8 лесни съвета как да изглеждате по-млади

Не ви е необходима тежка артилерия за да се преборите с бръчките. Следвайте тези лесни стъпки и дори няма да имате нужда от силни козметични продукти или скъпи процедури за да се справите с тях.

 

На първо място е много важно да разберем, че здравият вид е в пряка връзка с начина на живот който водим. Ето защо е много хубаво да се научим да се храним правилно, да спим минимум 8 часа на денонощие, да приемаме минимални количества алкохол и да не пушим. По този начин ще е много по-лесно да се справим с финните бръчици, които с течение на времето се появяват на лицето ни.

 

Най-бързият начин да подмладите кожата си е, като се отървете от мъртвите клетки. Ексфолирането и качественото почистване са едни от най-важните предпоставки към гладка и ясна кожа. Ако не го правите редовно, каквито и анти-ейдж продукти да използвате няма да имат голям ефект.

skin3

 

Използвайте леки движения, когато нанасяте даден козметичен продукт. Има участъци от лицето, където кожата е по-деликатна и силен натиск и опъване не биха били подходящи. Използвайте различни техники, най-често срещаната и позната е потупване, така крема попива лесно в кожата и ефекта е пълен.

Skin1

Когато дойде момента с измиването на лицето, не използвайте топла вода, защото тя изсушава, дехидратира  кожата и прави бричките по-видими.

 

 

Включете цветни плодове и зеленчуци в менюто си. Това с което се храните се отразява моментално на кожата. ето защо е хубаво да консумирате  продукти с високо съдържание на полезни мазнини, омега 3, като авокадо, яйца и сьомга. за плодовете и зеленчуците вече не веднъж сме спомевали каква голяма роля играят при борбата със свободните радикали.

 

skin3

Да не забравим и нощната грижа за кожата. Това е времето когато организма ни се възстановява от вътре навън. Тогава не му въздействат външни фактори, като слънце,вятър, и прах. Може да използвате кремове с плътна текстура, които са с дълбока хидратация като ефект.

Бъдете изключително внимателни със зоната около очите. там кожата е много чувствителна и продуктите, които поставяте трябва да ги нанасяте с леки потупващи движения с помощта на безименния пръст.

skin6

Винаги използвайте слънцезащитни продукти. Те не са само за плажа. През пролетта, есента и зимата използвайте продукти с фактор SPF15, а летните месеци SPF 30.

skin5

Не пропускайте бюти съня…минимум 8 часа на денонощие. Освен това трябва да знаете, че позата в която спите също има значение. Избягвайте да спите по корем, защото така сутрин ще се събуждате подпухнали.

skin7

 

източник: ladymagazine.bg

 

снимки:dailyglow.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply