Тайните за красота от кухнята

Най-добрите продукти за красива кожа и коса не са последните кремове на пазара, а тези десет храни.

Те са изключително богати на полезни съставки, които се отразяват добре на косата и кожата ни.Естествено, полезни са, когато ги ядем, но можем да ги добавим и към разкрасителните си процедури, под формата на скраб, маски и др. 
Вижте кои са те и как най-добре да ги използвате.
Овесените ядки имат противовъзпалителен ефект. Те действат прекрасно на раздразнената кожа, ето защо може да ги добавите към ваната си, да ги налагате като маска и дори да ги използвате като органичен скраб.
K1
Папаята съдържа вещество на име папаин, което е успокоително за кожата, подхранва я и я прави жизнена. Страхотна съставка за домашни маски.
Papaya
Лимонът избелва ноктите, които пожълтяват от продължителното използване на тъмни лакове. Освен това придава натурален блясък на кожата и помага за възстановяването ѝ.
lemons
Маска, съдържаща жълтък от яйце, е страхотен начин за подхранване и изравняване на тена и текстурата на кожата.
K2
Зехтинът е страхотна съставка за маски за коса или лице, защото дава богата хидратация на косъма и омекотява сухата кожа, като я прави по-жизнена.
K3
Захарта е един от най-добрите ексфолианти. На пазара може да се намери скраб с истински захарни кристали, но вие можете да си направите такъв и вкъщи – само смесете малко зехтин или бадемово масло със захар.
K4
Медът действа срещу микробите, освен това омекотява и хидратира кожата. Може да бъде използван директно или като съставка в някои маски.
K5
Листата от зелен чай са богати на актиоксиданти и помагат срещу зачервена кожа. Ако страдате от зачервявания по лицето просто го измивайте със студен зелен чай.
K6
Авокадото хидратира в дълбочина и е перфектна маска за суха и увредена коса. Може да се използва и върху кожата със същия ефект.
K7
Черешите също са богати на антиоксиданти и помагат срещу зачервяването, изравняват тена и хидратират в дълбочина.
K8
текст: missbloom.bg
източник: ladymagazine.bg
снимки: pinterest
No Comments Yet

Leave a Reply