Един много лек и ароматен сладкиш, приготвя се с малко продукти, става бързо и още по-бързо изчезва от трапезата. Рецептата най-вероятно е френска, но е малко променена от самата Йоли. Всъщност няма значение, важното е да ни е вкусно!
Продукти
3 ябълки
2 круши
2 яйца
50 г захар
100 мл прясно мляко
70 г брашно
20 г стопено масло
1 ч.л. бакпулвер
ванилия
настъргана кора от 1 лимон
Заливка
100 г захар
1 разбито яйце
60 г стопено масло
40 г филирани бадеми
Приготвяне
* Почистете плодовете и ги нарежете на тънки филийки. Сложете ги в голяма купа.
* Разбийте яйцата, захарта и млякото до получаване на балончета. Добавете брашното, смесено с бакпулвера, ванилията и лимоновата кора. Накрая сипете маслото и разбъркайте.
* Сипете сместа при плодовете и объркайте всичко за да може добре да полепне тестото по тях.
* Намажете с масло тортена форма 26 см. Поръсете я с брашно. Сипете тестото и загладете. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180* фурна за около 35 – 40 минути.
* За заливката разбъркайте заедно яйцето, захарта и маслото. Намажете сладкиша и поръсете с бадемите. Върнете във фурната за още десетина минути или докато бадемите се зачервят. Сервирайте сладкиша добре охладен. Да ви е сладко!
източник: http://yoli-www.blogspot.com/