Ползи от масажа с горещи камъни

Не знам защо, но напоследък срещам все повече хора, които приемат масажа като лукс, а би трябвало да е напълно обратното. Масажа е необходимост за всеки човек. С негова помощ успяваме да се избавим от стреса и да възстановим енергийния си баланс. Отпускаме мускулатурата, изхвърляме всички негативни мисли, които ни напрягат и успяваме да достигнем до онова блажено състояние в което не мислим за нищо…просто чувстваме себе си. Лично според мен поне веднъж седмично всеки трябва да се подлага на това удоволствие за да се отърси от натрупания стрес!

В напрегнато ежедневие като нашето, един от най-добрите начини за отпускане е масажа с горещи камъни. Това е една доста позната вече на почти всички техника, при която терапевта използва обли камъни предварително нагряти в гореща вода. Камъните се поставят върху тялото ви и внимателно се притискат. Терапевта може да допълни преживяването и с допълнителни масажни техники стига да прецени, че имате нужда.

Топлината от камъните помага на мускулите ви да се стоплят и отпуснат и по този начин да позволят на терапевта да работи с тях на различно по-дълбоко ниво. Тази терапия има много ползи за тялото ни, ето някои от тях:

1. Отпускане на мускулите и подобряване на циркулацията на кръвта.

Когато сме акумулирали умора, мускулите ни се стягат и по този начин кръвта не може да циркулира правилно в тялото ни. Това води до схващания, крампи и други неприятни усещания. Освен това хора, които не тренират редовно мускулите им акумулират киселини и други течности. Повечето от които са токсични за организма. Това е една и от причините за образуването на целулит при жените. Един от начините да изхвърлите тези киселини от тялото си е именно масажа с топли камъни.

Тази терапия помага на мускулите да отпуснат натрупаната скованост и напрежение. Топлината на камъните спомага изхвърлянето на токсините от тялото ни. Като резултат от това се подобрява циркулацията на кръвта. Уверете се, че поемате достатъчно вода след масаж. Тя ще спомогне процеса по изчистване на токсините и допълнително ще хидратира организма.

2. Намалява стреса

Стреса е неизбежен във времето в което живеем, колкото и философски да сме настроени. Той е в основата на повечето тежки заболявания, като диабет, рак и прочие. Масажа с горещи камъни ни помага да се отпуснем до такава степен, че напълно да се освободим от натрупания стрес.

3. Намалява болката

Въпреки многото ползи, които има тази терапия тя не може да замести определено лечение, но може много успешно да го допълни. Доказано е, че тази терапия помага за намаляването на хронични болки. Особено подходяща е за хора страдащи от артрит. Лекарите често препоръчват масажа с горещи камъни на хора страдащи от хронични заболявания.

4. Улеснява движението

Това е една от любимите ми ползи на тази терапия. Често пъти, когато се чувствам схваната или имам напрежение в мускулите си прилагам тази терапия и след това се чувствам като нова. Мускулите са отпочинали и отпуснати, няма крампи и схващания и усещането, че може да полетиш те съпътсва поне два дни след това.

5. Желанието от човешки контакт

И накрая, но не на последно място, колкото и странно да ви звучи всеки един от нас има нужда от допира на друго човешко същество. Някой да се погрижи за твоето тяло, за това да се чувстваш добре и отпочинал е изключително приятно.

Масажа с горещи камъни е от особено значение за човешкото тяло. Той може да ни помогне да се справим с почти всеки проблем и да се отпусне така, както други терапии не успяват. И въпреки всичките му ползи много хора го избягват.

За децата, хората болни от рак, хора страдащи от сърдечни заболявания, проблеми с белия и черен дроб, епилептици и др. тази терапия не се препоръчва. Винаги е по-добре да разчитате на това, което е подходящо за вас, отколкото да съжалявате след това. Ето защо преди да решите да изпробвате нещо ново и различно е хубаво да се консултирате с вашия лекар!

 

 

 

 

снимка: http://womanitely.com/

No Comments Yet

Leave a Reply