Как да се справим с торбичките и ….

Торбичките и тъмните кръгове под очите определено са ненужните „екстри“, с които се сдобиваме от време на време. На всеки се случва да е недоспал и уморен, но при някои жени това веднага си проличава. Не само недостигът на сън прави впечатление за болнав вид, например прекомерната консумация на сол късно вечер, дехидратация и стрес също са често срещани причини. Вижте как да повлияете успешно козметичните несъвършенства с десетте изпробвани трика. А кои са те?
Измиване със студена вода

Отнема само 1 минута, а веднага може да се почувства освежаването след няколко обливания на лицето. Този малък трик в комбинация със следващия е перфектният сутрешен режим.
Лек масаж 

Възглавничките на пръстите ти се превръщат в магическа пръчица за 2 минути. Масажирай зоната под долния клепач с леки потупвания. Не след дълго ще почувстваш как отокът значително е намалял.
Студена лъжица

Остави лъжица за 10-15 минути във фризера. След като се е изстудила я постави в зоната на тъмните кръгове. Задръж на мястото докато стане топла отново.

d43f426ee9667848b757ff8957af531a

Краставица

Краставицата е страхотно средство за разкрасяване, особено в зоната на очите. Постави две кръгчета върху клепачите за 25 минути.
Зелен чай

Ако разполагаш с 10-15 минути, използвай две предварително накиснати в студена вода торбички зелен чай. Отпусни се за кратко, остави природните съставки да си свършат работата, след което измий лицето си с хладка вода.

 

Картоф

Той успокоява изморените очи незабавно, като същевременно засилва кръвообращението в зоната. Нарежи суров картоф на кръгове, постави най-големите от тях върху клепачите и премахни след 10 минути. След това измий лицето с хладка вода.
Лед 

Напълни тънка хавлиена кърпа с ледени кубчета. Постави върху очите за 10 минути. Процедурата не само е приятна, но и ще те отърве от подпухналите очи.
Витамин Е

В чаша с вода постави няколко капки масло от витамин Е, като разбъркаш добре. Напои два памучни тампона с течността и покрий очите. Остави да подейства за около 20 минути.
Белтък

Разбий белтъка на едно яйце и внимателно намажи с четка под очите. След 20 минути изплакни със студена вода. Веднага ще почувстваш кожата по-стегната, а оттокът значително ще е намалял.
Мляко

Напои два памучни тампона с мляко и закрий клепачите за 20-30 минути. Млякото е добро средство при много големи торбички под очите.
Начинът на живот също има значение. Наслаждавай се на поне седем часов сън. Пий 8-10 чаши вода на ден, защото тя най-добре ще ти помогне да се отървеш от тъмните кръгове, но и включи в менюто си храни богати на калий – спанак, банан и магданоз. Те ще те предпазят от задържането на течности, което е една от най-честите причини и за торбичките под очите.

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимки: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply