Кaк да се сдобием с гъста коса без много усилия

Надали има жена, която да не копнее за здрава, гъста и блестяща коса. Красивата коса е символ на женственост и чувственост. Добре поддържаната коса е тайното оръжие на всяка дама и извор на нейното самочувствие. Представяме ви някои съвети, с които ще придадете на косата си трайна гъстота и плътност без много усилия.

1.Спазвайки специален хранителен режим, изграден на базата на подходящ дневен прием на продукти ще подсили структурата на косъма, ще предпази от косопад и ще активира по-бързия растеж на косата. Ефектът е дълготраен и видим само след няколко седмици.

beautyhair1
www.picstopin.com

2.Консумирайте храни, богати на желязо, като спанак, зелени зеленчуци, агнешко, пуешко и пилешко месо, ягоди, боровинки, диня, киви, пъпеш, аспержи, манго, брюкселско зеле и скариди. Те подсилват и защитават космения фоликул, стимулират клетъчното обновяване, възвръщат жизнеността на косата.

3.Витамин C помага за успешното абсорбиране на желязото. Броколи, карфиол, магданоз и всички цитрусови плодове, като портокали, лимони и грейпфрути са идеален източник на витамин C.

4.Витамините B6 и B12 са важни за формирането на нови червени кръвни клетки. Включете в седмичното си меню сьомга, бяло пилешко месо, леща, ядки, зеленчуци, жълтък и банани, за да приеме организмът ви нужните витамини и минерали.

5.Цинкът е най-големият отговорник за интензивния растеж на косата. Той спомага за възстановяване структурата на косъма, подхранва в дълбочина и възвръща мастния баланс на корена. Източници на цинк са морските раци, пилешкото месо, крехкото телешко и фъстъченото масло.

6.Освен от прием на полезни храни, вашата коса се нуждае и от правилно третиране. Направете традиционните шампоани за тънки и слаби коси, съдържащи копринени протеини, по-ефективни. Смесете в обичайния си шампоан малко сода за хляб, която ще придаде на косата ви мигновен обем и плътност. Друга добавка, която ще подобри състоянието на косата е овесеното брашно.

 

 

 

 

източник:www.beauty.bg

снимка:stilettosandtequila.wordpress.com

No Comments Yet

Leave a Reply