Натурални съвети за красота

За никого не е тайна, че най-ефективната грижа за нашата кожа е чрез естествени продукти лишени от химични и токсични съставки. Приготвили сме ви няколко рецепти на маски за лице с естествени продукти, с помощта на които ще възстановите кожата си и ще се почувствате много добре.

Маска с Авокадо

Едва ли има някой, който да не е запознат с вълшебните свойства на този плод. Изключително богат на витамини А,В6,Е,С и К, авокадото е незаменимо в това да постигне изключително мека и гладка кожа, освен това успешно ще я предпази от слънчеви изгаряния. Ако искате да омекотите или успокоите кожата, трябва да си приготвите маска от 1-2 средно дебели резена меко авокадо, като ги намачкате хубаво на каша и добавите 1 ч.л. мед. нанесете маската на лицето си за 10 мин. и след това изплакнете с топла, но не гореща вода. Аминокиселините съдържащи се в авокадото правят тази маска много ефективна. Предпазва ви от последващи раздразнения на кожата и подпомага възстановяването.

Авокадото е много полезно и за възвръщането на естествения блясък на косата. За да постигнете това намачкайте 1-2 резена меко авокадо, 1 с.л. мед, 1 жълтък и 2 с.л. зехтин. Получената смес нанесете върху косата и оставете да престои 30 мин., след което изплакнете косата. Хубаво е да прилагате тази маска, след като сте измили вече косата с шампоан. Естествените мазнини на авокадото действат като балсам, а витамин Е възвръща блясъка.

DIYbeauty1
http://www.fashionisers.com/

 Маски с Банан

Това е едно друго чудо на природата, което с лекота се справя с проблеми като акне, подпухнали очи или суха кожа на ръцете. Това е така защото в бананите се съдържат витамини като А, В6,С, цинк и желязо.

Ако искате да се справите със сухата кожа на ръцете, която е често срещано явление особено сега през зимата намачкайте два банана и намажете ръцете си добре измити и подсушени. Постойте така 20 мин. и след това изплакнете.Обещаваме ви, че резултата ще го видите мигновено.

За подпухнали очи е хубаво да нанесете намачканата смес от бананите върху подутите участъци, които със сигурност ще спаднат заради калия който се съдържа в бананите.

Ако имате проблемна акнеична кожа, си правете маски с бананова каша минимум два пъти на ден в продължение на две седмици. Стойте по 15 мин. сутрин и вечер. Резултата ще ви обнадежди :). След като минат две седмици за поддържащ ефект може да продължите да правите маската три пъти седмично.

И накрая за да си направите освежаващ скраб за лице, смесете един намачкан банан, 1 с.л. захар и нанасяйте на лицето с кръгообразни движения, по този начин ще се отървете от мъртвата кожа. Масажирайте 5 мин. и след това изплакнете.

Маски с моркови

Със сигурно сте чували за това колко е полезен моркова за тена на кожата, за възстановяване на телесната маса, за очите и прочие. Да това е така, но ние ще ви кажем още един начин как да ползвате морковите. Първата рецепта е за цялостен тонус на кожата на лицето. Изцедете сока от един морков, добавете 2с.л. мед и 2 с.л овесени трици. Смесете хубаво и нанесете на лицето за 20 мин. , след което изплакнете с хладка вода. Правете тази маска веднъж седмично и ще видите колко свежа ще стане вашата кожа.

DIYbeauty
http://www.fashionisers.com/

Маска с грзде

Следващия продукт който бихме искали да ви представим е гроздето. Полезните витамини с които то ни помага са витамин В1,В6, С, също така и калций. Препоръчваме ви да го ползвате като обезцветител на зъбите. Единственото, което е необходимо е да се храните редовно с грозде. По този начин зъбите ви ще останат бели и няма да пожълтяват.

Колко пъти сте чували вашата маникюристка да ви обяснява как веднъж зацепили се кожички на ноктите не могат да се оправят. Е, това не е така. Това, което трябва да направите ако страдате от подобен проблем е да вземете 10 зърна грозде .и да ги смесите с 2 с.л. захар.Обтрийте с тази смес всеки нокът и по-специално кожичките, след което изплакнете. Правете това всеки ден, докато видите резултат, след което може да продължите 2 пъти в седмицата.

Гроздето е полезно и за суха кожа. Изцедете сок от грозде и напоете памучни тампони, които поставете на лицето. Постойте така 10-15 мин. и след това изплакнете.

Мили дами запомнете, че няма нищо по-хубаво от естествените продукти с помощта на които да се разкрасявате. Не е необходимо да дадете цяло състояние за да натъпчете кожата си с химикали с единствената идея, че това ще я направи по-млада и красива. В природата има всичко, което ви е необходимо!

 

 

 

източник:  ladymagazine.bg

снимки: http://www.fashionisers.com/

 

No Comments Yet

Leave a Reply