Как да се превърнем в жената, която винаги сме искали да бъдем?

10 стъпки, които ще те превърнат в жената, която винаги си искала да бъдеш..

“Аз бях щастливка да се превърна в жената, която винаги съм искала да бъда.“ – Диан Вон Фрюстенберг

Навярно всички са чували за световно известната дизайнерка Диан Вон Фрюстенбер? Първоначалната си изввестност тя придобива в края на 70-те, когато феминизма назрява и все повече жени искат да изпъкнат със своите качества не само на домакини, майки и съпруги. И докато всички жени скандират и се борят за равноправност между половете, Диан обвита в своята нежност и женственост придобива популярност именно с изцяло женствените си модели. Не случайно една от най-продаваните и модели рокли е тип прегърни ме, и до ден днешен тя фигурира в колекциите на дизайнерката.

Защо даваме именно Диан В. Фрюстенберг за пример? Тя е от онези жени, които знаят точно какво искат и знаят каква цена трябва да платят за него. Тя е от онези жени, които имат достатъчно възходи и падения в житейския си път и въпреки това стават и продължават. Самата Диан  в кариерата си като дизайнер, е имала период от живота си в който е спряла модната си линия и се е занимавала с тотално различни дейности, изградила е своята модна империя два пъти от нулата, но модата винаги е била вътре в нея и ето я сега успяла, щастлива и по-вдъхновена от всякога!

DIANEVF
2ndtake.co.za

Да се превърнем в онази “жена“ за която винаги сме си мечтали не е никак лесна задача, как точно и през какво да минем са въпроси, на които сме се опитали да открием отговорите от някои от най-успелите дами в света, сред които и самата Диан.

1. Приемете, че няма невъзможни неща

“Не знаех с какво точно искам да се занимавам, но знаех точно каква искам да стана.“ – Диан В. Фрюстенберг

Важно е да си зададете въпроса: В каква жена искам да се превърна? Представете си ясно начина по който искате да изглеждате, средата от хора с които искате да общувате, дрехите с които да се обличате. След това се научете да уважавате себе си, да уважавате своята независимост, нуждата от лично пространство, научете се да се обичате. Това са много важни неща за да изградите една самоуверена личност.

Когато изчистите всичко това в съзнанието си и разберете отговора, оставете той да ви води в решенията, които взимате в пътя си напред.

В повечето случай сме наясно какво точно НЕ искаме, а това е грешно схващане. Трябва да се съсредоточим точно в обратното, в това какво ИСКАМЕ – необходим ли ни е ментор, финансова стабилност, здравословно състояние, да се наложим като лидери в работата си и др. все важни неща.

Опитайте се да си изясните тези важни за вас неща, след което живота към който се стремите ще започне да се превръща в реалност. Не бъдете уклончиви, не се чудете, не мислете за това как ще се случи всичко това. Бъдете ясни и точни. Опитайте се да си обясните на самите себе си защо точно искате това? Измислете само крайния резултат! След, което следвайте интуицията си и започнете да се превръщате в онази жена, която току що си представихте.

2. Огледайте се, може да има отворени врати

В много случаи съзнанието и личността ни ни превеждат през най-трудните пътища, а ако се спрем за малко и се огледаме със сигурност ще открием далеч по-лесни начини да стигнем до крайната цел.

Най-лесният начин да станеш успешен в определена сфера е като се обучиш подобаващо. В случаят на Диане В. Фрюстенберг , тя е разбирала от мода, но се е обучила да разбира и от Маркетинг за да успее да наложи модната си марка, Стиве Джобс е разбирал от дизайн и компютри и ги е капитализирал, като създава удобни компютърни устройства , Джулия Чайлд е подкрепила любовта си към готвенето, като е взимала уроци по Френска кухня. Няма тайна в това как да станеш експерт в дадена област. Формулата е много лесна, изисква се желание, търпение и определени знания.

3. Научете се да казвате “НЕ“

Когато сте наясно с това какво можете да правите, и с това какво би добавило стойност в живота ви, е много по-лесно да кажете “НЕ“ на онези неща, с които не бихте могли да се справите. По този начин ще се научите себе си и останалите да Ви уважават.

4. Превърнете се във вашият най-добър приятел

“Най-важната връзка в живота ви, е тази която имате със самите себе си. Защото независимо през какво минавате и какво ви се случва, вие винаги ще бъдете със себе си!“ –  Диан В. Фрюстенберг

DIANEVF1
harpersbazaar.com

Невъзможно е да сте щедри, да обичате и да уважавате хората около вас, ако първо не се научите да бъдете такива със себе си. Започнете да се разбирате повече, харесвайте това което откривате в себе си, приемете недостатъците си, споделяте радостите си, точно както най-добрият ви приятел би направил за вас. Не си спестявайте комплименти, не си позволявайте да се отнасят неуважително с вас, не общувайте с хора, които ви се подиграват или си правят шеги за ваша сметка. Най-важното е да се обичате и да сте мили със себе си.

Създайте модел по който бихте искали да се отнасят с вас – бъдете благодарни, правете комплименти на хората около вас, подайте ръка на някой в нужда, окуражавайте. Отнасяйте се с хората така, както бихте искали те да се отнасят с вас.

5.  Вярвайте си..

Повярвайте в това, че каквото и да ви стовари живота на плещите, вие ще устоите, ще се изправите, ще издържите, ще минете през всички препятствия докато е се превърнете в личността в която искате да бъдете.

Докато не сте сигурни в крайния си успех, сте подвластни на манипулации и ще  защитавате трудно пред останалите това в което се предполага, че вярвате. Ето защо е много важно да се уважавате и още по-важно да си вярвате. Вярвайте, че може да се справите с всичко, дори и да не сте сами…

6. Отпратете несигурността 

Всеки има моменти в които е разклатен и вярата му се е изпарила. В тези мигове си дайте време..време, в което да потънете в емоциите си, да си зададете въпроси като: Защо се чувствате по този начин? Какво ви е накарало да изпаднете в такова настроение? Докато не стигнете до дъното на страха и притесненията си, няма как да продължите напред.

7. Отнасяйте се към тялото си като към храм

От изключителна важност е да сте здрави и в добра физическа форма. Интересувайте се за това с какво се храните, и как тази храна се отразява на организма ви. Следете приема си на витамини и минерали.

8. Не се страхувайте да поемате рискове

MADONA1
sodahead.com

9. Открийте гласа си

“Много хора се страхуват да кажат на глас онова, което чувстват. Ето защо не получават това, което искат.“ – Мадона

Единствения начин да живеете живота, към който се стремите и заслужавате е като се научите да казвате нещата такива, каквито ги чувствате. Комуникацията е в основата на отношенията. Ако се чувствате несигурни е необходимо да се научите, упражнявате, практикувате пред огледалото със себе си, с хора близки до вас. Посещавайте курсове, които ще ви помогнат да говорите на глас пред публика без да се притеснявате.

10. Бъдете готови да работите здраво..

Никой, никога не е постигнал нищо от онова за което е мечтал без да работил и то много в тази посока.

Жената, която искате да станете е вътре във вас. Тя просто стои и чака момента в който ще и позволите да излезе и да се покаже на света! Намерете куража да покажете истинското си АЗ на света!

източник: ladymagazine.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply