Как да победим в битката с килограмите?

Начин на мислене или просто поредната диета!

 

Животът е низ от усилия, справяне с предизвикателства или крушения. Най-трудната борба обаче не се води някъде далеч или с някакъв абстрактен опонент. Това е борбата със самите себе си. При нея няма рефери, нито правила, зададени свише. Няма написана извън самите нас скала, която да бележи резултата. Ние сме едновременно и в ролята на съдийската бригада, и на останалите конкуренти. Всичко. Ако се провалиш – сам определяш дали да омаловажиш неуспеха или да се стегнеш и да си дадеш право на повторен опит.

Свалянето на килограми. Типичен пример за надвиване на самия себе си. И за неправилно поставяне на проблема. А той не е в чувството на глад, а… в главата. Да промениш мисленето си, а чрез него – начина си на живот. Стигат кратката, но ежедневна гимнастика; намаленото, но редовно хранене с подбрани, невисококалорични храни; много вървене пеш. Но всичко това трябва да са част от ежедневието ти, а не елемент от няколкодневни усилия. И в този случай хубавите неща стават бавно, а бързите са измамни и кратковременни. Тъкмо в непродължителните драстични мерки е ключът към йо-йо ефекта. Седмица полугладно съществуване и после бързо наваксване на свалените с мъка килограми.

Кой е виновен при неуспех? Ние или другите? Има ситуации, когато и обстоятелствата не помагат. Но така е само понякога. Ако е винаги, проблемът си ти. Особено щом при едни и същи условия сме поставени не само ние, но и всички останали участници в „състезанието“, оправдания няма. Причината сме ние. Колкото по-скоро го разберем и захвърлим уютното, но непродуктивно „другите са ни виновни“, толкова има вероятност шансът да е с нас. Защото неговото име съвпада с нашето.

 

 

източник: ladymagazine.bg

No Comments Yet

Leave a Reply