Какво НЕ прави зрялата жена в любовта?

В класическата литература любовта често е представена като жертвена. Влюбените все са подложени на мъки, преодоляват препятствия, разделени са, измъчвани от съмнения и терзания. Любовта не идва лесно – тя се страда, чака, търпи, постига…

Може би точно такава е и вашата любов – няма как след толкова прочетени книги. Сигурно си мислите, че, ако нещата стават прекалено лесно, значи тази любов не е истинска. Но не е така. Любовта може да бъде тиха радост и да не изисква никакви жертви.

Поне такава е тя за зрелите жени. Те са като бамбук – съобщават без колебание какво им харесва и какво не и на пръв поглед изглежда сякаш не вярват в любовта, в романтиката и във вечното щастие. „Готовността“ им на всичко заради „Него“ не е такава, каквато е била, когато са били на 20. Означава ли това, че зрелите жени вече не са способни да обичат?

Зрелостта е истинската среща със себе си. Ако това означава да станете егоистични и самодостатъчни, ОК. Както казва Омар Хаям – „на мен не ми е нужен този, на когото не съм му нужен аз“.

Ето какво прави зрялата жена:

1. Не чака позвъняване или съобщение от него. Ако не намира време да я извести, че е зает и няма време да се видят, тя просто изтрива номера му.

2. Не ходи на срещи, ако мястото или времето не са й удобни. Срещата трябва да носи радост и удоволствие и за двамата. Ако той не се интересува от нейния комфорт, защо й е?

3. Не прощава отсъствието на важни за нея поводи или празници (като рожден ден например). Невнимателните хора са такива във всичко. Ако вие не сте сред приоритетите му и сред важните за него неща, защо ви е?

4. Не търси оправдание за неуспехите му. Тя има ясна представа какво й носи уют и хармония и не иска да прави компромиси с това. Жертвите се правят на 20.

5. Не премълчава какво не й харесва. Не оставя мъжа сам да се досеща – от опит знае, че това е невъзможно.

6. Не се бои да задава въпроси. И е готова за всякакви отговори.

7. Не глади ризите му, ако не й се гладят ризите му. Тя вече не прави това, което би харесало само на него, но би било изключително досадно за нея.

8. Не приема секса за любов. Сексът може да бъде свързан с любов, а може и да не бъде.

9. Не ревнува мъжа си от работата му или от приятелите му. Или от децата от предишния му брак. Ако той я обича, ще намира време за нея. Нейният живот също е наситен и графикът й е плътен.

10. Не се старае да изглежда добре заради него. Ако той иска да погледне в дълбочина, ще види красотата й. Ако не – защо трябва да си губи времето?

Любовта е съзидателна, а не разрушителна.

източник: http://anotherfashion.bg/

No Comments Yet

Leave a Reply