Седмичен хороскоп за периода 18 – 24 Април

Месецът на Овен винаги се е считал са своеобразно ново начало, а тенденцията през последните няколко години се подсилва от Уран, който внася и привкус на внезапни преобразувания в живота ни, под формата на  външни провокации или защото индивидуалният импулс на по-креативни, свободолюбиви, борбени или дори агресивни личности се отключва през този период и превърта животът на едно друго ниво.

Овен се свързва с личния потенциал, а също и с онова, което произхожда предимно от личните, понякога съвсем егоистични подбуди, човек е по-склонен от всякога да се води от собствения си интерес, да поема рискове, да действа без страх за бъдещи последици ,а в съчетание с Уран- тенденцията води до бурни събития, разрушава се нещо старо ,за да се построи едно ново начало, в което преуспяват по-силните, лидерите, онези, които разполагат с достатъчно ресурси, за преобръщат и направляват потока на общите перспективи според своите виждания, съответни действия и т.н. В различна степен ние сме свидетели на тази тенденция през последните 5 години, тя ще продължи да сменя „декорите” около нас до края на 2017 година, когато в значима степен всеки ще е открил или попаднал на място, което после дълго ще трябва да отстоява и развива…Можем и да споменем, че Уран е в сектора на Овен през 80 години, а времето през което пребивава там- винаги се свързва с разместване на пластовете- в индивидуален и обществен план.

Ако се върнем към настоящия период, следва да се спомене, че Пълнолунието от петък ще ни покаже до какво са довели нашите инициативи, дали можем да ги материализираме, при това с отражение за цялата 2016 година- поне като фон и направление- на какво можем да разчитаме, съответно- с какво следва да се справяме.

Важно астрологично събитие през това време е обръщането на Марс от 17 април до 29 юни в ретрограден ход, а това пък се случва приблизително на две години веднъж. С „обръщането си назад”, Марс през следващите месеци ще ни върне към дела от началото на годината- да кажем ескалирали през февруари и март, ще ни върне към стари ситуации и решения, които ще трябва да преразгледаме, да „изчистим” онова, което не сме свършили, защото не са достигнали сили, не сме реагирали правилно или друго…Всъщност, мнозина ще имат точно такова усещане- все едно са били на една ръка разстояние да постигнат своя мечта, за някой илюзия и сега ще трябва да се справят/поправят  пропуски, недоразумения, неточни или направо- грешни действия.

Може би онова, което е било важно, вече ще изглежда по друг начин? Да, особено в сферата на любовта, а и чисто материални въпроси.

Всичко ценно за нас през тази седмица ще е повод за силни емоции, защото се трансформира или пък понеже ние сме склонни да го приемаме от друг ъгъл.

Чувствата са силни, ярки, крайни, не са изключени запомнящи се признания, внезапно започване на нови взаимоотношения, но и тяхното окончателно скъсване. Като минимум- по-критично настроени сме към човека до нас, може да прозрем някаква истина, да чуем неща, оставящи траен отпечатък в сърцето ни.

През тази седмица ще преминат леко само онези двойки, които действително са устойчиви и здрави и ако вие сте от тях, тогава можете да разчитате на стабилно партньорство поне до края на годината. Но при всички положения- това е своеобразен тест за качеството на вашите връзки- лични или делови.

По линия парични потоци- също са възможни някакви осезаеми промени- курс на валутата, начини на плащане и т.н. Не поемайте големи рискове, пазете се от подвеждане или загуби, неоправдани разходи. Взаимодействието с държавни институции е сложно, а може и в тези структури да ескалират съществени реформи, които да се отразят на всички…

През тази седмица като цяло е подходящо да забавите ход, да не се претоварвате, да планирате и търсите варианти и без да бързате…

На 21 април Слънцето ще премине в Телец и ще изисква пренастройка на физическо и психическо ниво…Имунитетът е занижен, пазете се!

