Естествено красиви – Как?

Ние жените имаме много страсти, но определено тези към шопинга и макияжа са водещи. За съжаление обаче много малко от нас се радват на чиста и бляскава кожа без никакви кожни проблеми. За такива дами да се гримират е само удоволствие и го правят само по повод. За тези от вас, които имат по някоя и друга черна точка, петна или просто страдат от много мазна или много суха кожа сме подготвили няколко полезни съвета как да подобрят състоянието и.

Разбира се, че  красивата кожа е нещо, към което всички се стремим. За да се радваме на такава без намесата на каквито и да било мазила е необходимо да се погрижим за нея да бъде здрава отвътре. Ето как!

 

Пийте вода

Може би най-важната стъпка е да пиете много вода всеки ден, без значение от сезона. Водата, която изпивате, е много по-полезна от козметиката, която ползвате.

Хидратация

С пиенето на вода подхранвате кожата си, но не забравяйте и хидратантните кремове, които ще допълнят процедурата. Колкото по-хидратирана и подхранена е кожата ви, толкова по-лесно ще предотвратите появата на бръчки и фини линии. Не пропускайте да овлажнявате редовно лицето, шията, деколтето, ръцете и стъпалата – места, на които възрастта бързо проличава.

Измивайте лицето всеки ден

Всеки ден използвайте подходящ продукт, за да измиете лицето. Дори и да не го забелязвате с просто око, лицето е винаги открито и лесно поема мръсотия – замърсявания във въздуха, прах и т.н. Препоръчително е да си миете лицето два пъти на ден – сутрин и вечер. Това отваря порите и ще ви остави и много приятно свежо усещане.

water2

Използвайте тоник

Тоникът трябва да стане основна част от рутината ви. Много често жените пропускат тонизирането след почистване, но това ще заздрави кожата и ще премахне евентуални остатъци от тоалетното мляко, например.

Слънцезащита

Всички знаем колко е важно да ползваме слънцезащита през всеки сезон, но често забързани по задачи пропускаме да нанесем крем. Това обаче ще определим като истинско бюти бедствие. Ако наистина ви се струва прекалено ангажиращо да нанасяте крем със слънцезащита, изберете си фон дьо тен, пудра или бб крем с фактор.

Топла вода с лимон

Знаем, че се наслаждавате на първата чаша кафе сутрин. Но ако я замените с чаша топла вода с резенче лимон, ще помогнете на тялото си да изхвърли токсините, което ще намали вероятността за поява на кожни раздразнения и проблеми. Това ще ви донесе и допълнителна доза хидратация, а и не на последно място – блясък на кожата.

Ексфолиране

Както вече сме ви казвали, редовното ексфолиране ще премахне мъртвите клетки, за да разкрие сияеща и чиста кожа.

best_skin

А ето и още няколко съвета за естествена красота:

– редовно се подстригвайте, за да си спестите цъфтящи краища на косата
– не чоплете пъпки и други кожни раздразнения, това само ще раздразни още повече кожата и ще ви останат тъмни петна
– не търкайте очите си – ще предизвикате инфекция или зачервяване
– не дъвчете ноктите си, грижете се да са добре изрязани. Ако пък ги искате дълги, нека са добре оформени. Не оставяйте по тях следи от лак след махането му.
– не пийте твърде много кафе и чай
– спете добре – най-малко шест до осем часа ще направят чудеса с кожата ви
– не махайте твърде много от веждите си, премахнете само излишното
– мийте си зъбите два пъти дневно, не повече. Миенето на зъбите след всяко ядене може да разруши емайла на зъбите.
– запазете изправена стойка
– премахнете черните точки, като използвате скраб вкъщи или посетите козметик
– изхвърлете вредната храна от менюто си и я заменете със свежи зеленчуци и плодове
– внимавайте с алкохола
– избирайте си дрехи, които стоят добре на фигурата ви

И не на последно място – чувствайте се добре в кожата си.

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимки: Google images

No Comments Yet

Leave a Reply