Седмичен хороскоп за периода 2-8 Януари 2017

Приветстваме с добре дошла новата 2017г., която действително ще се окаже грандиозно ново начало за мнозина. И колкото са по-високи амбициите ви, толкова по-силно ще усещате „ветровете на промяната в платната си”, на собствения ви житейски кораб…

Аспектите на звездите през януари и до средата на пролетта са такива, че могат да сбъднат и най-смелите мечти на мнозина. Да, вероятно ще има външни фактори, които ще ни подтикват да сме по-инициативни, не е изключено тенденциите да са продуцирани от бързо променяща се обстановка около нас, а също и в резултат на личните ни и преумножаващи се  амбиции …

Още в началото на периода ще усетим тези тенденции и те ще нарастват постепенно…

Вътрешният „глад” за трансформации, за подобряване на начина ни на съществуване, ще се превърне в мощен стимулатор да проявяваме воля, упоритост, креативност и находчивост, способни действително да превъртят начина ни на съществуване на друго ниво- изпълнено с предизвикателства, но и нови възможности.

От първите дни на седмицата /03 януари/, Венера вече ще транзитира в Риби. Това е най-близката до Земята планета, а според митологията,  Зевс е подарил на любимата си дъщеря /Венера/ правото да управлява и владее сърцата ни- с красота, магия, доброта и всякакви съблазни, така че чувствата да притъпят или напълно да замъглят разума…

Изглежда, че нещо такова ще се случи с нас през идните няколко седмици. Можем да изпаднем в плен на стари преживявания и страсти, понякога ще изпитваме меланхолия, носталгия или пък- непреодолимо влечение, което да обсеби вниманието ни. Нежността и романтиката могат да се изразят в запомнящи се жестове…

Венера в Риби е многолика обаче. Тя е способна да ни дари прекрасни мигове, но също- активира идеалистични желания и образи, които ако не се открият в реалността, предизвикват по-сериозни травми, а също- склонност да се търси-намира тайна удовлетвореност, тайна любов, пренасяме се неусетно в друга действителност или поне много ще ни се прииска….

Намеренията ни, емоциите ни, ще са доста по-дълбоки от това, което ще сме склонни да демонстрираме пред света.

Венера отговаря и за паричните потоци- те някак си ще потъват или ще изтичат между пръстите ни. Може и да сме изобретателни при придобиването им, но е хубаво да се пазим от измами, подвеждане и само-заблуди.

В първите дни на новата седмица ни се налага по-скоро да се адаптираме, може да ни е обзела лен, да имаме подчертана нужда от почивка или рутинните задължения ще ни натоварват повече от обикновено-физически, психически, а и няма нужда да бързаме за никъде, защото все нещо може да се обърква.

Луната в Овен от четвъртък ще ни подейства „събуждащо”, „отрезвяващо”, ще ни помогне да влезем в ритъм, да си възвърнем тонуса.

Пазете се, правете планове, визуализирайте ги, мечтайте! Има много поговорки от типа на: „денят се познава от сутринта”, а ние можем да перифразираме: „годината започва сега и нека й зададем позитивно начало”…

 

Овен – Звездите все повече ви отнасят към някакъв паралелен свят изпълнен с мечти, силни преживявания, с които се стремите да разчупите статуквото и да разширите хоризонтите пред вас с нови възможности- в професионалната ви реализация или в личния ви живот. През идните две седмици, вие действително имате шанс да сбъднете свое съкровено желание, ако не ви удовлетворява настоящият ви начин на съществуване- да се възползвате от вид алтернативи, които се очертават пред вас, стига да ги потърсите, а и не само- понякога те са развръзка, продуцирани от минали събития.

Вие сте доста емоционални, склонни сте да ревизирате чувствата си или да не изразявате толкова явно мислите си, не е изключено да изпитвате носталгия или да имате силни предчувствия. Възползвайте се, вслушвайте се във вътрешния си глас и действително ще достигнете до прозрения.

До сряда тонусът ви може и да не е много висок или поне да имате нужда от почивка, да се отдадете на романтика и приятни, а нерутинни задължения. Ежедневието едва ли ще протича по традиционен или очакван график. В четвъртък и петък постепенно възвръщате енергийния си заряд- спонтанно, вероятно и с натрупани „побутвания”. Инициативите ви през тези дни имат широко отражение, канализирайте ги в подходяща посока. В събота и неделя можете да спечелите нещо, да получите морално удовлетворение.

