Тайната на дългата и красива коса

Повечето от половината нежни половинки на човечеството искат да имат дълга и красива коса – сама по себе си бижу за тяхната визия.

За съвременната жена е лесно да постигне наистина силна и здрава дълга коса.

Трябва да се започне с правилно миене на косата.Водата трябва да е до 30 – 34 градуса. Не изливайте щедро шампоан върху главата си. Ако шампоанът или балсамът са в голямо количество, трудно ще ги отмиете, ще останат в косата ви аромати и консерванти, с които е пълна съвременната козметика и , които са вредни за косата. Може да почистите замърсените къдрици с козметична глина, сурови яйчени жълтъци, черен хляб – все естествени продукти. Перфектни овлажняващи свойства има естествената миеща къна, която влияе положително върху растежа и еластичността на косъма.

При изплакването също може да използвате естествени продукти, като отвари от коприва, лайка, цветове на магарешки бодил, корен на репей. Блясък и красота на косата си ще постигнете, ако я изплакнете с топла вода и оцет или отвара от градински чай и лавандула.

hairstyle2

Pinterest

Решете често косата си. Така ще я масажирате и ще ускорявате растежа й. Не я сресвайте енергично и безмилостно, а бавно и внимателно. За сухата коса използвайте овлажняващ спрей и дървена четка с по-гъсти зъби.

За редки и чупливи къдрици капнете няколко капки ароматни маси масла или пяна върху гребена. С пръсти може да прилагате ароматерапия върху скалпа, което ще стимулира фоликулите и ще влияе положително на растежа на косата. Най-добрите масла за здравето и растежа са от пачули, лавандула, розмарин , бергамот, портокал.

Сами решавате дали готова козметика или домашно приготвени маски, доказали своите достойнства, да използвате. Опитайте маска от репей като смесите 20 мл масло от репей със 100 мл билкова отвара.Загрейте сместа и я втрийте в корените на косата. Увийте главата с хавлия и след два-три часа изплакнете с топла вода.

По подобен начин се приготвя и ползва маска от сок на две глави лук и лъжица мед , като може да добавите и 30 мл бренди или ракия.

За бързия растеж и гъстотата на косата влияят настойки от лют червен пипер, латинка, бял равнец, лавандула, хмел, детелина, хвойна.

Имайте пред вид , че трудно ще се сдобиете с красива, здрава и гъста коса, увлечени от пушенето и пренебрегвайки продуктите с важни за организма витамини. Хапвайте повече риба, бобови растения, плодове, ядки, зеленчуци. А през периода на пролетната умора, подсилвайте организма си с комплекси витамини.

 

 

 

източник:ladymagazine.bg

No Comments Yet

Leave a Reply