Плисе и еко кожа са модните акценти за сезон S/S 2014

Пролетно-летните колекции за 2014 година от няколко седмици могат да бъдат открити в бутиците. Мили дами, водени от световните модни тенденции, спокойно може да внесете в гардероба си повече колорит  това лято, ефирни материи и разчупени линии.

Пролетта и лятото са сезони с по-високи температури, но едни от най-големите брандове противно на очакванията показаха в своите колекции палта. Prada, MIU MIU и Dolce&Gabbana заложиха на палта от еко кожа, като същата материя ползваха за поли и блузи.

MiuMiu2014
visualoptimism.blogspot.com

В колекцията на PRADA за пролет-лято 2014 освен смели цветови комбинации,еко палтата са под знака на арта. Много ярки и красиви цветове изобразяват женски лица. Смела комбинация от елегантна линия със спортни аксесоари и чанта в класическа форма. Дреха, която подчертава индивидуалността на всяка дама и позволява да бъде комбинирана с всеки един цвят от нея.

PRADAeco
Visit blogcouture.info

В колекциите на Dolce&Gabbana екокожата намира място както при връхните дрехи, така и при останалата част от облеклото. В тази визия отново има смесване на стилове като еко материята е поставена като акцент върху връхната дреха, което показва, че яките от кожа могат да се носят не само през есенно-зимните месеци.

D&G2014
Pinterest

В акцентите за пролет-лято 2014 година специално място трябва да отделите и на плисето. То бе актуално и през сезон есен-зима, но през следващите сезони се завръща отново. Изтънченост, гъвкавост и комбинативност са характерни за тази класическа нотка в облеклото. Може да бъде по-едро или по-фино, но винаги когато присъства в дрехата, я прави стилна и красива.Всяка следваща колекция, която бе представена на световните модни подиуми то бе застъпено в нов и още по-красив вариант.

В колекцията на Salvatore Ferragamo плисето също е основен акцент. То може да присъства под формата на класическа плисирана пола или както е при този модел – асиметрично разположен.

SF2014
dresscode-highfashion.tumblr.com

Плисето може да бъде открито не само при роклите и полите, но и при връхните дрехи, ризите, блузите и панталоните. Заложете на рокли с елементи на плисе, топове, поли до коляното,дългите до земята, прави плисирани поли от ефирни материи също може да ги направите част от гардероба си за следващите сезони. Плисето също като карето и пепита никога няма да бъде демоде.

SF12014
Pinterest

Модата винаги е била начин човек да изрази себе си, а също така и да има свобода в това. За сезон Пролет- Лято ще бъдете свободни да комбинирате десени, цветове, акценти, материи. Свободата в модата и правилната комбинация могат да създадат перфектния имидж, който да бъде вашата отличителна марка.

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимка:fashionfollower.com

No Comments Yet

Leave a Reply