Телец – Още от началото на седмицата вашата покровителка Венера ще навлезе в зодиакалния знак Риби и ще ви настрои на една по-лирична струна, внасяща в живота ви романтика, запомнящи се емоционални преживявания…През идните дни няма да ви липсва компания, ще има хора, които ще докоснат сърцето ви, могат да ви обземат носталгични чувства, защото сте се срещнали с човек от миналото или подобна личност напомня за себе си, обсебва вниманието ви.

Вие сте интуитивни, креативни, съчетавате тези ваши качества и с практични оценки, факт, който може да допринесе за привличане на повече погледи и симпатии към вас, в известен смисъл- можете да омагьосате почти всеки обект на вашето внимание.

Пазете се обаче от манипулатори или самите вие да не изпаднете в прекалени крайности- от идеализъм до преувеличено отрицание.

През тази и следващата седмица силен фокус е необходимостта да разширите своите граници на реализация- като общувате с хора стоящи далеч от вас, буквално или в преносен смисъл, като увеличите популярността си в колектив и разчитате повече от обикновено на подкрепа от страна на приятели, колеги, като сключите важни договори или проведете преговори отнасящи се до професионалната ви реализация, като се справите с имуществени или юридически казуси. Това поле е много активно и може да превърти животът ви на нови и по-високи обороти…

Все пак е полезно да „бързате бавно”, да внимавате за „малкия шрифт”, да се пазите от нелоялна конкуренция или отношение, които ще ви дестабилизират.

До сряда около вас е шумно, получавате интересни известия, може да получите подкрепа. В четвъртък и петък ежедневието е напрегнато, не са изключени изненади, през тези дни отложете важни мероприятия. В събота и неделя- привличате внимание, звездите ви надаряват с достатъчно „козове”, така че сами да направлявате събитията.

Близнаци – Вие сте в силно трансформиращ период за вашия социален статус- кариерно развитие и/или брачни отношения, имидж-като минимум. През тази и следващата седмица вашата инициативност може и трябва да е насочена в посока да утвърдите позициите си, да постигнете успехи като се обединявате с партньори, влиятелни личности, които ще допринесат за вашата стабилност. Ще имате подобна възможност, като се връщате към миналото, анализирате го, отстранявате грешки и пропуски, променяте линията си на поведение.

Имате шанс в подобен процес да заздравите стари контакти, създадете нови и надеждни, които да се превръщат в мост за чувството ви на щастие и не само. Вашето действие или бездействие до края на януари, приоритетно до 13 януари, ще е отправна точка на своеобразен старт, който ще ви влияе и ще се прояви в пълна степен най-късно до началото на юни. Така че е полезно още от сега, да усетите на къде „духат ветровете”, да ги използвате и да стигнете колкото се може по-напред към вашите мечти и желания.

Дните до сряда са много показателни за бъдещи тенденции, дребни действия имат широко отражение, хубаво е да се възползвате и да канализирате процесите в една по-подходяща за вас посока. Ако преобладават позитивите, вероятно това ще е за дълго. Ако се появят негативи- препоръчително е да не ги пренебрегвате или обикаляте, а да вземете своевременни мерки и да ги стопирате. В четвъртък и петък ежедневието е много динамично, околните ви изненадват, получавате „осветляваща” информация. В събота и неделя- може да имате нужда от почивка или предпочитате компанията само на най-близките ви хора.

Рак – Водеща тема за вас са партньорските отношения /лични или делови/, обществено положение-популярност. През тази и следващата седмица можете да превъртите връзките си в една по-позитивна посока, да ги скрепите чрез разяснителни разговори, планове за по-далечното бъдеще, пътувания, които ще се окажат много романтични…Някой Раци могат да вземат важни решения- например да сключат брак.

В друг случай ви влияят евентуални юридически казуси, някаква кауза, която ви обединява.

Ако през настоящия период не получите „зелена светлина” във всичко горе-споменато, кова ще е сериозен сигнал, че трябва да извършите някакви по-радикални преобразувания, ако не желаете да стигнете до разрив с важни за вас хора.

Вие сте в прекрасен период да разширите хоризонтите пред вас, като пътувате, увеличите кръга, с който общувате, разрешите наследствени, юридически или имотни казуси.

