Необикновените ползи на английската сол

Как да предположи човек, че толкова обикновено нещо, като английската сол може да има толкова необикновено въздействие и ползи за човешкия организъм?

Английската сол е уникална съставка, която може да се използва за много неща: релаксиращи вани, скраб за лице, регулиране на потенето или за отпускане на мускулатурата. И това са само част от чудесата, които твори с нашето тяло.

Помага при болка и крампи – Английската сол успокоява при болка или ако страдаме от чести мускулни крампи. Вземете една топла вана с английска сол и ще видите как всички мускули се отпускат и вероятността от последващи крампи и напрежение ще се сведе до минимум.

Действа като убиец на болката – Разтворете една чаена лъжица английска сол в една чаша топла вода, изчакайте докато солта напълно се разтвори и водата изстине, след което я поставете в камерата за 20 мин. Поставете получената смес на място на което чувствате болка.

Успокоява натъртени и охлузени места – разтворете две чаши английска сол в топла вана пълна с вода и се потопете вътре.

Успокоява ухапвания от насекоми – разтворете две чаени лъжици английска сол в една чаена чаша топла вода. Вземете памучна кърпа и я напоете, след което поставете на засегнатото място за няколко минути да постои като компрес.

Предпазва ни от настинки – Когато почуствате, че се разболявате вземете една гореща вана с английска сол в нея и ще видите какво чудотворно действие има.

Успокоява след слънчево изгаряне – Смесете две супени лъжици английска сол с една чаша вода. Поставете сместа в бутилка със спрей и напръскайте кожата си.

Може да се използва като ексфолиант за кожата – масажирайте с английска сол кожата си докато е влажна. След което се изплакнете хубаво.

Като ексфолиант за лице – смесете 1/2 чаена лъжичка английска сол с продукта който ползвате за редовното почистване на лицето си. Масажирайте около пет минути и изплакнете със студена вода.

Има чудесно подхранващо действие за сухи устни – смесете 2-3 чаени лъжички английска сол с естествено масло от какао или шеа и внимателно масажирайте устните си.

Придава обем на косата – Комбинирайте равни части английска сол с вашия балсам за коса. Нанесете върху косата си и постойте 20 мин., след което изплакнете с топла вода. Повтаряйте тази процедура един път седмично.

Ако сте с нормална към мазна кожа може да си правите следната маска:

1 чаена л. английска сол

1 яйце

1/4 чаша нискомаслено мляко

сока на 1 лимон

Ако сте с нормална към суха кожа:

1 ч.л. английска сол

1 чаша майонеза

1/4 чаша рендосани моркови

И в двата случая смесвате и разбърквате хубаво всички съставки, след което нанасяте на лицето и стоите 20 мин. Изплакнете с хладка вода.

източник: www.ladymagazine.bg

снимка:http://beautylst.com/

No Comments Yet

Leave a Reply