Запечен Камембер с розмарин и чесън

Бърза разядка, лека вечеря или небрежния акомпанимент на чаша любимо вино

Необходими продукти:
(вариация на рецепта от BBC Food)

За Камембера:
1 питка камембер
1 скилидка чесън, на филийки
1-2 стръкчета пресен розмарин
1 с.л. зехтин

За чесновите хлебчета:
1/2 чабата
1 с.л. зехтин
1-2 скилидки чесън, обелени и разполовени

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната до 200С.
Отстраняваме всички опаковки на сиренето, поставяме върху хартия за печене и го връщаме в дървената му кутийка (ако има такава), или в подходящ съд за печене .
С остър нож пробождаме на няколко места отгоре питката сирене и пъхаме в разрезите филийките чесън и по няколко листенца от розмарина.
Поръсваме със зехтина и печем в предварително загрятата до 200С фурна за 10-15 минути, или докато се запече до златисто и центърът му започне да се топи.
Междувременно нарязваме чабатата на филийки.
Поръсваме ги със зехтин и запичаме в нагорещен тиган до златисто.
Натриваме запечените филийки с разполовените скилидки чесън.
Поднасяме запеченото сирене топло, заедно с чесновите хлебчета – като можем да си мажем от разтопеното сирене върху филийките…
…или да разчупим горната коричка на сиренето и да си топваме в разтопения Камембер 

И както и да решим да си го похапваме, удоволствието е неоспоримо!!!

източник:http://angellovescooking.blogspot.com/2013/07/baked-camembert-with-rosemary-and-garlic.html

No Comments Yet

Leave a Reply