Топ 10 на натуралните продукти за красива и здрава кожа

Ако сте от хората възползвали се от всички видове козметични продукти и все още не сте открили вашия, може би вече сте се отказали да харчите купища пари. Ето защо решихме да ви представим една много добра селекция на онези естествени съставки, които са в основата на повечето разкрасителни средства за които се сещате. Разликата обаче е, че няма да е необходимо да похарчите половината си заплата за тях, а ефекта им е доказан. Сигурни сме, че по-голямата част от тях са ви познати, но ето за какво точно помагат те:

 

1. Лимонов сок

Сокът от лимон или лайм нанесен върху кожата на лицето помага за избистряне на тена и успокояване на белезите от акне.

skinmask1
http://www.acneskinsite.com/

 

2. Зехтин

Чистия зехтин ще подхрани вашата кожа в дълбочина, ще я направи по-мека , няма да запуши порите ви и действа противовъзпалително. Помага за по-бързото възстановяване на кожата ако има белези или малки ранички.

Skinmask2
http://www.acneskinsite.com/

 

3. Лед

Правете си масаж на лицето (и не само) с ледени кубчета, задържайте в зоните където имате видими белези. По този начин те ще се свият и заличат. Леда стяга кожата, но не натискайте много, дръжте докато може да понесете изстудяването. Колкото по-дълго, толкова по-добре.

skinmask3
http://www.acneskinsite.com/

 

4. Краставица

Маска от краставичена паста върши чудеса с кожата ни. Има успокояващо действие, подхранва кожата в зони, където има ранички, пъпки и изравнява тена.

skinmask4
http://www.acneskinsite.com/

 

5. Домат

Всеизвестен е този плод с полезните си свойства и по-специално неговата съставка доматен ликопен, не случайно компании като Lierac имат цели серии базирани именно на нея. Наредете доматени резанчета по лицето си, като избягвате зоната около очите. Това ще повиши нивата на влажност в кожата ви. Освен това не забравяйте, че доматите имат противовъзпалително действие. изключително полезно е това за дамите, които все още не са отказали цигарите!

skinmask5
http://www.acneskinsite.com/

 

6. Мед

Този продукт може да ползвате ежедневно. Ще ви помогне да заличите всеки белег от акне, кожата ще придобие блясък, ще е много добре овлажнена и подхранена. Ако имате 30 мин., които да посветите на себе си, без колебание ги посветете на една медена маска.

skinmask6
http://www.acneskinsite.com/

 

7. Лавандулово масло

Използвайте го по 2 пъти на ден, като средство за овлажняване на кожата. Ако го слагате непосредствено преди лягане ще има и релаксиращо действие. Аромата на лавандула ще ви помогне да спите по-спокойно.

skinmask7
http://www.acneskinsite.com/

 

8. Бетък от яйце

Маска от белтък ще ви помогне да освежите  кожата си и да се избавите от всички младежки пъпки. Кожата ви ще стане много по-стегната от колкото е била преди.

skinmask8
http://www.acneskinsite.com/

 

9. Живот с чиста и сияйна кожа

Ако се доверите на тези продукти и прилагате подобни маски за да възстановите състоянието на кожата си, не забравяйте да се грижите за нея и през останалото време. Редовно я почиствайте и ползвайте съобразени с вашия тип кожа продукти.

skinmask9
http://www.acneskinsite.com/

 

10. Вода

Последна в нашия списък е водата, но разбира се не последна по важност. Тя има най-голям принос за хубавата и чиста кожа, защото посредством нея организма се избавя от излишните токсини. Пийте минимум * чаши вода на ден ако искате хубава и здрава кожа. Защо точно 8 чаши вода може да прочете тук:http://www.ladymagazine.bg/?p=2013

WATER2

източник: ladymagazine.bg

снимки:http://www.acneskinsite.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply