Домашни рецепти за свежа и блестяща кожа

Дами, да бъдем честни-всяка една от нас иска да има красива и бляскава кожа без черни точки, петна и ситни пъпчици, които излизат винаги в най-неподходящия момент.Разбира се има достатъчно козметични средства на пазара с които бихме могли да постигнем чудеса, но колко биха могли да си го позволят. Ето защо решихме да ви спестим малко средства и да ви предложим няколко много хубави и изпитани домашни рецепти, които имат същият ефект, но няма да е необходимо да похарчите половината си заплата за тях.

Преди да ви разкажем за тях, бихме искали да ви напомним колко важно е да се грижите правилно за кожата си ако искате да я предпазите от по-нататъшно увреждане. В противен случай каквото и да правите не би имало резултат и вие ще се чудите защо се случва така. Може би ще си зададете въпроса- Кои са най-правилните грижи за вашата кожа?

На нашата кожа и е необходимо време и грижи за да се възстанови. Без тези два фактора не бихме могли да имаме хубава и здрава кожа. Ето защо е необходимо да и осигурим следното:

– Пийте много вода

– Спете достатъчно /мин. 8 часа на денонощие/

– Упражнявайте се

– Ексфолирайте редовно, по този начин отстранявате мъртвите клетки и сухата кожа.

– Отстранявайте грима си всяка вечер преди лягане. Ако забравяте да почиствате кожата си вечер, вие не и давате възможността да се регенерира.

 

1. Маска с чай и мед

Tea-water-and-honey-face-pack
http://www.stylecraze.com/

Необходими са ви 1/2 ч.ч чай, 2 с.л. оризово брашно и 1 с.л. мед. Оризовото брашно играе ролята на ексфолиант, а меда хидратира кожата. Разбъркайте хубаво съставките докато получите хомогенна смес. Нанесете на лицето с кръгообразни масажни движения и оставете да изсъхне на лицето за 20 мин., може и повече. След това отстранете със студена вода. Това ще тонизира и освежи кожата.

 

2. Маска с нахут и канела

lemon-face-pack
http://www.stylecraze.com/

Необходимо ви е 2 с.л. брашно от нахут, 1 с. л. канела, 1 с. л. лимонов сок и прясно мляко колкото поеме. Смесете съставките и разбъркайте хубаво, използвайте толкова мляко, колкото да се получи каша. Нанесете на лицето бързо и останете така 20 мин. докато изсъхне. След като вече веднъж маската е изсъхнала я отстранете внимателно с хладка вода.

 

3. Маска с портокалови кори и кисело мляко

dried-orange-peels-and-yogurt
http://www.stylecraze.com/

Изстържете кората на един средно голям портокал и я оставете на слънце да изсъхне, след което ги стрийте на прах. За маската ще ви е необходимо 1 с.л. портокалови кори на прах. Вземете 1 с.л.  кисело мляко и поставете портокаловите стърготини на прах вътре, разбъркайте хубаво. Нанесете пастата върху лицето за 15-20 мин. След което изплакнете.

 

Момичета успех и не забравяте да се грижите с любов за вашата кожа!

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:http://www.stylecraze.com

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply