3 маски за лице с домати

Доматите са големи вълшебници, що се отнася до полезни свойства и това как те се отразяват на нашия организъм. Ето как да се възползвате от „вълшебните“ им свойства, за да се погрижите и за кожата си. А те наистина са впечатляващи!

Доматите са чудесен антиоксидант, а киселините в тях осигуряват нежно ексфолиращо действие като премахват мъртвите клетки от епидермиса. Освен това вкусният зеленчук има способността да овлажнява кожата, като в същото време стяга порите.

С други думи – не пропускайте да се възползвате от страхотните свойства на доматите! За целта ви предлагаме 3 лесни и ефективни маски за лице с тях…

tomato2

Когато имате нужда от почистване

Необходимо е да смесите сока от 1 домат, който е предварително пасиран, с половин жълтък и малко овесено брашно. Получената маска се нанася на лицето за 20 минути, след което се измива с топла вода.

Когато имате нужда от стягане на порите и лек пилинг

Тази маска е много проста и е чудесна за кожа, склонна към раздразнения, защото не е агресивна. Всичко, което е необходимо, е да сложите няколко парчета домати върху лицето си и да изчакате така 30 минути. Естествените киселини в зеленчука ще свършат останалата работа. Накрая измийте с хладка вода и нанесете дневния си крем.

 tomato

При суха кожа 

Смачкайте ½ обелен домат с вилица и го смесете с 1 белтък. Получената маска нанесете върху лицето, изчакайте да изсъхне и нанесете втори слой, след това трети… След около 20 минути отстранете маската с помощта на хладка вода.

източник:ladymagazine.bg

снимки:Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply