Moncler Gamme Rouge S/S 2014

Преди около година, на конференция в Рим пред International Herald Tribune Сузи Менкес обяви загрижеността си за бъдещето на Африка. Джамбатиста Вали от своя страна взе присърце всичко това, и ето ни сега година по-късно с неговата нова колекция за бранда Moncler Gamme Rouge. Тя ни показа цялостното отношение на Вали към Африканската култура и това, че според него “Африканците са най-екцентричната нация на света“.

MC14MC10

Модната пътека бе обляна в червена светлина и наподобяваше дивата джунгла. Вали пресъздаде градската джунгла с разхождаяите се момичета, момчета, хип-хоп танцьори и скейтери. Така или иначе марката вече има голямо предимство при спортните облекла, така че комбинациите от материи, принтове и типичните за Couture колекциите пера имаше смисъл от гледна точка на това да се смесят два стила спортен и елегантен шик.

MC3

MC15

Силуетът на дрехите бе изчистен, такъв какъвто само Вали би създал за неговото момиче. Той умело комбинира типичните за Африка принтове на леопард с пера, поли разкроени от едната страна, раирани рокли с карирани якета. Връзката между Джамбатиста вали и Монклер има изцяло един нов стил на творчество за него. Един изчистен и разчупен стил и това личи може би от любимата визия на Вали в тази колекция – късо удобно спортно яке в комбинация с подкъсени панталони тип бридж, някои изработени от коприна , други от деним.

MC11MC12MC1MC9

Определено Вали има какво да даде от себе си в тази чудновата колаборация между него и Монклер за бранда Moncler Gamme Rouge. На нас ни остава единствено да им се насладим.

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимки:Style.com

No Comments Yet

Leave a Reply