Хора извън близкото ви обкръжение, стоящи далеч от вас, може и далечни роднини- влияят подчертано на вектора ви на развитие. Анализирайте, насочвайте, показанията не са еднозначни и изискват да внимавате и за „малкия шрифт”. Дните до сряда са много показателни за по-далечни перспективи, усетете на къде „духат ветровете”, имате и много силна интуиция, от която можете да севъзползвате. В четвъртък и петък предстоят ключови разговори, прозрения. В събота и неделя- можете да се разтоварите в приятна компания, няма да ви липсва такава.

Лъв – Като цяло януари е много важен за професионалната ви реализация, а през тази и следващата седмица вие можете и трябва да действате така, че да утвърдите позициите си на работното място, да преподпишете договори, да водите преговори, да си „сверите часовника” с текущи и променящи се ангажименти- до колко ви удовлетворяват, дали позволяват обстоятелствата да получите повишение или да извършите крачка напред, която да ви носи повече удовлетворение. Ще има подобни подсказки, „побутвания”, идеи, но и възможности. Все пак- генератор на събитията е и собствената ви инициативност, как ще реагирате на предизвикателствата, какъв подход ще изберете.

Ако статуквото не ви удовлетворява- следва да си потърсите нещо ново и по-перспективно през тази и идните седмици.

В сърдечните ви взаимоотношения, на този етап, също имате уникално благоприятна възможност да скрепите връзките си, като провеждате разяснителни разговори, правите планове за бъдещето.

Все пак сте склонни да ревизирате чувствата си, защото сте по-емоционални от обикновено, понякога крайни. Преживяванията са дълбоки, трансформиращи, стигате до прозрения, а това е знание, от което винаги можете да се възползвате.

Имате нужда да стабилизирате материалното си положение, сега това е възможно като разчитате на чужда подкрепа- морална или финансова.

Като минимум разбирате на кого и в каква степен можете да се доверите, кой ви носи повече ползи, кой щети…Най-показателни в този план са дните до сряда. В четвъртък и петък огненият ви ентусиазъм се завръща, вие сте пробивни и много успешни. Внимавайте само да не прекрачите границите на добрия тон и вместо „да изпишете вежди, да извадите очи”. В събота и неделя привличате погледи, почивате „активно”.

Дева – Настоящия период е много важен или показателен за партньорските ви връзки-лични и делови, а също и за общественото ви положение, популярност.

Сега имате шанс да ги заздравите, да се изчистите от евентуални недоразумения възникнали през изминалата година. Изглежда, че януари ще е превратен в значима степен в това поле на влияние и вие трябва целево да се възползвате от посланията на звездите.

Ако все пак това не се случи, значи- вид неискреност или подмолни, ерозивни течения са много по-силни и дори- неконтролируеми. В такъв случай е полезно да анализирате без „украси” , да вземате подобни ясни решения, да промените бъдещи намерения или линия на поведение, защото явно- старите „схеми” са вече изчерпани.

На този етап, вие има на кого да разчитате, стига да потърсите подкрепа в конкретна насока.

Периодът е прекрасен да повишите популярността и авторитета си, като се покажете в обновена светлина, използвате творчески подход, възползвате се от здравия разум, но и интуиция, креативност. Колкото сте по-инициативни, толкова по-широк кръг от възможности ще се очертават, често- в лицето на определени лица, които ще са ви от полза, а вие сте насочили внимание към тях.

Полезно е да сте социално активни, в известен смисъл- да се само-рекламирате. Особено в дните до сряда, но не само. В четвъртък и петък ви занимават финансови въпроси, пазете от спонтанни и необмислени харчове, не поемайте рискове през тези дни. В събота и неделя- звездите са на ваша страна и вие ще го усетите…

Везни – Вашето ежедневие е все по-напрегнато, забързано, по пътя ви има не малко предизвикателства, но също така и възможности. Сега съществувате в среда на по-изострена конкуренция, но доброжелатели също не ви липсват и изглежда е важно да действате стратегически, находчиво, гъвкаво, за да преуспеете. Не се предоверявайте, но и не слагайте стени пред себе си. Изглежда, че в самите вас настъпват колебания и в такъв период е препоръчително да се доверявате на интуицията си, да следвате „попътния вятър”, а не да му се противопоставяте, поне не-на този етап.

