Домашни маски за почистване на лице

Приготвянето на домашни разкрасяващи маски може да е и приятно. С помощта на няколко продукта, които присъстват в почти всяка кухня, можем да си направим почистващи маски , които оставят усещане за здрава, свежа и чиста кожа . Ето три от най-ефективните и лесни рецепти.

Маска с мед и овес – за нормална кожа

Съставки:
1/2 чаша овесени ядки
1 с.л. мед
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. натрошени бадеми
1 ч.л. натрошени орехи

Смесете всички съставки и нанесете обилно маската върху предварително навлажненото лице . Оставете я да изсъхне 10 минути, после я махнете с топла гъба или кърпа. Най-сетне изплакнете лицето с хладка вода. Тази почистваща маска помага за ексфолирането и ревитализирането на кожата.

Маска с мента и лавандула – за мазна кожа

Съставки:
1 чаша овесени ядки
1/2 чаша бадеми
1 ч.л. изсушена лавандула
1 ч.л. изсушена мента
1 чаша бяла козметична глина
1/2 чаша мед

Счукайте овесените ядки, бадемите и сухите билки на прах, после ги смесете с глината и меда. Съхранявайте ги в затворен буркан в хладилника. Сместа се употребява като смесите 1 супена лъжица от нея с топла вода до получаването на гъста паста. Маската се нанася щедро по врата и лицето с масажни движения. След това се изплаква с топла вода. Тази почистваща смес помага за справянето с омазняването и пъпкчиците по кожата .

Маска с краставица и кисело мляко – за чувствителна кожа

Съставки:
1 малка обелена краставица
1/2 чаша кисело мляко
1 с.л. бита извара

Настържете краставицата в купа, добавете киселото мляко и изварата и разбъркайте хубаво. Нанесете маската на цялото лице и масажирайте добре. Оставете я да постои най-малко 5 минути, след което изплакнете лицето с хладка вода. Тази маска ще подхрани кожата, ще стегне порите и ще ограничи петната.

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:whoknewtips.com

No Comments Yet

Leave a Reply