Топ 6 anti-age съвети

Едва ли има жена, която не би искала да изглежда млада и красива. Естествено колкото по-дълго, толкова по-добре. Може би затова всеки месец харчим купища пари за разкрасителни процедури и бюти продукти. Е мили дами имаме да ви сподели нещо в тази посока.Красотата освен на грижи от наша страна се дължи и на ред други фактори. Именно за тях ще си говорим в тази статия.

Ако планирате да изглеждате  млада, да сте умна и красива  в зряла възраст, тогава със сигурност трябва да прочетете този материал. Има няколко основни правила или по-точни навици, които трябва да изградите в начина си на живот. Има няколко анти-ейдж тайни за умът, тялото и духа ви, които ще ви помогнат да стимулирате сетивата си, така че да изглеждате млади и красиви и едновременно с това мозъкът ви да функционира като на 20 годишни.

 

1. Стимулирайте мозъка си

Ако питате нас, това е един от най-важните съвети. Никой няма да отрече, че ако искаме да се радваме на дълголетие, да вибрираме на честотите на времето в което живеем, то със сигурност трябва имаме бистър и комбинативен ум. единствения начин по който можем да поддържаме мозъка си във форма е да се упражняваме. Непреставайте да се обучавате, намерете си нови занимания посредством вашите интереси. Учете нов език например, или намерете образователни книги свързани с теми, които ви интересуват или са модерни към момента. Поговорката “ използвай го или ще го загубиш“ в този случай важи с пълна сила. Така че момичета упражнявайте се и непрекъснато развивайте умствения си потенциал.

2. Хранете се здравословно

Сигурни сме, че сте изчели поне дузина статии относно здравословен начин на живот, хранене и тн. Като за начало може да започнете с едно основно правило при храненето- да приемате поне 5 пъти на ден плодове и зеленчуци и три основни хранения в които да присъстват пълнозърнести храни. Така ще успявате да си набавяте дневната доза необходими витамини и минерали на организма. Незабравяйте да пиете 5 до 8 чаши вода.

3. Да не забравите да поддържате духа си 

Може и да е шокиращо за вас, но учените са установили, че религиозните убеждения и духовността оказват положителен ефект не само върху физическото ви здраве, но и върху вътрешния ви мир и красота.

4. Спортувайте редовно

Друг важен фактор  е колко често спортувате. Това е нещо, което всеки специалист повтаря непрекъснато, но Спортът наистина е важен! Така, че ако искате да се радвате на дълъг и здравословен живот отделете поне 4 пъти в седмицата за спорт. Ходете на фитнес, йога, пилатес, тичайте в парка, разхождайте се в планината, разнообразието е голямо, от вас се иска да се организирате и независимо колко трудно ще ви бъде от начало да започнете да го правите. обичайте и се грижете за тялото си и то ще ви отвърне подобаващо.

5. Увеличете приема на Антиоксиданти

Антиоксидантите са много важни за организма. Със сигурност трябва да повишите приема на такива, ако искате да изглеждате млади, здрави и красиви. Свободните радикали  си сътрудничат с  така наречените “старчески болести“, докато антиоксидантите неутрализират свободните радикали.

6. Осигурете си достатъчно време за сън

Качествения сън е друг основен фактор или съвет при най-добрите  анти-ейдж съвети за жените. Ако не си доспивате редовно, вашата кожа ще има уморен,отпуснат вид и подпогате преждевременното и остаряване.Така със сигурност ще изглеждате по-възрастни от годините на които сте. Ето защо ви препоръчваме зорко да спазвате този съвет и да спите минимум по 8 часа на денонощие. Това е вашият “сън за красота“, така че не го пропускайте.

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимка:Pinterest

 

No Comments Yet

Leave a Reply