EMILIO PUCCI MFW S/S 2014

Със сигурност поп, рок и R&B изпълнителите са вдъхновили голяма част от италианските дизайнери. В това число и Питър Дъндас, креативния дизайнер на модна къща  Eilio Pucci. Не случайно изпълнителки, като Рита Ора и Бионсе избраха именно той да сътвори сценичните им костюми за последните им турнета.

EP18

В тази колекция дизайнера издигна в култ уличната мода и спортния стил на обличане. Вдъхновен не само от различните музикални изпълнители, с които е работил последната година, но и от спортове като баскетбол, гмуркане и бокс, цялата колекция изобилстваше от спортни елементи. Друго много силно влияние оказало върху Дъндас е древната култура на Масаите. Моделите бяха изпъстрени от уникални цветни бродерии взаимствани именно от там.

EP1

Но може би най-интересната част от колекцията за сезон Пролет-Лято 2014 е, че спортните елементи бяха само за да впечатлят публиката и да създадат известно чувство на небрежност. Те бяха заради самото шоу. За същинската част Питър Дъндас бе заложил на материи като коприна, шифон, кожа, сребро и разбира се много бродерии.

EP6

Прекрасен както винаги Питър Дъндас и модна къща Emilio Pucci очароваха публиката дошла да изгледа невероятното шоу за сезон Пролет-Лято 2014, което им поднесоха.

 

EP12

снимков материал: www.Style.com

източник: www.ladymagazine.bg

редактор: Даниела Коларова

No Comments Yet

Leave a Reply