Овен – Вашият управител Марс се обръща в ретрограден и вие подобно на него, можете да се върнете назад по различни поводи, за да преоцените минали действия и решения, да изправите стари грешки, да попълните пропуски да кажем от февруари и март, като всичко горе-споменато може да се окаже своеобразна спирачка за бърз напредък или осъществяване на намеренията ви.

Нещо в имиджа ви се променя поради натрупани енергии, които ви влияят- в обществен или личен аспект, а понякога и понеже самите вие трансформирате линията си на поведение, като на някой Овни тенденцията ще се отрази дори на външния им вид, предимно родените във втори деканат, но  и всички останали в различна степен.

Склонни сте да преосмисляте всичко ценно за вас- от хора до парични потоци, а в друг случай- те внезапно придобиват друга стойност, измерение и път на осъществяване по външни и независещи от вас причини.

На какво можете да разчитате? Предимно на собствената си креативност, а през настоящия период и доста практична, находчива мисъл.

До средата на периода имате шанс да разчитате на лица, които са „далеч стоящи от вас”, висше-стоящи, по-възрастни или авторитетни персони. Възползвайте се!

В понеделник и вторник сте много ангажирани, възможни са допълнителни задачи за изпълнение, които ще отхвърлите успешно. Преобладава рутината, не се претоварвайте, за да не се почувствате изтощени. В сряда и четвъртък са възможни доста изненади, които ще повлияят на вашите позиции в обществото, връзките ви с партньори-лични или делови. Сега е подходящо да „планирате на момента”, за да имате шанс да реагирате на евентуални провокации, помнете, че през тези дни околните са „мост” към собствените ви желания и мечти ,така че се опитайте да ги скрепите, а не да ги рушите. В петък и събота настроението е променливо, водещи са чисто материални теми- за ваши и общи ресурси, не са изключени своеобразни равносметки, разяснителни разговори. Под влияние на Пълнолунието- разбирате какво ви носи полза или щета, „сигнали” ще получите, остава да ги разчетете. В неделя постепенно подобрявате тонуса и само-увереността си, действията ви са целенасочени и способни да превъртят почти всяка ситуация във ваша полза.

 

Телец – До 21 Слънцето е все още в Овен и като „приключващ”, последен  акорд, който в края е най- силен ще ви представи по особено ярък начин онова, което трябва да оставите зад гърба си преди да продължите напред. Ако има нещо скрито, неизяснено или отчитано като „изчерпано”- в лицето на любим човек или начини на печелене на средства, поведение или ценност, към която сте привързани, то сега задължително тази индивидуално за всеки един от вас тема ще ескалира, така че да вземете адекватни мерки или окончателно да се разделите с деструктивни за доброто ви бъдещо развитие обстоятелства.

Вашата покровителка Венера е в Овен и вие „горите” в силни емоционални преживявания и крайности, а това, което ви държи и ви помага е отново практичната мисъл и здравия смисъл, които няма да ви позволят да изгубите контрол над всяка една ситуация.

Понеделник и вторник са най-силните ви дни- възползвайте се максимално, притежавате доза късмет. В известен смисъл обаче, може да имате усещането,че сте в превключващ етап от живота ви, всичко се движи на „забавен каданс”, да имате силни предчувствия, при това доста точни бих казала. В сряда и четвъртък дните са  динамични, не поемайте излишни рискове през тях, планувайте на момента ,за да можете да реагирате на бързо променящата се  картина около вас. В петък Слънцето преминава във вашия зодиакален знак и ще изкара на повърхността всички трупани емоции.  В същия ден Луната му противостои, тоест това е Пълнолуние, което пряко ще засегне предимно родените през първи деканат, но и всички останали в различна степен и ще ви подтикне през последните дни на седмицата  да си правите сериозни равносметки,  особено в посока- партньорски взаимоотношения. Пълнолунието винаги се свързва с някаква „кулминация”, така че се отчита за „показателно” …наблюдавайте, анализирайте, насочвайте !

