8 лесни съвета против бръчки

Ако преди години бръчките бяха признак по който можеше да се определи възрастта на човек, то в днешно време съвсем не е така. Това се дължи на храната която консумираме, въздуха който дишаме, ежедневния стрес на който сме подложени, неподходящи диети и честото недоспиване. Каквато и да е причината за новопоявилите ви се бръчки със сигурност търсите начин да ги заличите. Дори по-възрастните хора могат да се справят със следите на времето използвайки някои натурални методи.

Всички знаем, че с годините кожата губи еластичност и хидратацията си, това са двата най-важни фактора за появата на бръчки. Докато ги имате на лицето си ще търсите варианти за тяхното премахване. Именно няколко такива сме ви подготвили. Най-хубавото на нашите съвети, е че са лесно приложими в домашни условия, не изискват значителни финансови инвестиции и е лесно да ги следвате. Ето ги и самите тях:

 

1. Слънцето – най-големият враг на кожата

Да, за съжаление колкото и да го обичаме то е онзи критичен фактор, който играе най-значима роля при образуването на бръчки. Вредните UV лъчи увреждат кожата на човека екстремно. Те влияят на естествената хидратация на кожата и я изсушават. Риска от рак на кожата нараства значително, ако не използвате редовно подходящи продукти с които да я защитите. Ето защо не забравяйте да поставите крем с UV фактор минимум 15, шапка и да вземете очилата си  когато излизате навън.

2.Слънцезащитен продукт е задължителен

Без значение дали времето е слънчево или има облаци употребата на слънцезащитен крем е повече от препоръчителна. Най-добре използвайте водоустойчиви продукти за сте сигурни, че няма да се отмие. Нанасяйте ги поне 30 мин. преди да се излагате на слънце.

 

3. Генетично кодирани бръчки

Може да ви звучи странно, но понякога ни е генетично заложено преждевременно остаряване. Има няколко фактора, които определят това явление. Със сигурност ви е правило впечатление как някои хора изглеждат по-млади от възрастта си, други напротив дори по-стари. Това не означава, че не бихте могли да се справите с този проблем. Единственото, което е необходимо ако сте забелязали подобно явление във вашето семейство си създайте редовни навици  свързани с грижата за вашата кожа.

 

4. Антиоксидантите – спасители

С възрастта необходимостта от приема на антиоксиданти се засилва значително. Тъй като метаболизма ни намалява, а той често е отговорен за състоянието на кожата, ето защо е необходима да приемаме колкото се може повече антиоксиданти. Ето тук може да се запознаете кои храни изобилстват от тези полезни вещества: http://www.ladymagazine.bg/?p=1086 – част 1 и http://www.ladymagazine.bg/?p=1108 – част 2.

 

5. Спете по гръб

Ако сте свикнали да спите по корем- забравете веднага за тази своя слабост. Това директно уврежда кожата ви, прави я подпухнала и я предразполага към преждевременна поява на бръчки.

 

6. Спрете употребата на цигари и алкохол

Звучи изтъркано, но е така. Изключение прави виното, тъй като е антиоксидант, но трябва да е в умерени количества по 2 чаши на ден.

 

7. Използвайте Алое Вера и белтък от яйце

Тези две храни са богати на витамин Е, а той е страхотен стимулатор за кожата. Направете си маска от Алое Вера гел и белтъка на едно яйце. Пасирайте за да стане на паста и поставете на лицето, направете лек масаж и стойте 30 мин, след което отмийте внимателно.

 

8. Осигурете си спокойствие

Живота често ни поставя в неочаквани ситуации, които ни стресират. Научете се да се справяте спокойно с подобни житейски неволи. Водете колкото се може по-здравословен начин на живот. На старини обикновено излизат всички неудачи, които сме преживяли под формата на болежки. Ето защо медитирайте, разхождайте се в планината или на някое любимо ваше място и се отърсвайте от натрупания в ежедневието стрес.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: stylecraze.com

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply