Lóreal и прочее. Съобразете се с бюджета, който сте отделили за подобен продукт, но не купувайте от най-ефтините, тъй като те не винаги са щадящи за кожата.

Много е важно преди да направите крайния си избор на марка да се консултирате с момичетата, които продават декоративната козметика и да ви разкажат за плюсовете и минусите на всяка една от тях. Винаги се водете от нуждите на вашата кожа, залагайте на леки и хидратиращи консистенции. Относно цвета – може да си закупите два цвята, които да комбинирате ако няма точния цвят за вашата кожа.

В големите магазини за декоративна козметика често пъти има професионален гримьор, който освен че гримира дава и много полезни съвети. Ако не може да се справите сами при избора на точния за вас продукт спокойно може да се обърнете към него за помощ.

Успех момичета и не забравяйте, че след 35 години тена на лицето ни, торбичките и петната от слънцето си личат много повече, така че един лек фон дьо тен ще ни се отрази много добре 😉

снимка: www.nanamova.com

No Comments Yet

Leave a Reply