Как да стегнем кожата при отслабване?

Грешката, която много жени допускат, когато се подложат на режим за отслабване – забравят кожата! А тя, за съжаление, увисва. Ако не сте от дамите, които са изпуснали грижата за кожата, то запомнете – погрижете се отначало за стегнатата си кожа, след отслабване ще е прекалено късно.

Възползвайте се от няколко естествени начина да запазите кожата стегната и красива.

Яжте повече бразилски орехи

Пълни са със селен, който помага да се запази еластичността на кожата. Без достатъчно от него, кожата ще изглежда отпусната и сива. Яжте поне шепа бразилски орехи, за да подхраните кожата си отвътре. А може и да ги смесите с другия ядки – още по-добре. Или пък ги добавете в зърнената си закуска сутрин.

Пийте още повече вода

Едно от най-важните неща – дори най-важното! – които трябва да правите, за да запазите кожата здрава и красива, е да пиете достатъчно вода. Дехидратацията засяга първо кожата. Носете  си навсякъде бутилка с вода.

Допълнителни тренировки

Първо, няма как да постигнете перфектната фигура, стегната и секси, ако не тренирате. Колкото и да ни се иска да става по най-лесният начин, така сме създадени, че имаме нужда от физическа активност. Същото важи и за кожата. Тренирайте поне 30 минути на ден, за да я запазите стегната.

Свеж сок от краставица

Сокът от краставица е просто чудесен за кожата на лицето, но ако може да си изстискате достатъчно за цялото тяло, направете го. Сокът стяга кожата, свива порите и придава доста по-стегнат вида като цяло.

Пробвайте гимнастика за лице

Уви, и кожата на лицето може грозно да увисне. За щастие има подходящи упражнения и за мускулите на лицето. Колкото и да звучи странно, не са никак трудни, а са ефикасни. Задължително включете и тях в програмата си.

Нанасяйте стягащи кожата масла

Изследвания показват, че някои масла действат добре за стягане на кожата. Бонусът е, че не само ще стегнат кожата, но и ще я направят мека, гладка и добре овлажнена. Пробвайте масло от авокадо, масло от гроздови семки и жожоба.

 Масажирайте кожата всеки ден

Подобно на тренировките, масажът стяга кожата. Помага за подобряване на кръвообращението, а масажът на лицето подобрява и външния вид на фините линии и бръчки.

 

 

 

 

източник: http://www.beu.bg/

снимка: otgovoru.com

No Comments Yet

Leave a Reply