Цветя и тюл или Giambattista Valli колекция Couture Fall 2015

Трудно ни беше да решим с кое модно величие да започнем представянето не отминалата не отдавна седмица на модата в Париж на която известните модни дизайнери представиха своите колекции Couture Fall 2015.

Ще се опитаме в няколко поредни статии да ви представим цялата красота която сътвориха дизайнери като Ели Сааб, Валентино, Армани и много други. А сега нека ви представим младото чудо на висшата мода Giam Battista Valli и неговата цветна градина.

„Обличам реални жени. Не искам да създавам висша мода, която е откъсната и дистанцирана”, сподели самият Джамбатиста Вали в бекстейджа на модното шоу, което се състоя в рамките на модната седмица за висша мода в Париж преди време. Дизайнерът с италиански произход е от тези, които в името на Haute Couture винаги шият „социални” дрехи – такива, които биха могли да бъдат обличани. Абстрактността се изразява в красивите декорации, изящните бродерии и играта с обемите, но всеки тоалет остава земен, приказен и ни служи за вдъхновение.

GBV-1-horz

Giambattista Valli ни показа противоречиви цветови комбинации, като бледо синьо и циклама подаващи се под нежна дантела сякаш дизайнера се опитва да скрие нещо от любопитните погледи на всички присъстващи на шоуто, тонове тюл, волани и разбира се красиви обемни дълги поли в оранж, бяло и бледо лила, които те карат да се размечтаеш. Нежни цветя романтично се стелеха по красиви поли от тюл.

GBV-5

 

 

GBV-6

Въпреки, че остана верен на цветната си градина, не можем да кажем, че Вали не обича риска. Ревюто започна с класическа комбинация от черно и бяло, като цветове но смели решения в моделите и продължи с ярки костюми от две части в ярко зелено, последвани от къси рокли обръмчани с облак от органза в долната си част сякаш ще избухнат всеки момент.

GBV-4 GBV-3 GBV-7 GBV-12 GBV-11 GBV-10 GBV-9 GBV-8 GBV-1 GBV-2 GBV-13 GBV-14 GBV-15

GBV-6-horz

Това е Вали и няма как да не ни пренесе с моделите си в едно друго измерение.

 

 

 

източник: www.ladymagazine.today

снимки: www.style.com

колаж: www.ladymagazine.today

No Comments Yet

Leave a Reply