Социалната ви активност през целия януари може да ви помогне да „срещнете Съдбата”- в лицето на верен съюзник и покровител на работното ви място или да откриете любим, „неслучаен” човек.

Ако сте сами- подобен шанс се появява на работното ви място.

Семейството, условията ви на съществуване са друг водещ фокус- сега и до средата на януари могат да се случат важни събития, които да наместят пластовете под краката ви-образно казано. Препоръчително е сами да инициирате някакви преобразувания, които да хармонизират атмосферата у дома, да канализират евентуално напрежения. В оптимален случай- това е показател за уреждане на имотни или наследствени казуси, на които можете да въздействате в значима степен. В не толкова подкрепящ вариант- полезно е да изчистите недоразумения с близки и роднини, с вашия партньор, преди да се изгуби контрол над ситуацията.

Дните до сряда са натоварени и вероятно няма да ви остане време да си почивате. Не се претоварвайте обаче ,вслушвайте се в сигналите на  физическото ви състояние. В четвъртък и петък не са изключени изненади, дните са показателни за връзките ви, насочвайте до колкото е възможно и не предприемайте действия, които са спонтанни и необмислени. В събота и неделя- разбирате на кого и в каква степен можете да разчитате.

Скорпион – Вие сте настроени на много романтична и емоционална вълна, търсите отговори за вас самите, за близки до сърцето ви хора и често сами инициирате разяснителни разговори, срещи, които ще внесат значима яснота сега и през следващата седмица. Моментът е подходящ да скрепите отношенията си, да преживеете незабравими мигове, да откриете своята половинка, ако още-не сте, а в краен случай- силно ще сте привлечени от персона, на която също можете да въздействате.

Ако все пак преобладават разочарованията, това ще е признак, за по-дълбоки ерозивни процеси, необходимост да вземете радикални мерки.

През тази и следващата седмица ежедневието ви е напрегнато, на работното ви място ескалират промени, на които трябва да сте адекватни и гъвкави. Ако сте на точното място-образно казано, вероятността да утвърдите авторитета си или да получите повишение е значима. В друг случай- можете да се насочите към алтернативи, да потърсите и намерите допълнителни възможности за реализация и печалба, които също ще бъдат доста перспективни.

От съществено значение е собствената ви инициативност, умереност в изказа, креативност, интуиция- те са на много високо ниво и както се казва- грехота е да не се възползвате от тях.

Информационният поток около вас продължава да е подчертано усилен и „разобличаващ”, вероятно не всичко чуто ще е по вкуса ви до средата на януари, но това е полезно знание, което трябва да превъртите в своя полза.

До сряда рутинната работа ще ви натоварва повече от обикновено, но пък можете да наблегнете на приятни преживявания, да последвате чувствата си, любими личности, ще има и поводи. В четвъртък и петък- дните не протичат по предварителен график, не са изключени изненади, внимавайте. В събота и неделя- влияете най-силно на партньорските ви връзки, дните са показателни за тях.

Стрелец – Януари е важен за финансовото ви състояние, сигурност, стабилност-общо. През тази и следващата седмица вие можете и трябва да насочвате събитията в една по-позитивна за вас посока, като избягвате рискови и прибързани действия, касаещи пряко материалното ви благополучие, онова, което имате…Някой от вас могат да решат да инвестират в близките и в дома си, това ще се отчете за правилно.

Волности извън рамките на познатото обаче, могат да ви  въвлекат в бурни процеси, от които трудно ще се измъкнете. Внимавайте, преди да предприемете нещо, сто пъти мерете, премисляйте.

Друга фокусна точка е вашето семейство, през тази и следващата седмица можете да хармонизирате средата си на съществуване, ако не го сторите, през втората част на януари събитията могат да излязат извън контрол. Вижте на къде „духат ветровете”, ако има евентуални негативи, стопирайте тези процеси своевременно, в началото винаги по-лесно се влияе. Най-показателни в подобен план са дните до сряда, не пренебрегвайте „знаците” на Съдбата.

В четвъртък и петък ви обзема ентусиазъм, волята ви е значима, енергията също, канализирайте ги…Изненади. В събота и неделя „почивате” активно.

Козирог – Новолунието през изминалата седмица е едно от най-важните, ключови за цялата предстояща 2017 година. Можете да се възползвате от него, като сте максимално социално активни и инициативни, така че да сбъднете свои желания, постигнете целите си, действате в приоритетно направление сега и до средата на януари. Вероятно и ще бъдете силно мотивирани да се мобилизирате по външни и не винаги зависещи от вас причини.

Информационният поток е много усилен- ако има скрити процеси ги разобличавате, идентифицирате, може да се въвлечете в спорове, но в такъв случай е полезно да сте по-гъвкави, да избягвате преки конфронтации.

Все пак можете да разчитате, че думите ви имат чуваемост, чрез дар словото си можете да постигнете много или всичко, зависи от индивидуалния ви подход и качества.

При всички случаи- до средата на януари дребни действия имат широко и превключващо въздействие. Това е енергия, която трябва внимателно да насочвате и с визия за о-далечното бъдеще.

До сряда- интересни, показателни, емоционални новини и разговори. В четвъртък и петък сте неспокойни, а в събота и неделя звездите са на ваша страна.

Водолей – Вие сте в много важен период, който може да зададе тон на цялата 2017 година, че и повече, предвид, че Марс е във вашия зодиакален знак. Тази планета ви подтиква да сте максимално инициативни, да се справяте с въпроси натупани във времето, да зададете нова енергийна програма от приоритети или да възобновите стара, защото ресурсите са на изчерпване и от вас се изисква волево да ги активирате, насочите…Имате шанс да сбъднете ваша мечта или да материализирате желанията си, като сте социално по-активни, общувате с повече хора, концентрирате се върху по-далечни перспективи. Вероятно ще има и външни причини, които силно ще ви подтикват да действате точно така.

Като краен вариант- вие ще преобразите положението си в колектив и не само. Можете да смените обкръжението си, да създадете или заздравите вече съществуващи връзки. Ако някой все пак отпадне от обкръжението ви, вероятно ще отвори място за нови и по-надеждни контакти.

От началото на седмицата Венера също ще транзитира през вашия знак и през почти целия януари ще ви закриля, вие може да промените нещо във визията си, в линията си на поведение и това ще се отчете за правилно, полезно. Ако възникнат трудности, Венера пак ще е способна да ги минимизира…

До сряда вие сте много емоционални, на повърхността изплуват всички трупани емоции- негативни и позитивни. Привличате погледи, сами насочвате хода на събитията, думите ви имат чуваемост и е ясно, че трябва да насочвате събитията внимателно, без да си позволявате отпускане. Четвъртък и петък са показателни за финансовото ви състояние, през тези дни най-силно можете да влияете на теми като приходи-разходи. В събота и неделя- интересни известия, няма да ви липсва компания.

Риби – Вие сте в много важен период, който може да зададе тон на цялата 2017 година, че и повече, предвид, че Марс е във вашия зодиакален знак. Тази планета ви подтиква да сте максимално инициативни, да се справяте с въпроси натупани във времето, да зададете нова енергийна програма от приоритети или да възобновите стара, защото ресурсите са на изчерпване и от вас се изисква волево да ги активирате, насочите…Имате шанс да сбъднете ваша мечта или да материализирате желанията си, като сте социално по-активни, общувате с повече хора, концентрирате се върху по-далечни перспективи. Вероятно ще има и външни причини, които силно ще ви подтикват да действате точно така.

Като краен вариант- вие ще преобразите положението си в колектив и не само. Можете да смените обкръжението си, да създадете или заздравите вече съществуващи връзки. Ако някой все пак отпадне от обкръжението ви, вероятно ще отвори място за нови и по-надеждни контакти.

От началото на седмицата Венера също ще транзитира през вашия знак и през почти целия януари ще ви закриля, вие може да промените нещо във визията си, в линията си на поведение и това ще се отчете за правилно, полезно. Ако възникнат трудности, Венера пак ще е способна да ги минимизира…

До сряда вие сте много емоционални, на повърхността изплуват всички трупани емоции- негативни и позитивни. Привличате погледи, сами насочвате хода на събитията, думите ви имат чуваемост и е ясно, че трябва да насочвате събитията внимателно, без да си позволявате отпускане. Четвъртък и петък са показателни за финансовото ви състояние, през тези дни най-силно можете да влияете на теми като приходи-разходи. В събота и неделя- интересни известия, няма да ви липсва компания.

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com/

No Comments Yet

Leave a Reply