45 съвета, които ще те изстрелят на върха – част 2

Ето и втората част от тази полезна поредица съвети, които освен да ви мотивират би трябвало да ви накарат да се замислите дълбоко върху начина по който приемате професионалното си израстване и общуването с хората около вас.

22. Да помолиш за помощ не е признак на слабост, това е знак за сила. Никой не е стигнал там където е без нечия помощ. Така, че не се притеснявайте да помолите за помощ, но не забравяйте да върнете услугата.

23.Дори и да не се чувствате сигурни в себе си  и във възможностите си е важно да представите себе си по най-добрия за вас начин.

24. Важно е да си намерите ментор и да бъдете самите вие такъв на някой. И в двата случая ще научите много ценни уроци.

25. Спазвайте правилото 80/20 – 80% от житейските ситуации могат да се преодолеят с 20% от работния ви капацитет. Важни са онези 20%, на които трябва да отделите 80% от времето и усилията си. Те ще ви изстрелят на върха. Разберете кога да спрете и кога нещата са достатъчно близки.

26. Колкото по-голям е обсега ви хора, толкова по-ценни сте.

27. Прави това, което казваш, че ще направиш..

28. Фокусирайте се върху силните си страни. В училище ни учат, че ако имаш 6 по литература и 3 по математика, то трябва да наблегнеш на математиката. В живота е точно обратното, ако искате да успеете в бизнеса и кариерата си, то трябва да развивате непрекъснато най-силните си страни.

29. Много хора имат идеи, които искат да превърнат в бизнес, но не  от всички би могло да се стартира успешен бизнес. Каквото и да правите то трябва да ви носи годишен приход на първо място, останалото е без значение.. Разграничете нещата между хоби, страст и потенциална възможност.

30. Каквото и да правиш вярвай, че ще успееш. Това, което не те убива, те прави по-силен. Нещата, които не ти се казват са тези които те дърпат към дъното.

31. В началото на кариерата ни си мислим, че трябва да сме независими и да сме компетентни по всички въпроси. Реалността е обаче, че няма как да си специалист по всичко, така че най-добре се оградете с брилянтни и креативни личности, на които не ви е неудобно да задавате въпроси. Човечността е ключът към успеха, особено в ранните години от вашата кариера.

32. Всеки предприемач трябва да знае, че за да успее трябва да работи умно вместо да си скъсва г..а от работа.

33. Не позволявайте на страха да ви попречи да развиете новите си идеи.

34. Всички сте чували историите за онези успели предприемачи, които са стартирали от нищото нали.. Всички те имат нещо общо помежду си – Те са непоклатими в задължението си да правят всичко, което е необходимо за да превърнат мечтите си в реалност.

35. Ако искате да изградите компания от световно ниво , ще трябва да сте готови на известни жертви.

36. Знайте, че всяко пътуване към успеха е различно. Каквото работи при някои, при вас може и да не се получава. Ще правите много грешки, поучете се от тях, продължете напред и повече не ги повтаряйте.

37. Бъдете уверени в себе си. Не се съмнявайте в успеха си. Вярвайте във възможностите пред вас.

38. Бъдете подготвени, че ако нещо не работи то трябва да направите различен избор и да промените посоката.

39. Времето ви е ограничено, така че не го губете живеейки нечий друг живот. Имайте куража да следвате собственото си сърце и интуиция.

40. Спрете да се борите със себе си. Приемете се такъв какъвто сте и се обичайте.

41. Когато имате куража да сте смели, просто си задайте въпроса – “Кое е най-лошото което може да ми се случи? Мога ли да живея с това? Ако отговора е “Да“ се обърнете и спете спокойно.

42. Ако искате да разберете къде е съдбата ви, огледайте се как прекарвате времето си. Не следвайте страстта си, а следвайте онова в което полагате най-много усилия, те ще ви отведат рано или късно до страстта и успеха ви.

43. Не може да сте сигурни дали нещо ще се получи докато не опитате нали!?

44. Единственият начин да постигнете нещо велико е да обичате това, което правите.

45. Животът е прекалено кратък за да го прекараш, работейки работа, която не ти харесва.

 

За тези от вас, които не са прочели част 1, ето тук може да го направите: http://www.ladymagazine.bg/?p=2125

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply