5 начина да поддържате кожата си млада

Освен кремовете за лице и козметичните процедури, има натурални методи за забавяне на стареенето и да изглеждате млади. Те съвсем не са за пренебрегване. За тях не съществуват реклами, но дори и безплатни, стойността им е изключително висока.

Може да сте чели за тях и преди, но по-важното е да ги спазвате. Ето кои са тези естествени начини да поддържате:
Пийте много вода

Човешкото тяло се състои от 60% вода и всекидневните задачи изразходват този ценен ресурс, който трябва да се попълва редовно. Като доставяте на тялото си достатъчно вода, вътрешните ви органи ще са хидратирани и ще работят добре. Храносмилателната ви система ще функционира гладко. Това ще се отрази добре на кожата ви – тя ще е еластична, жизнена и гладка.

Намалете стреса

Всеки човек преживява стрес в живота си и ако се научи да го управлява, хормоните в тялото му ще са в добър баланс, клетките ще се възстановяват и колагенът в кожата ще се генерира в необходимото количество, така че кожата да изглежда млада. Изпитани начини за релаксация са йогата, дълбокото дишане и медитацията. Промяната на начина, по който виждате нещата в живота също има голямо значение за намаляване на стреса.

Правете си плодови маски за лице

Изберете си плод, който харесвате. Може да нанесете малко намачкан плод от папая върху лицето си. Плодовите ензими, наречени папаин, ексфолират мъртвите клетки и намаляват отлагането на меланин.

Може също така да натъркате с разполовени ягодки, които съдържат бета каротен и витамин А, за да подпомогнат регенерацията на колаген.

Естественият сок от алое вера също е сред най-добрите домашно приготвени анти-ейдж маски, които имат противобръчков ефект и забавят стареенето. Съставките на сока от алое вера имат и успокояващо действие при кожно раздразнение.

Тренирайте редовно

Тренировките несъмнено са важна част от поддържането на кожата в добро състояние. Физическите упражнения ще поддържат мускулния тонус и гъвкавостта на тялото, защитават от проблеми със сърцето и имат общоукрепващо действие. А всички тези неща се отразяват благоприятно и на кожата. Ако не обичате тренировките, може да заложите на дългите разходки като сменяте темпото на ходене. Това е чудесен начин да направите кардио и е доказано, че има връзка с дълголетието.

източник:www.missbloom.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply