Как да направите тренировките по-лесни

Количеството кислород, което тялото използва по време на физическа активност, е това, което ни прави здрави и във форма. Колкото по-високо е то, толкова по-добре ще се справяте с тренировките – което означава, че ще ви се струват и доста по-лесни.

Има няколко начина да постигнете добрата форма и лекотата в тренировките.

Интервални тренировки

Интензивните тренировки „учат“ тялото да използва кислорода по-ефикасно. Поне веднъж седмично заложете на интервално кардио. Може да бъде спринт или каране на колело. След загряване, тренирайте възможно най-бързо за 60 секунди, след това възстановете силите си с бавно темпо отново за 60 секунди и така редувайте бавно с много бързо за 20 минути.

Йога

Интервалните тренировки значително увеличават използвания кислород(терминът е VO2 max). За да подпомогнете цялостния ефект и да приучите тялото си да диша правилно обаче, практикувайте йога шест пъти в седмицата. Изследваният показват, че само за три месеца йога шест пъти седмично значително подобрява резултатите на трениращите.

Добавки

Един от ефикасните начини е да приемате добавки. Човешкият хормон на растежа, например, е с доказан ефект на подобрение на всичко – от кожата до метаболизма. Скорошни проучвания показват, че приеман като добавка помага и за увеличаване на използвания кислород по време на тренировка.

източник: missbloom.bg

No Comments Yet

Leave a Reply