NYFW – Diane von Frurstenberg Пролет 2016

Даян вон Фрюстенберг е икона в модния бизнес. Тя е жената създала роклята тип прегърни ме, която наскоро отпразнува 40 години от нейното създаване. Няма как да не започнем представянето на NYFW с друг бранд. DVF – Dian von Frustenberg е не само дизайнер, тя е вдъхновяваща личност на която силно се възхищавам.

Даян нарече своето шоу Фортуна, вдъхновена от Римската богиня на късмета. „Тя пресъздава красотата по един необикновен начин и твори своята собствена съдба.“ Историята на Фортуна прилича много на личната история на самата Даян.

Духа на дефилето бе като преминаване през историята на вдъхновената дизайнерка. Косите на моделите бяха оформени на меки вълни точно, както самата Даян е носила косата си в нейните младини.

DVN-3

Да се саморекламираш е може би най-умния бизнес. Вон Фрюстенберг е изградила империя около името на бившия си съпруг. Това е и една от причините да не го сменя вече толкова години след тяхната раздяла.

В колекцията си Пролет 2016 – Даян е претворила богинята на късмета по един необикновен начин. Лините, материите и принтовете са толкова нежни и женствени колкото е и самата тя. Не е изневерила на емблематичния животински принт, като го е вплела много деликатно между ферия от цветове и коприна.

DVN-2

Типично за една Ready-To-Wear колекция, комфорта и практичността са водещи. Всички модели се открояват с удобство и стил.

DVN-1

Десетилетия след Studio 54 , емблематичната за тогава рокля с едно рамо все още носи духа на онези времена и в същото време претворява сексапила на модерната жена. Дори и тук високата талия напомня за римската богиня. Нежната материя на шифона придава допълнително феричност на модела.

DVN-4

Дълбоки деколтета, висока талия пристегната под бюста, коприна, шифон, бродерия и макси дъжини – така изглеждат прекрасните рокли на DVF за Пролет 2016.

 

 

 

 

източник: ladymagazine.today

колажи: ladymagazine.today

снимки: http://www.vogue.com/

No Comments Yet

Leave a Reply