CHANEL върна блясъка на Куба с колекцията си Cruise 16/17

Френската модна къща Chanel внесе огромна доза блясък в Комунистическия чар на Куба. Миналия Вторник Карл Лагерфелд и компания сътвориха уникално дефиле на една от цен,тралните улици в Хавана, което включваше едновременно блясък, чар и обаяние примесени с класическите карирани костюми типични за CHANEL, изключително много тюл и цветя в комбинация с щамповани тениски ала Coco Chanel и много пури. Да не забравяме, че все пак сме в Хавана 🙂

Chanel е първата голяма модна къща, която стартира с толкова грандиозно дефиле в Куба с което иска да стопли отношенията между Запада и островната държава.

На ревюто присъстваха звезди като Тилда Суинтън и супермодела Жизел Бюндхен, които бяха там за да подкрепят хубавата инициатива за затопляне на отношенията с Куба, както и внука на бившия президент Фидел Кастро.

Лагерфелд, който е креативен директор на модна къща Chanel от 1983 година сподели, че колекцията е вдъхновена от изключително богатата култура на Куба и вече отворените граници.

Музиката, пурите, цветовете, материите и стила на дрехите, които бяха представени се въплътиха в уникалната атмосфера на Куба и Хавана.

Създавайки Cruise колекцията си, Карл Лагерфелд показа неговата гледна точка за това как би трябвало да изглеждат хората на своето морско приключение.

Круизите до Куба бяха официално забранени до миналия Понеделник, когато първият от 1959 година насам отплава за Хавана. Дори Президента Обама се включи в подкрепа на инициативата, с намерение да посети Куба като туристическа дестинация.

Много хора критикуваха Лагерфелд за смелостта да представи колекцията си именно в държава, в която средната заплата в някои области е 25$, но други споделиха мнение, че именно това шоу е разширило границите на техните мечти и им е дало криле, с които да полетят.

Може да се насладите на шоуто и сами. Отделете 20 минути…Заслужава си ;)!

снимка:www.newslocker.com

No Comments Yet

Leave a Reply