Защо жените, които се ценят плашат околните?

Всички жени са УНИКАЛНИ същества. Красиви, умни, елегантни, чувствени, силни и смели в същото време. Спокойно мога да кажа, че ние жените сме двигателя на света в който живеем. Ние създаваме положителното влияние, ние сме градивната сила на обществото. Това го заявявам съвсем отговорно, и не защото съм обзета от феминизъм, а защото като майка на две момчета имам достатъчно време да наблюдавам колко различни са момиченцата и момченцата в играта си още от малки. Сигурна съм, че повечето майки ще ме подкрепят.

Забелязвали ли сте колко време прекарва едно момче да изгради една кула от кубчета с цялото внимание на света само и само след това да я разруши само с един единствен ритник? Позната картинка нали ;)? За разлика от тях момиченцата градят същата тази кула, в повечето случаи леко разсеяни от други дейности около тях, но на финала могат да и се любуват с часове, а ако се намери някое момченце наоколо, което да ритне кулата настъпва края на света.  Ето защо мъжете и жените се допълваме взаимно, но жените са тези, които сплотяват, които са носители на градивната сила и енергия и трябва да се гордеем с това.

Става ми много тъжно, когато видя една успяла в дадена област жена, която се притеснява да се заяви само защото обществото често пъти е на мнение, че такива жени са студени, безкруполни, надути гадни кучки.

Това е всеобщо объркване именно поради това, че успелите жени:

 

1. Тя никога не плаче заради мъж

Когато сте били дете може би често пъти майка ви ви е казвала, че само мъжете са тези, които трябва да полагат усилия за да спечелят сърцето на една жена, но не и обратното. Това всъщност е точно така. Повечето жени обаче го забравят, когато пораснат. Уважаващата се себе си жена помни това „правило“ и то и дава много повече свобода в отношенията с партньора. Мъжете често пъти се разполагат със свободата ни в много аспекти от живота, но умната жена е способна лесно да избегне подобни обстоятелства без да се налага да се наранят нечии чувства.

Една жена, която умее да се цени знае, че заслужава мъж който ежедневно ще полага усилия да спечели сърцето и. Така нареченаta „цена“ е нещото, което я прави уверена. Какво имам предвид под думата цена – със сигурност това не e „Вижте ме Аз съм хубава и затова заслужавам да карам скъпа кола, да ми се купуват скъпи дрехи и прочие“. Моля не ме разбирайте погрешно. Да се цениш, означава да си наясно с това какви качества имаш, как развиваш тези си качества, какво си способна да създадеш сама и тн. Това наричам цена. В повечето случай тези качества се омаловажават и се приемат за даденост. Не винаги под лъскава опаковка се крие хубав подарък.

Мили дами ценете времето си и не го пропилявайте, като плачете след някой мъж. Ако това е вашият човек, то той ще направи всичко възможно за да бъде с вас.

2. Тя е Различна

Знаете ли какво всъщност е Страхът? Почти всяко дете се страхува от тъмното. Това е така, защото тъмнината е нещо, което не можем да разберем, тъй като крие нещо, което не можем да видим. Повечето хора се страхуват от всичко ново и непознато, без изобщо да предполагат, че именно тези неща ги развиват и ги качват на едно друго ниво в техния живот. Това е и основната причина Уверената жена да плаши хората около нея. Тя не се страхува да експериментира, да пробва нови неща, да открива нови области на развитие. Всичко това и дава сили, увереност, смелост да препуска напред следвайки мечтите си.

 3. Тя не игнорира успеха си

Повечето от нас се опитваме да бъдем скромни, защото видиш ли „Скромността краси човека“ – нямам нищо против тази поговорка, но….Едно е да си скромен и съвсем друго е да се самоподценяваш. Двете качества са толкова различни, а хората толкова често ги бъркат. Да се цениш не означава да си егоист и да се държиш неуместно с хората около теб. В никакъв случай! Няма да успеете да вземете всичко от живота ако игнорирате личните си успехи и постижения. Нищо лошо няма да се случи ако споделите успеха си, напротив. Вашият успех може да послужи за мотивация на вашите близки и познати. Празнувайте успехите си, без значение какво ще говорят хората за вас!