 

Близнаци – Ретроградното движение на Марс ще ви принуди да преразгледате партньорските си отношения- лични или делови. Възможно е някой от тях да поискат отново да се върнат в живота ви, но други- ще се колебаят или направо ще  се отдръпнат от пътя ви. Колкото и да се стремите да контролирате ситуацията, към настоящия момент вие установявате, че крайният изход в повечето случаи се определя от действията на хората около вас, събитията около тях, рефлектиращи и върху вас, отколкото от собствените ви желания и намерения.

Околните продължават да ви изненадват с реакциите и поведението си и не ви позволяват никакво отпускане. В подобен период- вие безспорно ще имате на кого да разчитате, но също така ще можете да разберете кой е надежден, съответно- кой само се възползва от вас.

В понеделник и вторник търсите и намирате алтернативи, за да осъществите целите и желанията си, но се раздвоявате между различни приоритети и може да разпилеете енергията си. В сряда и четвъртък успявате да извлечете ползи в обективно сложна и доста динамична обстановка, същевременно дните носят подчертан елемент на риск от обрати, така че бъдете внимателни, движете се по посока на „вятъра” и не насилвайте нещата….В петък Слънцето преминава в Телец, денят е под влияние на Пълнолунието и вие рязко ще попаднете в променена обстановка на равносметки, защото клоните към приключване на годишен житейски цикъл, а какво можете да пренесете в новия или трябва да оставите зад гърба си, получавате „сигнали” точно в края на седмицата…

 

Рак – До 21 април е оптимален срок, през който можете да въздействате на текущите събития чрез преговори, разяснителни разговори, търсене-намиране на подкрепа ос страна на важни за вас личности. След това в ежедневието ви настъпва необходимост от вид реорганизация, която ще внесе известен хаос в ежедневието ви или поне ще ви принуди да пренаредите приоритетите си.

За мнозина от вас периодът е превключващ, вие преминавате на друго ниво от своето развитие или обстоятелствата около вас са по-различни по външни причини и вие сега ще трябва да се мобилизирате ,да се доказвате повече от обикновено, за да утвърдите постигнатото или въобще, за да го съхраните- дните от петък до неделя са доста показателни за успехите или последиците на вашите действия през изминалите близо два месеца.

В понеделник и вторник информационният поток е много усилен- важни, полезни, в повечето случаи- подкрепящи ви новини. В сряда и четвъртък ежедневието е напрегнато, дребни действия имат широко отражение за социалния ви статус. Изненади, понякога обрати- „бързайте-бавно”, внимавайте за подробности. В петък и събота сме под влияние на Пълнолунието- за вас то е показателно за вашите връзки- сърдечни, но и с колеги, приятели. В неделя- „почивате” активно.

 

Лъв – Периодът на Овен до 21 април ви подкрепя, така че вие може да „минавате между капките” или да успявате да превъртате почти всяка ситуация във ваша полза. Същевременно звездите постепенно ви подтикват да преосмисляте сърдечните си дела, обвързаност или друго, което вие отчитате за „ценно”. В този смисъл- някой от вас ще се върнат назад към стари теми, които са ги правили щастливи, а в друг случай може да решите да се откъснете от обстоятелство- човек или начин на придобиване на материални блага, така че в края на юни и през юли да се прехвърлите на съвсем други релси за развитие.

По всяка вероятност обаче и на този етап- ще вложите доста ресурси-физически, психически ,за да задържите онова, което обичате, да порадвате или отговорите на очакванията на хора близки до сърцето ви.

Понеделник и вторник са много подходящи да „окопаете” постиженията си и дори да извлечете ползи- финансови, но и под формата на морално удовлетворение. В сряда и четвъртък се пазете от претоварване и нервни напрежения, особено на работното ви място, които са способни да отключат изненадващи последици. Информационният поток е доста усилен- научавате подробности, които са ви убягвали или сте пренебрегвали. В позитивен вариант- новини, указващи вярната за вас посока на развитие. В петък Слънцето преминава в Телец и следващия близо месец ще се окаже съществен, определящ за социалния ви статус. Пълнолунието и дните до края на седмицата са много показателни за бъдещи тенденции, с какво трябва да се справяте, на какво можете да разчитате относно кариерното ви развитие, понякога-домашни условия на съществуване.

 

Дева – 

Теми относно „общи ресурси”- ваши и на партньора до вас, а може и да са семейни ценности, продължават да ви вълнуват, поради променени условия на съществуване в дома ви, а може въпросите касаят повече промени свързани с хората около вас, но те пък рефлектират и върху вас самите.

През тази седмица, може да преазгледате вижданията си относно условията ви на съществуване, онова, което до скоро ви е изглеждало уместно, сега не е толкова привлекателно, по ред причини. Възможно е просто близки до сърцето ви хора- от деца до любими- изискват повече вложения-финансови, морални, физически и това да е повод за настоящите преоценки…Каквото и да е, важно е да се помни, че вие сте под опеката на Юпитер до септември и по-сериозните неприятности или ви обикалят, или успявате да се справите с тях благодарение и на доза късмет.

В понеделник и вторник силата е на ваша страна и практичните ви съждения допринасят за водещите ви, дори лидерски позиции, като минимум- успявате да наложите мнението си, желанията си, указвате съществено въздействие на околните. В сряда и четвъртък се пазете от загуби, въпреки че не са изключени и принудителни харчове. Чисто финансови теми са приоритет, обсъждат се, само внимавайте да не застанат по-остро между вас и важни за вас личности, наблегнете на умерения тон, но и отстоявайте интересите си твърдо, не позволявайте да се възползват от вас. В петък Слънцето преминава в Телец и веднага попада под въздействието на Пълнолунието, за вас то ще акцентира с „таван” от бъдещи възможности да разширите по някакъв начин хоризонтите пред вас- с реални пътувания  и премествания или пък повишение- на длъжност, по-големи или нови отговорности, които в някой случаи и ще изискват придобиването на допълнителни знания, преговори с висше-стоящи и т.н. Информационният поток е много усилен през последните дни и до края на седмицата- определящи, съществени новини, „пълнота от знание”, ако желаете да го получите по съответния водещ за вас въпрос.

 

Везни – До 21 май е важно да направлявате партньорските си отношения в една по-позитивна за вас посока, защото фонът, който ще зададете ще е с отражение поне през следващото полугодие.

Околните продължават да се държат непредвидимо и да ви изненадват, през това време вие можете рязко да промените оценката си за тях, но и те за вас. Разбира се, реакцията ви във всяка една ситуация ще се превърта в краен резултат, така че в известен смисъл- от вас зависи дали сега ще повишите популярността си сред другите, ще спечелите повече уважение и симпатии или пък ще трансформирате своите взаимоотношения с важни за вас хора, ще поемете по друг път, изглеждащ по-вълнуващ, даващ ви свобода за изява на собствения ви потенциал.

Ретроградния Марс ще ви върне към обсъждане на теми от близкото ви минало, да кажем от февруари, март и касаещи договорни връзки, условия на работа, въпроси от ежедневието и свързани с рутината, но изискващи някакво пренареждане като приоритети. Много показателни са понеделник и вторник, през тези дни ясно разбирате от какво трябва да се откажете, какво препятства развитието ви, а понякога оказва негативно влияние и върху психическото, физическото ви състояние.

В сряда и четвъртък – вие се сте под „светлината на прожекторите”- към вас отправят претенции, понякога и изненадващи, но и вие трудно владеете емоциите си,  склонни сте енергично да отстоявате правата си и да, в повечето случаи ще успявате да превъртате събитията във ваша полза. В петък Слънцето преминава в Телец и веднага попада под влияние на Пълнолунието и до края на седмицата вие по различни поводи разбирате до колко можете да разчитате на своите близки, не са изключени разяснителни разговори в такъв аспект. През следващия близо месец вие ще бъдете подтиквани да трансформирате нещо във възгледите си, а за някой- и в начина си на съществуване.

 

Скорпион – До 21 април- водещ приоритет е вашата професионална реализация, позиции на работното ви място, доходи и т.н. През това време е много важно да заложите на дипломатичния тон, да се представите в най-добрата си светлина и да не попадате в спорни и конфликтни ситуации. За започване на нова длъжност е вече късно, но е полезно да се „окопаете” в настоящата, поне през следващите три месеца.

Все пак обсъждане и преразглеждане на чисто материални въпроси, източници на доходи и т.н. са повече от вероятни, но нека тази прогноза да е в рамките на добрия тон и взаимо-помощ, особено от страна на приятели, колеги, на тяхната подкрепа ще можете да се радвате в значима степен почти до края на май.

Ако имате стари или не разплатени дългове от близкото минало- сега те ще напомнят за себе си, а при някой тенденцията ще се превърне в „горяща точка” . И не е задължително само вие да дължите нещо, не е изключен и обратният случай- вас да са ви ощетили, подвели и това да породи някаква ваша непримиримост.

В понеделник и вторник сте търсена и предпочитана компания, получавате внимание и не само. В сряда и четвъртък ежедневието е много напрегнато, планувайте на момента и се пазете от „подводни камъни”. В петък Слънцето навлиза в Телец и до края на седмицата ще ви покаже какви са завоюваните ви социални позиции в обществото ,до какво са довели вашите действия през изминалия месец. Важна тема са партньорските отношения- емоционални разговори, водещи до „пълнота от знание”.

 

Стрелец – През тази седмица сте склонни да преоценявате всичко, което се отчита „близко до сърцето ви”- хоби, човек, интереси в един по-общ смисъл. До 21 май- огнената енергия на Овен ви ентусиазира, въодушевява, събужда интересни и ярки емоции, преживявания, но същевременно започва да ви тревожи, защото може да установите ,че онова ,което ви е изглеждало доста привлекателно до скоро ,всъщност дестабилизира по някакъв начин собствените ви устои, а в други случаи- направо води до щети и разочарования.

Родените през първи деканат на зодията са под голямо напрежение, възможно е да им се налага да влагат значим енергиен ресурс и не само, така че да стабилизират тенденция стартирала да кажем от началото на годината.

Родените през втори деканат са натоварени с много отговорности, но те са свързани и с успехи, които постепенно ще ги изкачат на по-високо ниво до края на септември, а родените през трети деканат обмислят по-скоро сериозни трансформации в начина сина съществуване и ще могат да „отпушат” по-добри перспективи пред себе си, но предимно през август.

В понеделник и вторник дребни действия имат широко отражение върху социалния ви статус и8или имидж , ясно е, че трябва да сте максимално концентрирани и да дадете най-доброто от себе си. В сряда и четвъртък околните ви провокират и изненадват със своите реакции, овладейте емоциите и канализирайте събитията в най-подходящата за вас посока. В петък Слънцето навлиза в Телец и веднага попада под влиянието на Пълнолунието- за вас то може да донесе равносметки, но и промени на служебните ангажименти, ритъм в ежедневието, пренареждане на приоритети, които за сега и до края на седмицата се пораждат, оформят като тенденция или само идея, решение.

 

Козирог – До 21 април промените в дома ви или важни решения в това поле кулминират със съответните последици. В основата може да е енергичното или непредвидимо поведение на дама, в друг случай- това са резки идеи за трансформации на условията на съществуване- от закупуване на скъпа вещ, до премествания, уреждане на имуществени въпроси и на този етап благоприятните алтернативите продължават да са на „една ръка разстояние”, стига да имате желание или воля- ще можете да се възползвате от тях.

Стабилизират ви хора, които са „далеч стоящи от вас”- в пряк или преносен смисъл. Същевременно сте склонни да преосмисляте поетото направление от началото на годината, а може и просто да е необходимо да се справяте с последиците от поетия курс през този период.

При ретрограден Марс, както е в случая, винаги е полезно да се търсят и съответно намират някакви допълнителни алтернативи за постигане на желания и цели, така че оглеждайте се, питайте, мислете…

В понеделник и вторник звездите са на ваша страна и вие имате шанс да реализирате значима част от намисленото, но като се осланяте основно на собствените си знания и умения, потенциал… В сряда и четвъртък- ще се „борите” за своите позиции и волево ще превъртате събитията във ваша полза, но не рядко за сметка на нещо, което ще „жертвате” съзнателно. В петък Слънцето преминава в Телец и веднага попада под влияние на Пълнолунието и до края на седмицата сърдечните трепети ще са премесени с рационални съждения, показващи ви верния път към нечие сърце, водещи до запомнящи се преживявания. За някой това може да е превратна точка в привързаността- ново начало или край- според зададените вече тенденции.

 

Водолей – До 21 април информационният поток около вас кулминира с някакви новини, разяснителни разговори, които внасят яснота, но могат да се превърнат и в превратна точка за бъдещото ви развитие- например късане на договори и връзки или поне решения в това направление, при условие, че сте преценили, че те ви носят повече щети, отколкото ползи. През цялото време въздухът около вас е „наелектризиран”, не са изключени спонтанни изказвания, прозрения и т.н.

Социалната ви активност продължава да е висока, вие сте готови да поемате големи рискове, в изказа си сте крайни и не ви е лесно да контролирате емоциите си.

В друг случай- налага ви се пътувате, ако имате превозно средство ,то може да черпи повече ресурси от обикновено, внимавайте на пътя, не е подходящо сега да си закупувате автомобил.

Да, роднините ви също привличат вниманието ви, указват ви силно въздействие…

В понеделник и вторник ви занимават чисто финансови въпроси- подобни теми ще са крайъгълен камък за бъдещите ви намерения, а понякога и посока на развитие в отношенията ви. В сряда и четвъртък- звездите са на ваша страна, но и изненади са доста вероятни, внезапна смяна на „посоката на вятъра”- в настроението ви, текущи събития и т.н. В петък Слънцето навлиза в Телец и веднага попада под влияние на Пълнолунието- и ви дава пълнота от знание за домашните условия на съществуване, не е изключено до края на седмицата това да се превърне в обсъждане с ваши близки и да засегнат- понякога семейството ви, вас или хората ,с които живеете,  а в други- кариерното ви развитие, социален статус генерално.

 

Риби – До 21 април водеща тема е финансовата ви стабилност, която може да се отрази на различни нива, дори на сърдечните ви връзки. Не е изключено подобни теми да ви мобилизират да се борите за по-добра позиция, да отстоявате вече „завоюваното”, а понякога да обмисляте идеи за връщане към нещо старо, което преди ви е носело повече ползи и стабилност, отколкото настоящото положение.

Качествено нови идеи за реализация обаче, сега не ви препоръчвам, защото вероятността после да се откажете от тях в края на юни е повече от голяма.

В понеделник и вторник можете да увеличите популярността си, да разчитате на подкрепа от страна на околните. Ако съществуват някакви недоразумения между вас и важни за вас личности, вероятно те ще ескалират в разяснителни разговори и да, от вас зависи а ги насочите в една по-позитивна посока. Не забравяйте, че докато Юпитер е в Дева- мост към успехите ви са „другите”, на чиято помощ можете да разчитате, но не даром, а самите вие като поемете адекватна по големина отговорност. В сряда и четвъртък – се пазете от спонтанни разходи, въпреки че не са изключени и принудителни. В петък Слънцето преминава в Телец и веднага попада под влияние на Пълнолунието- носи ви пълнота от знание относно ваши връзки- лични или долови, а звездите ще ви подтикнат до края на седмицата към разговори, които действително ще внесат значима яснота за бъдещите ви перспективи. Комуникацията е много усилена, емоционална, но практичните оценки надделяват и в повечето случай ще са във ваша полза.

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com/

снимка: www.youngisthan.in

No Comments Yet

Leave a Reply