Как да останете слаби, след като навършите 30

Списание Health са обобщили информацията за това, което помага да сме в стегната форма след духването на свещичките на 30-тия рожден ден.

Ето какво предлагат специалистите:

Д-р Рива Рал, директор на медицинска програма за уелнес в Далас, обяснява, че жените имат нужда да тренират повече, за да поддържат мускулния си тонус, защото след 30 губят средно по 1% мускулна маса на година. По тази причина метаболизмът се забавя.

  • Изберете протеин

За да ускорите метаболизма, трябва да снабдите мускулите си с достатъчно протеин. Нека на всяко основно хранене имате различни източници на протеин – кисело мляко, ядки или сирене.

  • По-интензивни тренировки

Една 30-годишна жена с едно или две деца едва ли има излишък от свободно време и да отдели време за тренировки във фитнеса не е лесно. Ако и вашият случай е такъв, заменете дългите едночасови тренировки с 20-минутни интервални тренировки, в които сменяте кратки високоинтензивни упражнения с кратки периоди на движение с ниска интензивност. Може да го приложите по време на сутрешната си разходка или на кростренажора.

  • Пилатес за стегнат корем

Повечето жени раждат първото си дете между 25 и 35 и областта на корема има нужда от специално внимание, за да върне стегнатата ѝ форма от преди бременността. Системата Пилатес се оказва особено ефективна именно за коремните мускули.

източник:  missbloom.bg

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.