Какво Да пием и какво да Не пием, когато се опитваме да свалим килограми

Килограмите са нещо с което ние жените водим вечната битка. Дори да сме постигнали някакъв оптимален вариант в който можем да приемем отражението в огледало винаги ще има едни 2 кг., които ще ни вадят очите 😉

Много е изписано за това как човек да поддържа теглото си и същевременно с това да бъде здрав и енергичен. Въпреки това бих искала да ви напомня, че добрата физическа форма е комбинация от правилно хранене, спорт и достатъчно сън.

Какво имам в предвид под правилно хранене?

Обучете тялото си да се храни чисто. След, което си създайте навика да слушате от какво има нужда и му го доставяйте. По този начин ще намалите приема на вредни калории, които трудно се изгарят ако няма много движение и спорт.

Същото се отнася и за течностите, които приемаме. Алкохола е пълен с празни калории. И все пак съществуват правилен избор на алкохол, така че да не се издувате и задръствате тялото си с ненужни калории.

Какъв би бил най-добрия ви избор?

 

#1. Вино

Това ще направи повечето от вас щастливи! Виното е много добър избор в случаите, когато искате да намалите теглото си. В една чаша вино има средно около 100-120 калории. Съществува много малка разлика между различните видове бели и червени вина. Червеното вино е богато на антиоксиданти, докато бялото вино е с по-нискокалорично.

2. Вермут

Това е подобрено вино, в което съдържанието на алкохол е малко по-високо. В 50 мл., се съдържат 64 кал. Това не означава да се прекалява 😉

 

3. Ликьор

Ликьора спада също към нискокалоричните алкохоли, но бъдете внимателни когато го комбинирате в шотове с водка или ром. Тогава алкохола и захарта се увеличават драстично, а от там и калориите.

4. Светла бира

Вече има огромно разнообразие от бири и ако сте любители на това пиво може да консумирате онези от тях, които са с не повече от 55-65 кал. за една бутилка.

Какъв би бил най-лошия ви избор?

 

1.Алкохолите с високо съдържание на захар

В тази графа спадат 99% от всички коктейли – Дайкири, Лонг Айлънд, Текила Сънрайс и прочие. Сладките вермути и мартинита. Ето защо бъдете особено внимателни с тях.

 

2. Бира

Светлата бира и тази плодовия вкус е ОК, но онези с високото съдържание на алкохол определено не са за предпочитане. Може да ви харесват и да ви действат освежаващо, но определено няма да ви се отразят добре на килограмите.

Ще се радвам да споделите какъв е вашия избор на алкохол в случаите, когато се опитвате да свалите килограми? Споделете рецепти!

 

 

 

 

източник: част от текста е заимстван от http://www.bodyrock.tv/

снимка:http://www.bodyrock.tv/

No Comments Yet

Leave a Reply