4. Тя кара обществото да я цени

Докато обществото е ангажирано да съжалява по-слабия пол този тип жени изискват с поведението си да бъдат уважавани и се радват на заслужено признание, което често пъти шокира именно това общество. Те са напълно наясно какво отношение заслужават и го изискват от околните. Не с думи, а с поведение, като на свой ред дават подобно отношение от своя страна, стига човекът от среща да го заслужава.

 5. Тя не се нуждае от спасение

Модерния свят приветства момичета, които демонстрират слабост, страх и безпомощност. И по-голямата част от тях го правят с една единствена цел – да открият любовта! На тези момичета бих искала да им кажа: Мили млади дами, ЛЮБОВТА е във вас! Трябва да обичате на първо място себе си, ако искате да срещнете истинската любов.

Жените, които се уважават не молят за спасение, тъй като те са наясно със себе си, качествата си и това на какво са способни. Те знаят, че биха могли да се справят с всеки проблем, който им се изпречи на пътя и нямат нужда да бъдат нечия държанка. Лесно може да се вдъхновите след кратък разговор с уверена жена, именно заради нейното позитивно мислене и нестихваща жажда за живот. Но, не нечий друг живот, а нейния!!!

6.  Тя е тази, която създава своята индивидуалност

Тя изгражда сама своя пиедестал и по този начин е единствената, която може да го разруши. Няма как да оказваш влияние върху нещо, до което нямаш достъп нали? Това също е плашещо за повечето мъже. Те обичат да контролират и владеят ситуацията и една жена способна да си създава правила не е добра опция. Много малко мъже са способни да вървят редом до такива жени и да споделят битието си с тях. А на такива жени им трябва толкова малко, просто да ги обичат и да им дадат цялата свобода на света.

 7. Тя се учи на самоуважение

За съжаление в повечето случаи нашето самоуважение зависи от мнението на околните. Когато хората ни ценят високо, то тогава и ние си даваме висока оценка и обратното, когато ни неглижират сме способни да се намразим. Когато сме уверени в качествата си, не ни е необходимо ничие одобрение. Самоуважението и увереността се изграждат спрямо “битките“ през които преминаваме. Факта, че можеш да се справиш с дадена ситуация без да се налага да ти помага никой, да намериш работещото решение – това наистина е безценно. Самоуважението и увереността се крепят на лични качества доказани във времето. Не можеш да си мислиш, че можеш да ръководиш бизнес за 1 000 000 $ и когато ти се гласува доверието да го направиш да не знаеш как да се справиш с тази ситуация нали?!

8. Тя се въздържа от негативни думи

Всичко, което казваме в един момент се материализира. Ето защо внимавайте какво говорите, още повече в какво се заричате ;). Когато една жена, която се обича говори с любов за себе си, тя неимоверно привлича положителна енергия и успех към себе си. Ако искате да постигнете дадена цел си кажете – „Ще постигна това, без значение какво ще ми коства“.  Опитайте се да отстраните всички негативни думи от речника си и  ги заместете с положителни. Съсредоточете се върху това което имате и желаете, вместо върху това, което нямате и ви липсва. Тогава животът ви от само себе си ще се превърне във високоенергийно преживяване, което изиска минимални усилия.

Е, както вече се убедихте да си силна, уверена, обичаща и самоуважаваща се жена е най-прекрасното нещо под слънцето. Това, че на много хора няма да им харесва си е техен проблем, не ваш! Страха от неизвестното вместо да ни сковава би трябвало да ни изпълва с радост и надежда от това, което предстои. Отървете се от страховете си и изпълнете цялото си същество с хубави емоции на щастие. Знаете ли, че да бъдете щастливи добавя 9 години към живота ви? Създайте своя собствена позитивна нагласа за живота, не е необходимо да следвате нечия друга. Приемете се такива каквито сте, повярвайте във възможностите си, започнете с малки и незначителни промени всеки ден и няма да усетите колко бързо ще се превърнете в силна, уверена и самоуважаваща се жена!

Жената, която винаги сте искала да бъдете ;)!!!

 

 

 

 

източник: ladymagazine.today

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply