Какво не знаем за SKINCODE?

Едва ли повечето от вас са запознати с историята на една от най-успешните швейцарски козметични компании SKINCODE!

Едва ли знаете, че зад тази козметика стои не кой да е, а един истински Принц, швед по рождение, швейцарец по местоживеене, любящ съпруг на французойка, баща на три деца и гражданин на света.

Никлас Масалски общува човешки, с внимание към събеседника, нещо което рядко се среща особено сред хора с титли от такъв ранг.

Династия Масалски произхожда от княжество Мосалск и от Великия херцог Михаил Чернигов, потомък на Рюрик – военачалник, основал Русия през 867 г. През XVI век фамилията се заселва в Литва, завръща се в Русия през XVIII век. Семейството заема ключови военни и ръководни позиции в Русия до революцията през 1917 г., когато заминава за Германия и Франция. Синовете и дъщерите на семейството наследяват фамилията Масалски и правото да носят титлата принц или принцеса.

skincode-niclas
skincode, swiss cosmetics, swiss skin, beauty, niclas massalsky

Не случайно любимият продукт на Принц Масалски е  Essentials 24h Cell Energizer. Това е продукт който най-добре илюстрира цялата философия на марката. Преди всичко заради съдържанието на хидратиращи съставки (много хора погрешно смятат, че хидратацията идва отвън, но тя идва отвътре). Той помага на влагата да остане по-дълго в кожата и тук CM-Glucan действа като лекарство за нея. Освен задължителните овлажняващи и подхранващи съставки, кремът има и други предимства – текстурата не е тежка и мазна, може да бъде ползван от хора със смесен тип кожа, от мъже и жени – наистина „магичен“ крем. Можете да го нанасяте и сутрин и вечер – разбира се, през деня е добре да добавяте грижа със слънцезащитен фактор поне 10.

skincode-24-energizer
skincode, 24h cell energizer crem, skin, health skin, swiss cosmetics

 

SKINCODE се отличава от другите марки по това, че в екипа и има 20 експерти от други марки, те познават спецификата на бялата козметика отлично. Философията на компанията е на първо място уважение към кожата и разбиране на нейните нужди!

Визията на семейната компания Dermalab SA не е свързана с агресивен рекламен маркетинг, а с трудната мисия – да не се подведе купувача в очакването му и да се предложи качество, което той ще потърси отново. Благородна задача, която доказва на практика, че благородническата титла не е само звание, а състояние на духа и отношение към света.

В самото си основаване „Skincode“, имат една много ясна цел – да направят кожата първо здрава, а след това красива. Това не е възможно, без да разбереш кожата, да чуеш нейните нужди, да предусетиш желанията й. Дерматолозите на SKINCODE напълно са премахнали  всички „лоши съставки“- консерванти, аромати, оцветители и животински компоненти, като са добавили хидратиращи съставки и такива, които отговарят за бръчките, след това важния медицински компонент – CM-Glucan (полизахарид от хлебна мая, пречистен 600 пъти), с който в болниците третират тежки изгаряния или бебета с екзема. Той е най-доброто, което чувствителната или раздразнена кожа може да получи, защото подобрява имунитета й, а освен това има и силно противостареещо действие.

skincode-day-night-care
skincode, swiss cosmetics, day and nght care, skin, beauty

Как да се грижите за кожата си ако сте на 35 според съветите на Принц Масалски?

Преди всичко започнете от почистването – нещо, което хората масово забравят. То е много важно за всеки тип кожа, независимо от това дали касае мъже или жени. Тук не става въпрос за почистване със сапун, а със специално разработени за целта измиващи гелове. Ексфолирането веднъж седмично с продукти, щадящи кожата – маска с плодови киселини, например – също не е за подценяване. На 35 човек навлиза във възраст, в която бръчките започват да стават по-видими, а влагата и еластичността намаляват. Това е подходяща възраст да започнете да ползвате серум – сутрин и вечер, под обичайната дневна и нощна грижа. Със зоната около очите човек трябва да бъде най-внимателен, защото там бръчките се появяват първи. Още на 20 г. е добре да стартирате с подходящ продукт за околоочния контур с по-лека формула, която с напредването на възрастта да става по-богата. Става въпрос за около 5-6 продукта, които всеки със сериозно отношение към кожата си трябва да използва.

skincode-cleans-tone
skincode, swiss cosmetics, exclusive care, skin, beauty, claens tone

Да не забравяме, че красотата и младостта не са само въпрос на козметика, а и на начин на живот. Трябва да опитаме да живеем здравословно, без цигари, с много зеленчуци и плодове в менюто – пет плода и зеленчука на ден. Пушенето е един от най-големите врагове на кожата – то директно убива клетките й. Трябва ви свеж въздух – повече разходки или тренировки на открито (задължително със слънчева защита). Научете се да използвате продуктите правилно в поне 4-5 стъпки, купувайте продукти по мярка. Да се научиш да уважаваш кожата си е нещо много важно! Ако го направите, е въпрос на време да видите сами резултатите.

skincode-sun-protection
skincode, swiss cosmetics, sun care, skin, beauty

Съвсем откровено сподели с нас Принц Масалски, че би желал все по-често компаниите създаващи козметика да са по-откровени с потребителите и да им казват по-често истината, а не лъжата. Трябва да се знае със сигурност, че най-добрият продукт не е този, който се продава най-добре! Той просто има отлично представена история и достатъчно пари, за да бъде разказана добре и силно!

Ние от своя страна знаем със сигурност, че SKINCODE си заслужава и усилията на всички, които участват в развитието на тази марка са заслужили адмирациите ни.

 

 

 

 

 

източник: www.ladymagazine.bg

снимки: www.skincode.com, личен архив

 

No Comments Yet

Leave a Reply