Седмичен хороскоп 3-10 Октомври

След Новолунието на 02 октомври настъпва ключов период за партньорските взаимоотношения, за общественото положение и имидж на всички, дори и това да е в различна степен. Разбира се, правилото, че „по върховете ветровете са най-силни” е в пълна степен валидно, но към това бих добавила- при онези, при които амбициите и желанията са заложени първоначално на едно по-високо ниво. Няколко пъти вече съм споменавала, че до 04 октомври мнозина могат да направят скок в своето развитие, да направят стъпки или да вземат решения, които да се развиват и прорастват после много дълго време. Обаче, ако представите са преувеличени и надути от собственото Его, много лесно ще се спукат подобно на балон- от 06 до 09 октомври.

В професионален аспект, през настоящата седмица успехите пряко зависят от одобрението и подкрепата на индивида в колектива, като този процес ще ревизира и коригира позициите на мнозина.

В личен план- силните страсти, които набират скорост под влияние на Венера в Скорпион ще създадат условия да доста романтични или драматични преживявания, незабравими моменти, някой ще създадат нови любовни романи, други ще се потопят в обсебващи емоции като ревност и претенции поради нарастваща несигурност и желание да се владее, контролира в пълна степен отсрещната страна, ще има и такива, които рязко ще прекратят контакти, също- ще си създадат тайни или явни врагове…

Но едва ли някой ще успее да остане безразличен, равнодушен и спокоен…

Докато Венера е в Скорпион, нашите чувства, онова, което отчитаме за ценно винаги се трансформират, защото сме склонни да ги изследваме в дълбочина и да откриваме истинската им същност.

До 15 октомври, когато е Пълнолунието, тенденцията ще преобрази връзките ни, ние ще преоткрием близките си и нека това да е в една по-позитивна, съграждаща по-светлото ни бъдеще посока.

Овен – Навлизате в период, през който ще се борите за по-добри социални позиции поради нарасналите ви амбиции или конкурентна среда, която се изостря и вие сте длъжни да защитите интересите или мнението си по водещи теми- касаещи общественото ви положение, кариера или дори брак.

В подобен процес е важно да си сътрудничите, а не да се поддавате на идеи за открита конфронтация. Повечето от вас сменят тактиката и поведението си инстинктивно, а дали това води до позитивни резултати,  разбирате в пълна степен в края на седмицата, когато са възможни развръзки и/или обрати, ценна информация, осветляваща по-далечни перспективи.

В любовта- владеят ви силни емоции и страсти, желаете да получите повече от своя любим, но и претенциите към вас не са малки. В подобен процес връзките ви се трансформират и в някой случай ще ви помогнат да ги изследвате в по-голяма дълбочина, да ги оцените, а в други- вид разочарование ще е неизменна част от необходимостта за трансформации и наместване на пластовете на различни нива, ако желаете да ги скрепите, а не обратното…

Понеделник и вторник са показателни за силните и слабите звена във взаимоотношенията ви, до колко можете да разчитате на подкрепа-морална, материална. През тези дни получавате възможния „таван”  като ресурс, помощ и разбиране от страна на другите. Полезно е да си направите съответни изводи и да вземете мерки, ако това е необходимо разбира се. В сряда, четвъртък и петък- ескалират разяснителни разговори, включително такива, които се отнасят до заплетени и неразрешени казуси от миналото, но играят съществена роля за бъдещето. Общуването с авторитетни и/или по-възрастни лица, „стари” другари се оказва необходимо или неизбежно условие, от което е полезно да се възползвате, за да имате успехи или продължите напред. В събота и неделя сте крайни и много решителни, внимавайте да не прекрачите определени граници, така че „вместо да изпишете вежди, да избодете очи”.

Телец – Ежедневието ви става все по-натоварено от ангажименти и задължения, които могат да излязат извън рамките на обичайното.

В подобен процес вие можете да навлезете в остра конкурентна борба на работното си място, а в друг случай- нарасналите ви амбиции, но и възможности се сблъскват с необходимостта от повишаване на знанията и уменията ви, промяна в стила ви на поведение, понякога- принудителни пътувания или разрешаване на правни казуси- буквално или в преносен и по-общ смисъл. Каквото и да е, сега е моментът да се докажете и утвърдите авторитета си, за сметка на изградена по-дългосрочна стратегия- до началото на ноември. Тенденцията може да ви превърти на по-високо ниво, ако съумеете да привлечете на своя страна важни особи и това е напълно възможно през настоящия период.

В любовта кипят силни страсти, които са в крайности- от прояви на нежност и отдаденост до ревност и подчертано желание да се владее партньора, да се направлява и контролира. Няма да ви липсва внимание, звездите са на ваша страна и вие можете да насочвате връзките си в значима степен. Посоката, която ще зададете- действително зависи предимно от вас, имайте го предвид и се възползвайте по максимално целесъобразен начин.

Ако сте сами- можете да срещнете достатъчно романтична персона, която да се окаже и надеждна…

Популярността ви расте, влияете силно на околните, особено в понеделник и вторник. В сряда, четвъртък и петък ви занимават стари дългове, разнищват се чисто материални казуси или въпроси за сигурността ви- финансова, но и под формата на морална подкрепа от „другите”. В събота и неделя – статуквото се разчупва, пред вас се оформят нови варианти в резултат на проведени разговори, новини, взети решения. Ако пътувате-бъдете по-внимателни.

Близнаци – Успявате да намерите вътрешна опорна точка, която да ви изведе извън рутината или напрежение от подробности и/или неприятни текущи задължения, които ви съпътстваха в последно време. На 07 октомври вашият покровител Меркурий навлиза във Везни  и постепенно ще ви даде възможност да „дишате” по спокойно, мисълта ви се успокоява, балансира, защото откривате нови варианти пред вас за развитие или понеже усещате, че все по-силно влияете на околните и шансовете пред вас се преумножават.

В друг вариант- оставяте зад гърба си ангажименти, които са ви придържали към статукво с повече грижа към близкото ви обкръжение, отколкото към собственото ви чувство на удовлетворение.

Социалната ви активност перманентно се усилва, допринася за по-добрите ви позиции- в личен или професионален аспект, въпреки че окончателно ще се избавите от миналото- в частта, която ви ограничава, едва към края на октомври, когато ще зададете нов вектор на развитие, даващ ви повече свобода- буквално или в преносен смисъл- като обновена визия за бъдещето ви.

Понеделник и вторник са динамични, изпълнени с предизвикателства, но и неочаквани, бързи шансове, от които можете и трябва да се възползвате. В сряда, четвъртък и петък предстоят важни събития касаещи партньорските ви връзки. Дните са подходящи да изчистите евентуални недоразумения. Възможно е също- „стара” любов да напомни за себе си или чувства от миналото отново да нахлуят в душата ви. Подходящ момент да заемете по-престижно положение в колектив, да привлечете внимание и получите подкрепа. Ако това не се случи по начина, по който очаквате от определени лица, значи „коренчето” на проблема е по-дълбок, отколкото предполагате и изисква по-настойчиви усили, при условие, че желаете да получите съответното разбиране,  помощ и т.н. В събота и неделя ви занимават материални въпроси, разрешете ги без да позволявате да се отразяват на добрия тон с околните.

Рак – През тази седмица е от съществено значение да разрешите важни теми свързани със семейството и дома ви. Те могат да касаят спорни въпроси с партньора ви, с близки и роднини,  а може и да се отнасят до благоустройство, уреждане на покупко-продажби, премествания, битови казуси-генерално. Каквото и да е, вие сега вероятно трябва да се съобразявате повече с мнението на вид авторитети в живота ви, а не да се противопоставяте с тях, така че да преминете по-гладко и без сътресения през горе-посочените теми и да вземете оптимални и правилни решения.

Притежавате достатъчно „козове”, за да насочвате процесите в  желаната от вас посока. Чувствата ви варират в широки граници- от силна любов до ненавист, ако ви наранят или предизвикат. Мнозина ще преживеят незабравими емоции, ще проведат разговори, ще чуят новини, които ще преобразят средата им на съществуване.

Ако сте обвързани- моментът е подходящ да скрепите отношенията си, като проявите повече толерантност,  разбиране и погледнете в една посока с любимия човек. В известен смисъл- до 16 октомври вие сте в превключващ етап относно дълги връзки- лични или делови, обществено положение-общо. Но не всичко е толкова лесно- изисква се да бъдете гъвкави, да лавирате между вашия и чуждия интерес.

Ако сте сами- можете да срещнете любовта в лицето на енергична и своенравна личност.

В понеделник и вторник- все някой ще докосне сърцето ви, притежавате доза късмет и шанс  да спечелите нещо- материално или под формата на морално удовлетворение. В сряда, четвъртък и петък ежедневието е доста натоварено, но резултатно. В събота и неделя- разговори, новини, способни да преобразят бъдещето ви.

Лъв – През настоящия период могат да се намерят различни поводи, които ви въвличат в словесни двубои- необходимост да защитите авторитета си, да преподпишете или сключите договори, да изясните спорни или откровено некоректни към вас самите казуси.

Вие сте социално по-активни, около вас е все по-пълно с хора, които могат да подпомогнат собствените ви планове.

През това време се променят връзките ви-лични и делови, някой от тях могат да отпаднат, ако не издържат своеобразния тест за здравина и лоялност. За това пък  се появят други, на които да разчитате.

Ежедневието ви е натоварено, изпълнено с предизвикателства, но и възможности да се докажете и съответно-спечелите. Активните занимания могат да ви разтоварят от евентуално напрежение, препоръчително е да насочите бушуващата енергия в конструктивна цел, за да не се отрази негативно на физическото ви състояние или контактите с околните.

Вашият дом е вашата крепост и вие може да предпочитате компанията само на близките си, да се разтоварвате или чувствате уютно у дома.

Подходящ момент да хармонизирате семейната обстановка.

В понеделник и вторник тонусът ви не е много висок или сте склонни да действате доста емоционално. В сряда, четвъртък и петък- шанс да направите пробив към сърдечните ви желания. В друг вариант- разрешавате казуси от миналото. В събота и неделя „почивате” активно. Пазете се от пренапрежение.

Дева – Вашата сигурност- материална или морална е все по-важен и водещ мотив. Сега имате шанс да намерите допълнителни доходи или пък да смените източниците си за печалба. Не е изключено и да решите да инвестирате в дом, роднини, бизнес проект…Каквото и да е, вашето благосъстояние е на път да се промени и през тази седмица можете да вземете съответни решения, да проведете разговори и да получите новини, внасящи значима яснота за бъдещи перспективи.

Полезно е все пак да се пазите от прекомерни харчове, за да не се окаже, че онова, което печелите, после го губите в необмислени разходи…В оптимален случай- помагате на близки, включително и пораснали деца, ако имате такива.

В понеделник и вторник информационният поток е усилен-интересни, полезни, приятни новини. Умеете да въздействате на околните. В сряда, четвъртък и петък- ако има натрупани недоразумения у дома, те се проявяват. Не е изключено и семейството ви да отнеме по-голяма част от вниманието ви по различни поводи. Подходящ момент да се справяте и разрешавате битови казуси. В събота и неделя- силни преживявания с любими  хора.

Везни- Получавате мощна енергийна подкрепа от Слънцето и Юпитер вече, този факт действа благотворно на жизнения ви тонус, на самочувствието ви, на вярата в собствените ви сили, които действително се преумножават.

През тази седмица е полезно да се възползвате от опеката на звездите, да бъдете максимално инициативни, така че идеите и съответните действия в избраното от вас направление да прорастват през следващата година. Трябва да отчетем и факта, че вие сега градите енергийна програма за следващата си лична година, а тенденциите, които оформите ще ви съпътстват дълго, „сигналите” от Съдбата, които получите- няма да са случайни и ще имат широко отражение за бъдещото ви развитие…

Въпреки всичко, в душата ви може да е неспокойно, защото ви се налага да се справяте и с казуси, отнасящи се до обкръжението ви- близки и роднини, семейство, домашни условия на съществуване имотни или финансови казуси, натежаващи все повече, така че да вземете адекватни мерки и да превъртите начина си на съществуване на едно по-високо и комфортно ниво. Не всичко, заставащо на пътя ви обаче ще бъде продуцирано от собствената ви воля. Появяват се и определени нюанси на „принуда”, така че под натиска на определена енергична личност или ескалиращи обстоятелства, вие действително да сте насочени да преобразите горе-посочените сфери от начина си на съществуване. Притежавате достатъчно ресурси, за да насочвате събитията в една по-позитивна за вас посока, а крайният успех зависи до колко сте склонни да се включите в своеобразна борба за правата ви и/или да наложите мнението си и до колко сте податливи да отстъпите това право на друга водеща за вас личност. Но сега и 15 октомври- преобразуванията, ескалиращи по различни поводи ще се имплантират трайно, имайте го предвид!

Появява се и добра възможност за печалба, а ако решите да инвестирате средства в благоустройство, това ще се отчете за полезно… Чувствата силно се влияят от финансови приоритети.

Скорпион – В период, през който вие сте на път да приключите един житейски цикъл и не само годишен, а и такъв, който генерално засяга социалния ви статус, вие ясно можете да видите през тази и следващата седмица- с какво въобще можете да продължите напред, а какво следва да оставите зад гърба си. Може да водите разговори, в които се изясняват истини и подробности, пренебрегвани или „замитани” до този момент.

Те могат да включват обстоятелства, действащи като паралелно или подмолно, ерозивно течение, а могат да бъдат и в лицето на конкретни персони, дестабилизиращи просперитета ви и чувството ви за щастие-общо.

Важното е, че можете да идентифицирате скрити процеси или тайни врагове, ако имате такива, защото те задължително ще се проявят и ще ви дадат шанс да реагирате по максимално адекватен начин.

През това време можете да разчитате на опеката на Венера, която е във вашия зодиакален знак- вие с по-голяма лекота печелите симпатии и привличате внимание, въздействате върху околните, стига да поискате и да си го поставите да цел.

Понеделник и вторник са най-подкрепящи в това отношение, вие сте под „светлината на прожекторите” и/или на повърхността изплуват всичките ви достойнства, евентуални недостатъци. Дайте най-доброто от себе си и това няма да остане незабелязано. В сряда, четвъртък и петък ескалират материални въпроси. Ако имате стари дългове или спорни въпроси на тема приходи-разходи- те ще напомнят за семе би. Същевременно се появяват вид алтернативи за печалба, обходни пътища и допълнителни варианти да постигнете целите си. Бъдете по-креативни и инициативни и възможността ще се оформи по един бърз и неочакван начин. В събота и неделя- емоционални разговори, новини, които могат да оставят дълбок отпечатък в съзнанието ви.

Стрелец – Вашите хоризонти се разширяват, мечтите и плановете за бъдещето се преумножават, в резултат на разширяващите ви се контакти, влияние което оказвате на другите, но и възможности да се възползвате от опеката на влиятелни лица. В подобен процес популярността ви расте, а с тях и положението ви в колектив, защото променяте имиджа си или понеже заемате нова длъжност, амбициите ви са по-големи и т.н.

Изглежда, че паралелно с това се налага и да инвестирате в себе си, в просперитета  си по различни начини. Тенденцията увеличава перманентно разходите ви и е способна да дестабилизира материалното ви положение, ако не си правите по точен отчет на приходи-разходи. Но и ще амбицира мнозина да придобиват по-големи блага, вие ще проявявате забележителна инициативност в това направление, а в друг вариант- ще започнете своеобразна борба за правата си, да получавате онова, което заслужавате…И да, алтернативи за печалба се появяват при мнозина, особено, ако съзнателно ги търсят и извън познатото, извън близкото си обкръжение.

Любовта и чувствата са дълбоки, понякога прикрити, не е изключено да ревизирате всичко, което отчитате за „ценно”. Ако настоящата ви връзка не ви удовлетворява, можете да започнете нова и тайна или с човек, който е твърде различен от вас.

Шанс да изгладите семейни отношения и фон на съществуване, ако желаете, разбира се.

В понеделник и вторник рутината ви изморява вие сте „далеч” от текущи ангажименти, намирате начин да порадвате сърцето си, понякога да сбъднете съкровена мечта. В сряда, четвъртък и петък сте под „светлината на прожекторите”, през тези дни можете да повишите авторитета си, но не е изключено и да проявите по-голяма твърдост, създаваща дистанция, също- към вас да се възвърнат въпроси или хора от миналото… В събота и неделя-извънредни или принудителни харчове.

Козирог – Марс е във вашия зодиакален знак и ви надарява с много енергия, която следва да канализирате в по-далечни цели, защото резултатите или постигнатият ефект ще ви съпътстват през идните близо две години и половина.

Вие сте изправени пред нови възможности или предизвикателства, на които следва да реагирате- в оптимален случай да сте максимално инициативни, поради повишените ви амбиции, да се възползвате от нови обстоятелства, способни да повишат общественото ви положение. В друг вариант- дошло е време да преобразите статуса си, вие сте принудени да се борите за своите права и социални позиции и действате напористо, стратегически, до краен предел, а тенденцията действително ще преобрази начина ви на съществуване, като минимум- ще се отрази на имиджа и авторитета ви.

Звездите изискват вид корекция- в кариерното ви развитие или брачни отношения, наместват се пластовете под краката ви, факт, който до 15 октомври може да е съпътстван с леки или по-силни „земетресения”-образно казано.

Но в повечето случай- вие притежавате воля, с която околните трябва да се съобразяват и/или „вашата дума е последната”, поради различни причини…

Срещате все по-значима подкрепа от приятели и колеги, имате на кого да разчитате при нужда, особено в понеделник и вторник, но и през останалите дни в различна степен. Популярността ви расте. В сряда, четвъртък и петък са възможни всякакви изненади, дните не протичат по предварителен график, но се оформят и обходни пътища, замисляте се за варианти, от които да се възползвате. В събота и неделя сте крайни, дните може да са превключващи, превратни, според собствените ви реакции и намерения.

Водолей – Вие сте на път да повишите възможностите си пред вас като разширите кръга си на влияние, привлечете на ваша страна вид авторитети, включително и такива, които са извън близкото ви обкръжение, но съдействат за благополучието ви, като предприемете успешни пътувания или разрешаване на юридически казуси.

Каквото и да е, границите пред вас могат да се повдигнат, ежедневието ви става все по-пълно и съпътствано от допълнителни варианти за бъдещо развитие, върху които ще се замислите и ще обсъдите с околните като минимум.

През тази седмица имате шанс да въздействате положително на социалния си статус или имидж като минимум. Възползвайте се от подкрепата на звездите, особено в понеделник и вторник. Дните може да се окажат доста трансформиращи, дайте най-доброто от себе си и насочвайте!

В сряда, четвъртък и петък популярността ви расте, стари приятели се сещат за вас, можете да получите подкрепа, ако се нуждаете от нея. Ако все пак, се обтегнат някой отношения, това ще е сигнал, че „коренчето” на проблема е много по-дълбок и се крие в миналото, изисква повече усилия ,за да разреши. В събота и неделя- мнозина се чувстват изморени, проявяват се неща, които отчитате за „извън контрола ви” или подробности, понякога и тайни.

Риби – Вие се намирате в силно трансформиращ период, който ще се отрази на „сигурността” ви –общо. Налага се да вземате важни решения, да се замисляте за варианти за бъдещото ви развитие ,защото сега имате шанс да направите много, за да преобразите финансовото си благополучие и спечелите нещо значимо- повишение, получаване на наследство, подкрепа /материална или морална/ от страна на партньори или други влиятелни фигури. Но не всичко ще получавате даром, напротив, ако възникнат възможности, то те ще са задължително свързани и с „борба” , необходимост да положите значими усилия, за да постигнете набелязаната от вас цел.

Конкуренцията около вас е значима, не е изключено и да се появят откровени недоброжелатели, слагащи „прът в колелата ви”, препятстващи пътя ви към успеха…

В понеделник и вторник притежавате доза късмет, успявате да насочвате и влияете на събитията. В сряда, четвъртък и петък- ескалират съществени обстоятелства, способни да преобразят имиджа или общественото ви положение. В друг вариант- действията и инициативите ви имат дълготрайно отражение. В събота и неделя- разбирате на кого и в каква степен можете да разчитате, някой връзки ще се заздравят, но може да има и такива, които рязко да се прекратят, да се трансформират трайно…

 

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com/

No Comments Yet

Leave a Reply