ЧЕТИРИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ

Едва ли има вече някой, който да не е чувал за Дон Мигел Руис. Не отдавна дори посети България за да запознае българските си фенове с творчеството си от близо. Той трудно може да се нарече писател, защото книгите му не са типичната мотивираща или образователна литература, която сме свикнали да четем. Неговото творчество е вдъхновяващо. Той докосва сърцата на хората, като успява да преобърне личните съдби на хората. Ето ги неговите Четири споразумения, които завладяха света!

БЪДИ БЕЗГРЕШЕН В СЛОВОТО СИ
Говори честно. Казвай само каквото мислиш. Избягвай да използваш словото, за да се самоохулваш или да сплетничиш за другите. Насочи силата на словото си към истината и любовта. Ако проумееш, че словото има силата да твори, че това, което казваш, подготвя твоето бъдеще и бъдещето на другите, ти ще станеш по-отговорен и към себе си, и към света.

НЕ ПРИЕМАЙ НИЩО ЛИЧНО
Хората не правят нищо заради теб.Ти не си център на тяхната Вселена. Казаното и стореното от тях е проекция на собствената им реалност, на собствения им сън. Когато имаш имунитет срещу мненията и действията на другите, няма да ставаш жертва на ненужно страдание.

НЕ ПРАВИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ
Намери смелост да задаваш въпроси и да изразяваш желанията си.Общувай с другите възможно най-ясно, за да избегнеш недоразумения, тъга и нещастия. Дори самос това единствено споразумение можеш напълно да преобразиш живота си.

ВИНАГИ ПРАВИ НАЙ-ДОБРОТО, НА КОЕТО СИ СПОСОБЕН
Най-доброто, на което си способен, ще се променя постоянно, ще бъде различно, когато си здрав и когато си болен. При всички обстоятелства просто давай най-доброто от себе си и няма да се самоосъждаш, самобичуваш и съжаляваш.

 

 

източник:  ladymagazine.bg

No Comments Yet

Leave a Reply