10 добри съвета, с които да отложите бръчките

За да запазите кожата си млада по-дълго време и да забавите появата на бръчки, променете навиците си.

Планирали сте почивката, чакате я с нетърпение, за да полежите мързеливо на плажа. Или пък отпуската е минала, а лятото е в разгара си. Където и да сте, със сигурност ви пече жаркото слънце. Колкото и да го обичаме, винаги си напомняме, че трябва да се пазим от него.

Защото, освен всичко друго, на него дължим и появата на преждевременни бръчки. Има обаче начини да се предпазим от тях и да изглеждаме десет години по-млади. Събрахме няколко съвета, които, вярваме, ще ви помогнат да запазите кожата си млада.

Слънцезащитен фактор

Използвайте слънцезащитен продукт най-малко с фактор 15. Направете нанасянето на защита рутина и не пропускайте да излезете без да сте си сложили предпазен продукт, особено ако ви предстои повече от час излагане на слънце.

Няма здравословен тен

Запомнете, че в крайна сметка няма здравословен тен. Дерматолозите напомнят, че тенът е знак за увредена кожа, доказателство, че UV лъчите са проникнали в слоевете.

Слънчеви очила

Не само, че са модерни, но и са ваш помощник срещу бръчките. Винаги носете слънчеви очила, дори на сенчести места. Дълбоките бръчки в ъглите на очите или между веждите са причинени от малки мускулни контракции – рефлекс за предпазване от ярката слънчева светлина.

Храна и напитки

Хранете се правилно. Боровинките и артишокът са храни, чиито молекули се противопоставят на свободните радикали. Пълна защита ще ви дадат витамин C, домати, биотин и каротин от зелените зеленчуци. Пийте и поне по два литра вода на ден.

Без цигари

Спрете цигарите. Пушенето редуцира продукцията на колаген, правейки кожата сива и с тъмни кръгове.
Без спане по корем

Не спете по корем. Без значение колко е мека възглавницата, спането по корем създава натиск, който е причина за появата на ивици по бузите, брадичката и челото.
Хидратиране

Използвайте по-често по време на ваканцията си богат овлажняващ крем, защото кожата се поти и губи ценни елементи. На плажа вземете със себе си спрей с розова вода и пръскайте лицето всеки път, когато почувствате кожата си суха.

Без торбички под очите

За да изчезнат торбичките и тъмните кръгове под очите, преди да легнете си сложете тампончета, напоени в мляко.

Зелен чай

Изпийте на големи глътки чаша студен зелен чай. Флавоноидите в зеления чай действат срещу стареенето. Откажете се от солените ядки, чипса и кракерите, които по принцип са идеалното мезе за бирата, тъй като солта в тях ще ви коства задържане на течности.
Без сладко на закуска

Заменете сладкото на закуска с мед. Редовната консумация на мед помага на кожата да изглежда по-свежа и млада.

източник:missbloom.bg

No Comments Yet

Leave a Reply