3-ти Март! – За празника и за рождения ден…за Освобождението и Новорождението

Честит празник, Българи! Честит празник и на всички рожденици като мен на този ден. За празника и за рождения ден…за Освобождението и Новорождението.

От малка винаги съм се радвала, че съм родена на 03 март, защото съм с усещането, че цяла България празнуваме не само Националният празник, но и моя рожден ден. Днес ставам на 25 и може би имам повече „материал“ от живота си, над който да разсъждавам.

Постепенно някак си осъзнавам какво значи наистина да се родиш.

Как на всеки от нас ни е даден живот. Как нашият Създател ни е сътворил „по свой образ и подобие“ и ни е „вдъхнал живот“. Как Ви звучи това, да приличаме на Твореца и Той да е оставил отпечатък в нас? Как ние се раждаме не само по плът, а и по дух. Как се заражда нов организъм в утробата на майката и от ембрион се превръща в плод, който става човек. На този човек са му дадени дарби, които да развива и с тях да изпълни призванието в своя път.

Докато се замислям за тази истина и въображението ми рисува картини, осъзнавам, че човек може да бъде нещастен само ако не е на правилния път в живота си. Дълбоко вярвам, че сме дошли на този свят не само за да градим материални облаги, а за да открием истинския смисъл, истинското си призвание и мисия, за които нашият Творец ни е призовал. И тъй като Той знае, че имаме нужди, всичко останало ще ни се даде.

От зародиш Той е вкоренил в нас потенциал. С течение на времето, нравите, хората, които ни заобикалят и възпитанието, което ни дават нашите родители ние бихме могли да се отдалечим от изначалната ни цел, но с течение на времето съдбата ни привлича, било то по добър или лош начин, към правилната посока. Единственото, което ние трябва да правим е да слушаме гласа в себе си! Някои го наричат интуиция, други гласът на душата, но аз вярвам, че това е гласът на Този, Който ни е вдъхнал духа и душата.

Разбира се, никой не ни гарантира, че няма да изпитваме трудности. Но тук идва моментът на пълното Освобождение. През 1878 се освободихме и физически, и психически от поробителите. Ето това действие трябва да го практикуваме всеки ден! Да се освобождаваме от робството на страха, срама, вината, огорчението и яростта. Защото ние сме родени не с дух на страх, а с дух на любов, сила и себе владение. И за да постигнем целта си е нужно да осъзнаем, че ни е дадена екипировка от качества, които работят в наша ползва, че имаме на разположение безусловната любов, която преминава като ураган през всичко трудно.

А накрая ние ще бъдем повече от победители! Защото затова се раждаме и затова сме призовани!

снимка: Facebook

No Comments Yet

Leave a Reply