Храни подходящи за отслабване

Може и да сме в разгара на зимата, но само три месеца ни делят от сезона на банските и всяка жена ще иска да премине през диета за отслабване, за да върне перфектната форма на своето тяло. Най-добрия начин да сте във форма и със стегнато тяло е редовното посещение на фитнес залата, но упражненията не са единствения начин за отслабване. Другия добър начин с който може лесно да регулирате теглото си това е когато хапвате разумно полезни храни.

В днешната статия ще се опитаме да ви помогнем в борбата с излишните килограми като ви напътстваме, кои храни е добре да се консумират за да имате красива фигура.

Сурватъчна извара
Изварата е доказала се здравословна храна. Има два вида извара сурватъчна и кашкавалена.  Кашкавалената извара е значително по-вкусна от сурватъчната. Но сурватъчната е с далеч по-добри хранителни качества. Съдържанието на мазнини в сурватъчната извара е до 1 грама, въглехидратите са 2 грама, а чистия протеин е 18 грама (хранителната стойност е за 100 грама сурова извара). Кашкавалената извара съдържа до 7 грама мазнини, което я прави не толкова подходяща във вашата диета.
Извара е добре да се похапва вечерно време, защото протеина в нея е труден за усвояване и изисква много енергия, за да се разделят пептидните връзки. В същото време осигурява приятен белтъчен баланс през цялата нощ.

Мюсли за отслабване
Мюслито е може би една от най-бързите закуски, които може да си приготвите. Нужна ви е само една купичка, 50-70гр, мюсли и ниско маслено прясно или кисело мляко, 15 минути да се накиснат мюслито и имате здравословна и качествена закуска. Ако се зачетете в опаковката може би ще ви направи впечатление, че мюсли с 30% плодове в 100 грама продукт съдържа 61 грама въглехидрати. Това прави мюслите не много подходящо когато сте на ниско въглехидратна диета за отслабване. Но ако сте на умерена диета мюслито ще ви осигури бавно усвоими въглехидрати, които ще ви дават енергия дълго време през деня.

slimfood1
howtoloseweightfastinfo.net

Зеленчуци в диетите за отслабване
Зеленчуците са изпитани като средство за отслабване. Те съдържат малко въглехидрати и почти никакви мазнини, което ги превръща в първи помощник на жената в диетата за отслабване. Зеленчуците обаче не съдържат фибри и много често след като сме изяли една купа салата след 30 минути отново изпитваме неприятното чувство на глад.

И с месо се отслабва
Много от жените изключват всякакво месо, когато искат да върнат красивата си фигура, но това е грешка! В месните продукти се съдържа широка гама от незаменими аминокиселини, които нашия организъм не може да синтезира сам. Когато избирате месо е добре да го избирате умно. Освен да е прясно е важно и да не е мазно. Така например в диетата за отслабване е добре да се похапва пилешка пържола от гърди, а не пържола от бут която е с по-високо съдържание на мазнини. Добре е да включите поне два пъти седмично в хранителния си режим и консумацията на риба която е богата на омега мазнини, а те активно се борят с наднорменото тегло и намаляват нивата на холестерола.

 

източнник:http://tq-jenata.com

снимка: fitnessmagazine.com

No Comments Yet

Leave a Reply