От какво зависи индивидуалният стил на обличане?

Чувството за собствен, отличителен стил идва с времето. Затова по улиците на света често ще видите жени в тяхното 5-то или 6-то десетилетие от живота, изглеждащи по-красиви от всякога. Защото красотата и стилът не зависят от броя на годините, през които сме живели, нито пък от броя малки или по-големи бръчки по лицата и ръцете ни. Красотата, на първо място, е вътре в нас. Провокираме я с вътрешния си душевен мир и хармония.

Външният и израз усъвършенстваме през цялото време на съзнателен живот. Колко обичаме червено или синьо? Кои са любимите ни бижута или обувки – нищо не може да остарее, освен ако ние не го заклеймим като остаряло. Може би, стилът е въпрос на натрупвания през целия живот. Визията ни като част от невербалната комуникация със света е въпрос на опознаване на себе си през годините и отражение на живота ни.

Можем ли обаче да се научим на стил? Можем ли да създадем неповторим имидж, който да хармонира с нашата вътрешна красота? Как да се отличаваме от другите и да бъдем винаги забелязвани? Наистина ли е важно да сме облечени с нещо скъпо за да се откроим или можем да комбинираме дрехи и материи така, че да впечатлим всички около нас без да се налага да похарчим цяло състояние?

МОЖЕТЕ мили момичета!

Цветове и личен стил при дамите

Разбира се, че ДА!

Първото и най-важно нещо е да се научим да се харесваме и обичаме такива, каквито сме, с всички наши несъвършенства. Нашият стил е израз на нашето вътрешно Аз. Научете се да бъдете в хармония със себе си. Научете се да търсите положителната страна на всичко, което Ви се случва и след това от това състояние дайте израз на вътрешния си свят, като го отразите навън, посредством цветове, материи и форми.

Не пазарувайте дрехи, аксесоари или козметика, когато сте тъжни или просто за да запълните няколко часа от времето, докато чакате децата в мола да приключат с някой ангажимент. Повярвайте ми, тези покупки ще си останат завинаги забравени във вашия гардероб.

Подбирайте цветовете спрямо вашите лични цветове. Всяка дама носи своята палитра било топла или студена. Ако Ви е трудно да определите от кой тип сте винаги може да се обърнете към някой консултант да Ви направи цветови анализ.

Косата – древните индианци са вярвали, че в косата е скрита цялата енергия на жената. Избирайте цвета на косата спрямо цвета на кожата и очите, по този начин всичко ще бъде в хармония. За прическата би било добре да оставите на фризьора да Ви предложи оптимален вариант за вас, стига разбира се да разбира от работата си.

Гримът – той винаги трябва да е съобразен според ежедневието ви. Препоръчвам нежен и ненатрапчив грим в ежедневието. Лек фон дьо тен, спирала, руж и гланц вършат чудесна работа. За повод може спокойно да се обърнете към професионален гримьор.

Аутфитът Ви винаги на първо място трябва да е съобразен с формите, възраста ни, общественото ни положение и не на последно място поводът. Избирайте естествени, удобни материи, които ще Ви дават нужния комфорт и със сигурност няма да изпаднете в неудобни ситуации. Повечето изкуствени материи водят до така нежеланите изпотявания, които за повечето жени са доста дискомфортна ситуация. Цветовете, както казах и малко по-горе, винаги съобразявайте с вашите лични цветове. Ако сте от по-смелите жени спокойно може да комбнирате различни принтове по всевъзможен начин, но ако не ви се отдава, то заложете на класически визии и внесете доза свежест с някой по-ярък аксесоар: шал, бижу, обувки, чанта.

Бъдете щастливи! Колкото по-щастлива и уверена е една жена, толкова по-красива става тя. Не остарява, а става по-красива.

Не остарявайте, колкото и дълго да живеете! Дайте живот на вашата енергия и я облечете в неповторим стил.

източник: www.ladymagazine.bg

снимки: Личен колаж

No Comments Yet

Leave a Reply