Тенденции при чантите S/S 2014

Дамската чанта не е само моден аксесоар. Тя е един от най-големите мъжки страхове. Неизчерпаемият източник на сила и най-голямата тайна за тях.Тя е задължителен елемент от стила на всяка жена, която държи на цялостната си визия. Всеки сезон има различни тенденции както при дрехите, така и при аксесоарите, в която категория спадат нашите любими чанти. Какви ще са тенденциите при чантите за сезон пролет/лято 2014 и кои ще са актуалните цветове и модели, за които да се оглеждате може да разберете от материала по-долу.

Повечето дами знаят, че чантата не е просто място, в което жената събира арсенала от необходими вещи, за да преживее деня. Чантата е аксесоар с особена важност, защото допълва цялостната визия, като в същото време може да служи за акцент, да изразява настроение или моден вкус.

За сезон Пролет/Лято 2014 дизайнерите са се ориентирали към по-обемисти и практични чанти, в повечето случаи с комбинирана къса и дълга дръжка, така че да се носи през рамо и в ръка. Присъстват разбира се и по-екстравагантни модели за дами, които искат да разчупят модните клишета и да блеснат с нещо оригинално.

DIORbags
lookovore.com

Ако през есенно-зимния сезон 2013 змийския принт и змийската кожа все още нямаха сили да се наложат като водеща тенденция сред животинските мотиви, то за пролет-лято 2014 те излизат на челна позиция и се очертават като един от най-популярните модели чанти за предстоящите месеци.

snakebag2
stylefrizz.com

Факт е, че цветовете на змийския принт не пасват напълно на характера на пролетта, но пък са стилни, елегантни и се предлагат в различни форми и размери, така че да може да ги ползвате за всеки повод. Имитацията на релефа на змийската кожа също е особено актуална.

snakebagsNG
lookovore.com

Цветовете са ярки, а моделите разнообразни. Змийските мотиви се срещат в колекциите на почти всички дизайнери, но най-голямо впечатление правят при Barbara Bui, Diane von Furstenberg, Dior, Emilio Pucci, Giorgio Armani, Lanvin, Michael Kors, Tory Burch.

DVFBAGS
style.com

 

 

 

 

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимка:lookovore.com

No Comments Yet

Leave a Reply