10 лесни начина да се сдобиете с чиста кожа

Може би всички ще се съгласите с това, че кожата ни е отражение на вътрешното здраве на човек и на начина му на живот. Да, това е така, но със сигурност можем да и помогнем да изглежда по-чиста и свежа с няколко лесни домашни процедури. Ето какви са те:

 

1. Цитрусови плодове

Със сигурност знаете, че диети богати на витамин С възстановяват тена на кожата. Заради това много хора се хранят с портокали, лимони и други цитруси, но същите тези хора едва ли знаят че могат да използват тези плодове и като ги нанасят на лицето си. Поставете портокал, лимон или грейпфрут на добре почистена кожа и разширените пори ще се свият, ще премахнете мъртвите клетки и също така може спокойно да ги ползвате като тоник в края на дневните си почистващите си процедури.

FA1

http://www.skinbeautyreview.com/

2. Подхранвайте кожата си

Създайте си добри навици свързани с подхранването на кожата ви. Всеки ден, след като почистите добре лицето поставете продукт който ще подхрани в дълбочина кожата ви. При чувствителна или много суха кожа може да заложите на естествени продукти , като зехтин.

 

3. Приемайте допълнително Витамини

Както казахме вече, кожата ни е отражение на това какво се случва от вътре с нашето тяло. Ето защо ако ежедневието ви много натоварено и не ви остава време да приемате редовно плодове, спокойно може да си купите мултивитамини от аптеката и да си набавяте по този начин дневната доза от Каций, Желизо и др.

FA2

http://img.ehowcdn.com/

4. Мед

Мед,мед и пак мед. Това е един вълшебен продукт за нашата кожа. Меда не само възстановява,подхранва, но и прави така, че кожата да  изглежда по-млада. Така, че мили дами правете си колкото можете по-често медени маски.

FA3

 http://howtohealthylife.com/

5. Яжте по-често зеленчуци

Те са пълни с естествени витамини, така че яжте на корем и ще усетите веднага резултата на лицето си.

 

6. Изключете от менюто си т.н. джънк фуд

 

7. Яжте много плодове –  минимум  5 порции на ден

 

8. Правете си яйчена маска

Разделете жълтъка и белтъка на едно яйце в две отделни купички. Разбийте белтъка с вилица докато стане на пяна, нанесете върху добре почистена и суха кожа и останете така докато изсъхне. Измийте с топла вода и подсушете кожата на лицето. Сега е ред на жълтъка, намажете се с него и отново останете така докато изсъхне. Измийте е топла вода и се насладете на гладката и мека кожа.

FA4

 http://2.bp.blogspot.com/

9. Пийте много вода

 

10. Ексфолирайте

Това е една много важна процедура, която не трябва да пренебрегвате. Правейки я достатъчно често отстранявате мъртвите клетки, отпушвате порите и подобрявате значително състоянието на кожата си.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply